Лъвчета и деви август 2004 - 20

• 17 537
  • 280
  •   1
Отговори
# 75
УТРЕ……1 ЮЛИ Протести за детските и майчинството в София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Пазарджик
СОФИЯ - Начало 10.00 часа, фонтана пред Президенството, крайна точка Парламента - 12 часа. Молим присъстващите да носят снимки на децата си или собствени ако са бъдещи майки. Ще се направи постер с тези снимки и други качени в интернет. Постерът ще бъде оставен пред парламента.
ПЛОВДИВ - Начало 10:00 часа на пл."Съединение", шествието ще мине по Главната улица и ще завършим на пл. "Централен" в 12:00 часа.
ВАРНА - 10.00 часа, на Входа на Морската градина.
БУРГАС - 10.00 часа, Пантеона в Морската градина.
ПЛЕВЕН - 10.00 до 12.00 ч. Маршрут - театър "Иван Радоев" по Главната улица до трибуната пред мавзолея - костница "Св Георги Победоносец".
ПАЗАРДЖИК - 10.00 до 12.00 часа. Площад Константин Величков (Тортата)
Да се запознаем и да се поразходим заедно..Молим майките от всички градове и тези който не могат да присъстват на протеста в София за снимки на вашите деца. Изпращайте ги от ТУК >> http://www.visx-develop.info/first_july/ 
Благодарим за подкрепата !
Инициативен комитет на Настоящите и бъдещи български майки.

# 76
  • София
Хайде и аз да се икажа за памперсите. При нас проблемът е от съвсем друго естество, Дани просто сам е решил, че ще сваля памперса, само дето не е готов за това. Събуя ли го, няма слагане, не го търпи, мрази го, а вече и мен ме мрази, защото настъпва истинска инквизиция при слагането. Аз горе-долу се примирих с ходенето гол вкъщи (да отбележа, че не иска и слипче да сложи), но навън как  newsm78. Вчера след половин-часово увещаване да сложим памперс за навън, реших да взема резервни дрехи и да излезем само по слипове, ама той и тях не иска. Ама чистак гол по дупе и пишка още не съм виждала в парка и накрая, за да излезем се наложи да използвам насилствени методи.

Хем му е времето за махането на памперса, хем той не казва и не седи на гърне, а само с правене на локвички, едва ли ще зацепи какво се иска от него.

Казвайте кой, кога и къде на почивка? Ние с Дани към края на Юли, началото на Август ще ходим на Лозенец. Още не съм правила резервация, но съм решила, че ще бъде там. Преди това ще отидем само с баща му следващия уикенд. 

# 77
Хайде и ние да се отчетем по въпроса с памперсите NaughtyМиша от 4 дни е по цял ден без памперс,но не иска да сяда на гърнето.Сетих се да купя поставка за тоалена и сега седи там.Абе, аз няколко месеца се чудех това дете защо реве от гърнето и не ще по никакъв повод да сяда там-даже и с дрехите не искаше.А, то каква била работата  newsm78 -искала в тоалетната като мама.Аз изведнъж махнах памперса през деня,нощем ме е страх,макар 4е от 3 нощи става със сух памперс,ама чакам да видя дали не е случайно щото вечер не иска много вода и аз почти на сила и давам,защото е много топло.За 4 дни разбира се имахменяколко инцидента през деня,но добре че бяха в къщи.Навън я свикнах под дърво и сега все ме влачи да "пишаме на дъ'ото"Лошото е,че се шегува по няколко пъти.Примерно от 3 ходения 1 път пиша:(
Иначе,и ние ходихме на плаж 1 път за 40 мин.но при нас проблема беше ,че все иска да влиза в морето,не ще да седи в басейна.Не мога да я излъжа JoyЛичи си,че е морско чедо Laughing
Весел уикенд на всички!
Ще се видим в събота на входа на Морската градина.

# 78
Здравейте и от нас.
Браво на Анджи, Маги и Миша. smile3501
Ние днес се върнахме от почивка, бяхме на Китен за 1 седмица. На Яна много хареса в морето само първия ден се страхуваше и неискаше да влиза, на другия вече сама пожела .smile3521
Когато отидохме на плажа я оставих по гащички и тя се напишка 2-3 пъти . Явно се стресна, че нещо и се стича по краченцата и като се прибрахме в квартирата си поиска гърнето и така до края на почивката, почти все в гърнето, на плажа не се напишка повече, стискаше се явно,а като я подканвах все вършеше работата. Hug Дано скоро и ние се похвалим , че сме без пампа. thumbsup
Утре тръгваме на ясла и сега ми е едно криво, Rolling Eyes сърцето ми се е свило. Да видим кой ще плаче повече Яна или мама Sad. Много се надявам да привикне да ходи без особени проблеми и без да се стресира нещо Praynig, че като я знам как замръзва, като има непознати.... ooooh!

# 79
  • София
Кари, успех с яслата, дано случите на госпожи и детето свикне безпроблемно.

# 80
  • зад парка
Не съм мислила да водя Тити на море. Режимът й е бебешки още и не мога да се справя. Ходиха в събота с баба и дядо на един язовир, близо до София; определено й е харесало.

Бях на Несебър с приятелки за 1 седмица, прекрасно е, когато няма много хора. Препоръчвам горещо ирландската кръчма на хотел "Марина Палас"; цените са по-ниски от крайморските заведения, готвят добре, а музикантът, който свири на тромпет, цугтромбон и йоника е страхотен (лек джаз и евъргрийни от 70-те)

# 81
  • Страната на чудесата
Привет на всички! Ние с Цвети бяхме на море, затова и не сме писали. Много добре го понесе, порастна изумително бързо, махнахме бибите, през нощта само е с пампа, но сутрин е суха newsm44 Изобщо, докато беше почивката-никакви неприятности. Обачее, като си дойдохме, като я хванаха някакви истерии-не е истина, много капризна, не иска да спи, направо ни разказа играта Rolling Eyes Една нощ рева истерично от 3 до 4 часа, като се тресеше от нерви, нищо не можа да я успокои Cry И на лекар я водих, и книги изчетох, докато успеем да влезем пак в релси. Снощи за първа нощ от 10 не плака като си ляга и много добре си заспа сама Laughing А цялата реакция е, защото точно сега са много впечатлителни и чувствителни към промените, изнервят се от тях. Ако и някои от вас имат тези проблеми, препоръчвам ви чая за сън на Блевит. На нас ни помогна много!
Поздрави на всички вас, до края на месеца сме на планина family Като се върнем, се надявам да чета много интересни истории от вас  bouquet

# 82
  • София
redhat, добре сте си прекарали, къде бяхте на море? Аз вчера се върнах от море, но само за през уикенда, бяхме без детето. Ще направим още едно море с Дани за по-дълго, но сърцето ми се свива като си помисля как ще изкараме пътуването с него. Кажи как пътувахте вие, в кои часове и как го понесе детето?

Последна редакция: чт, 13 юли 2006, 12:30 от kali

# 83
Мерси на redhat за препоръката  Hug
Лара тая нощ рева като ненормална и за първи път откакто се е родила баща и се изнесе в друга стая (представете си каква е картинката) Ще взема да и дам и аз от тоя чай, та дано има ефект. А  иначе си права че приемат промените доста нервно и неспокойно, защото ние снощи се прибрахме от Якоруда (бяхме там нагости за 1 седмица)
А може и от зъбите да реве - знам ли  Thinking В момента вади кучешките.... а може и от какво ли още не  ooooh!

# 84
  • Страната на чудесата
Момичета, само за кратко се включвам от планината, за да ви се оплача-Цвети от снощи е с много висока т, плаче и е ужасно кисела. Нервите и пак не приветстваха промяната и е много нещастна че не е вкъщи, изобщо този път почивката е по-скоро мъчение. Но не мога и да се прибера, че съм по линия на НОИ тук и трябва да си направя всички процедури тук(имам си плексит от малката-разнасянето на бебе не беше леко). Оплаках ви се, дано ми олекне. Бъдете здрави всички мами и дечица!!!

# 85
  • зад парка
В събота пренасях Тити през една улица и се спънах в някаква шахта (беше пропадналаот общото ниво на пътя) и явно за да предпазя детето съм си подложила краката под нея. Сега съм горд собственик на един шев на капачката на коляното. Нищо и никаква работа, но съм почти напълно обездвижена. Добре че са родителите ми, да се грижат за малката! По принцип знам винаги да гледам в краката си, но стана каквото имаше да став. Всъщност благодаря се, че Тити не пострада.
Днес следобед ще ходя на хирург пак да проверя как е раната и дали има и други поражения.

# 86
лелеее, какви са тези катаклизми!!
Цвети дано се оправи скоро, миличката - явно промяната не й понася добре ... ами те бързо се оправят децата, дано и този път е така това правило  Hug
ако има лекар наоколо, обезателно я заведи!

а и това с капачката на коляното звучи ужасно...да си обездвижена... оправяй се скоро  Praynig

МАМЧЕТА , давайте идеи за подаръци! нашите дечица скоро стават на 2 годинки! напарво се чудя какво да й подаря, каква торта, и изобщо как да празнуваме - приемаме идейки всякакви!

# 87
redhat, дано са се поуталожили вече нещата и да си изкарате спокойно почивката  Hug

InaDot, бързо възстановяване  Hug много неприятна ситуация, добре, че поне Тити се е раминала  Praynig

Collibri, аз за рождения ден още не съм мислила  Embarassed а трябва  Mr. Green

При нас няма много нови неща, освен зъби- последно проверявах преди месец, а сега намерих още 2 от вторите кътници, 19 е наредила, 1 остана за ослепителната ни окърнена усмивка  Mr. Green
Другото са думичките, с които искрено се забавлявам Joy последните от тази седмица са "пампит" (памперс, на който до скоро му казваше "пасе" Crazy), "мако" и "соко" (мляко и сок hahaha), "нам"- нарича раните по коленете си, не ме питайте каква е връзката  newsm78 но всеки ден се прибира с нов "нам"  Laughing А от месец винаги, когато взема нещо казва "Меееси"  Joy като я чуя, когато сме на кафе, изтръпвам, умирам от срам с това дете, обикаля по масите и си гепва, каквото му харесва  ooooh! ще кажат, че я държа гладна  Tired

Поздрави на всички, скоро ще започваме и с честитките за рожденици  Party

# 88
Момичета, знам , че се изгубих последните месеци, но сега не мога да не споделя гордостта си - вече сме без пампеееерс  newsm44 . Да ви призная, усилията не бяха толкова много колкото очаквах. Една седмица вървеше и пишкаше навсякъде и изведнъж реши да казва и така вече 1 седмица  Mr. Green . За сега , вечер още слагам, но се надявам скоро да махне и него.
Цекувки на всички поразнали сладури!
Мирише ми на купооон- РД са близо   ura .
П.П. До всички мами, които ще идват към Бургас- ми обаждайте се де  Crossing Arms

# 89
Здравейте и от мен!  Simple Smile
При Маги новото е, 4е си има ве4е пълен комплект, засега, зъбки. Цели 20 броя. Другото е, 4е от 10-на дена не й давам млякото в шише с биберон, а от чаша със сламка. Все още за през нощта й слагам памперс, но не бързам да го махам, оставила съм го за след рд-то й. Има сутрини, когато се събужда с пълен памперс. Запо4на и много да говори: муна- луна; зезди- звезди; море; пампес- памперс; гасти- гащи; дубрие- добре; засти- здрасти; сипо- мерси; ляпо- хляб; мляко; лека нос; коли; мокро; бос; папа- шапка; попо- обувки;
Има си и две прости изре4ения: Това е...; Няма баба/ мама, тати/. Къде е..., но не е много от4етливо. Така и не се нау4и да казва вода, а иу.
Ми това е засега. Айде до скоро.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт