Лъвчета и деви август 2004 - 20

• 17 538
  • 280
  •   1
Отговори
# 90
Здрасти и от мен!
ето вижте каква тема пуснах по темата за РД
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=114986.new#new
така че може да ви е от полза и на вас  Peace

Лелеее, колко много зъби имате!
Ели е от доста дълго време само с 12 броя, обаче вчера най-накрая забелязах, че са й пробили двата горни кучешки и всеки момент ще пробият двата долни, така че ще станат към 16 зъба в близко бъдеще.

Нашия прогрес основно е приказването.
Много говори, ама много!
На руски и на български. Справя се отлично и с двата езика - денем майка ми /рускиня/ я възпитава и учи на руски, вечер и събота и неделя - ние с таткото на български.
Ефекта е , че много бързо проговаря.

Казва едно стихотворение: ас сааам, маку сони льони, яяяям лимониии и боооон бооооонииииии
/аз съм малко слони льони, ям лимони и бонбони/
това вече си го е научила наизуст и го повтаря постоянно.

Отделно знае вече доста части от песнички и пеем заедно. Брои до десет - еноо, деее, тии, четии, пет, шеес, сееем, омем, деет, десееет

Любими изрази са - пиятеен деен, пиятна лабота, ико убау /всичко хубаво/
Как се казваш - Елиии
как тебя зовут - Елиии
На колко си годинки - на 2  Peace и показва
Сколько тебе лет? -  два годика
Колко си висока - един метат /метър/
а тати колко е висок - два метат
а дядо колко е висок - тли метат

казва ми супер сладко - мамууу, бичам тее /и мама се разтапя от щастие  Hug/
вечер казва - икам млякооо
или каквото там друго иска

играе много с една кукла бебе, която слага в количка и вози насам натам, и се държи с нея като мама, а бебето прави и не прави неща, които самата ели прави или не - много е забавно - вече има майчински чувства
 Flutter

Мога да си говоря до безкрай, предполагам като всеки за отрочето си, но така е интересно да видим как ни растат човечетата - ей големи станаха - толкова интересни натури!
Напоследък стана много послушна и изпълнителна - харесва й да й се поставят задачи и тя да ги изпълнява като войник! много е примерна и съвестна. И откак проговори, вече всичко разбира и говори с нас и някак си, намира забавление в тази дейност и не мрънка, а се опитва диалог да води и да върши разни дела.
Голяма домакиня е по този повод   chef и помага на мама и на баба във всички домакински дела!  Joy

Все още пада и се удря ужасно много. Вече 6 пъти се фрасна там където й е лепеното чело.... още не й е минал хич белега - има си цепка. Ужасното е че постоянно е синя тая цепка от поредна синина - как пък може все там да се фраска акъла ми не го побира... ама... Знае си че мажем - с "тубекс" както тя му вика -контратубекс.. мажим мажим рана.... и направо не ни оставя на мира докато не намажем тая рана.

От 2 дни сме на нова система - преди заспиваше с биберона с млякото. Сега първо пие млякото, после мием зъбите и чак тогава ляга - искам да я науча след зъбите да не яде нищо.
Трябва да пробваме и ние с шише без биба, че е вече срамота ....
Денем майка ми я разхожда навън без памперс, но още не сме го махнали окончателно. Чакам да излезна в отпуска и да дерзаем по въпроса.
Иначе в момента е в някакъв много възприемчив период и много лесно се учи и схваща и слуша, така че трябва да се възползвам. Старае се детето! Да използвам това, докато не й е минал "младежкия" ентусиазъм.

От два дена само повтаря - скоо има ден ден - скоро имам рожден ден - и стаа на дуееее динки /ставам на 2 годинки/
икам има мноо даъци игаки /искам да имам много подаръци играчки/

Много смешно ръмжи като "дудоище" /чудовище/

абе майтапа е пълен  Joy Joy Joy Цирк абсолютен!  Party Hug

Сега е ваш ред! Аз си нахвалих гарджето

# 91
Collibri, наистина много говори Ели  Joy браво на нея, че и втори език  smile3501 София е голям инат, когато става дума за учене на думи, повтарях, повтарях и се отказах, тя си научава някоя дума, която реши, но ако аз съм я накарала, никога няма да я каже  ooooh! гледа ме лукаво и се хили  Mr. Green
За млякото- още си го пие сутрин и вечер с биба, защото е в просъница и ще се събуди, ако й дам чаша, иначе всичко друго пие от чаша, почти без инциденти  Grinning от месец и половина е без биберон-залъгалка  baby_neutral

# 92
Ами аз какво друго да се похваля, освен 4е се сетих за още думи4ки, които знае и казва: още; пий; мий; баньо- баня; ето го тати; ей там; " ами " и по4ва да се обяснява; абе Милене / мъжа ми така се казва /; падна; долу; ох и боли, когато има рана;муха; бам- банан; пъпа- пъпка; бема- бенка; коса; нос; уши; топа- топка; пАри и къх; като й кажа " самолет " и тя продължава " номер пет " после допълва с " газ " и " Бургас "; като я питат на колко си годинки и вика пет; а се казва Мами.
Нау4ила е също: Мило тате коко- колко/ ного- много те бичам; аз съм; ти си;
Сигурно има и още, но не ми идва на акъла.  Simple Smile
Определено има напредък и как ина4е, растат децата.

# 93
ми аз като гледам Маги и Ели говорят подобно  - вероятно ако се срещнат голям мохабет ще си спретнат!  Mr. Green Joy

# 94
Здравейте и от нас с Йоан  Hug

Започнах вече да се замислям за рождения ден на Йоан, къде да го празнуваме, кого ще поканим, подаръци... и всичко свързано с него  newsm78 За сега единственото нещо което направих е да избера подаръка за Йоан, а той е : . Надявам се, че ще му хареса и ще му е интересно да си играе с него  Peace

Йоан вече много приказва, повтаря всичко и прави кратки изречения. Няма да изброявам всичко подробно, че постинга ми ще стане доста дълъг  Crazy. Ходим редовно на плаж и сме с шоколадов тен и двамата  Heart Eyes В началото не искаше да влиза във водата, а сега немога да го извадя. Преди 2 дена проби и последния кучешки, но остават кътниците  Rolling Eyes  Както бях писала и преди Йоан вече е без памперс през деня, остава да махна нощния, но аз не бързам. След рождения ден и това ще направя  Peace На 14 август заминаваме за Троян на почивка  Hug А есента ще сме в Турция, въпреки че баща му не е много съгласен да вземаме Йоан с нас, но няма друг начин  Rolling Eyes Та това е в общи линии, за друго в момента не се сещам  Simple Smile

# 95
Здравейте и от нас. wavey
Да си похваля и аз детИто Party, общо взето говори си всичко и се разбираме чудесно. Последното ново, което ми каза : "Яни има гаджи мамо, ко знаиш...". Joy От къде го е чула незнам, но явно и е направило впечатление щом го е запомнила веднага. Thinking
Пеем песнички, на места където е сигурна за думите даже избързва да ги каже сама Wink
Брои до 12 Laughing, оттам нататък следват найси, найси, найси и така до безкрай Grinning
През деня в къщи е без пампа и си казва, без инциденти, слагам го само като спи и когато излизаме на разходка, но тя и тогава си казва и "поличаме тревичката" Wink. Лелите в яслата обаче, много ми развалят дисциплината, мързи ги явно да ги слагат на гърнета и гледат повече деца да са с пампи #Cussing out. Днес обаче взех отношение по въпроса и утре я пущам без. Naughty
Зъбките ни са 14 , 2 са в процес на пробиване tooth
Млякото и аз го давам още от шише с биберон, иначе друго пие от сламка или направи от чашка.
Любимите ни играчки в последно време са един сервиз- прави кИфе на всички подред Hug и 1 количка - вози лис/лиско/, мечо и 2 кукли.
Като я питам за р.д.-то казва : "стана на де, има тольта, тички/свещички/ духам, мнооого гачки /играчки/ донесат Яни " 4470
Подаръка още не е уточнен, но мислим засега, да и вземем 1 колело, че все на тези на батковците се хвърля  Stuck Out Tongue Winking Eye
Такаа, похвалихме се newsm35......сега да ви се оплача ooooh!
Миналата седмица една вечер,като пиша Яна се разплака, първо не разбрах от какво, но после тя си каза, че я боли Sad .Стори ми се топличка и се оказа и че има 37,5 Т.
Педито и постави непотвърдена диагноза цистит #Crazy, пусна и изследвания и и изписа Суметрилим на сляпо, защото иследванията се бавят 3 дни да не губела време #2gunfire..........Е оказа се, че не е цистит /изчетах сумати и неща по въпроса и за тая диагноза левкоцитите в серума на урината са завишени, а изследванията на Яна са чисти ooooh!/, но тя продължава да твърди, че е това и да си пиела лекарството..Аз на своя глава я заведах на детски гениколог, жената и взе секрет и се оказа, че има гъбички Rolling Eyes, пусна и и микробиология /дано да са добри резултатите Praynig/ и каза, че изобщо няма нужда да приема каквото и да е през устата, че те се лекували само локално smile3516
Аман от общопрактикуващи всезнаещи лекари  smile3528 , дето си пестят направлянията-дори и за деца....smile3527

# 96
Ети ни и нас. Не съм писала от доста време, но знаете как е Blush

Много говорят вашите сладурковци, Явор само си бърбори негови работи и пуска по някоя дума.
Аз го отдавах на това, че гледа само на английски и му се мешат двата езика, но я малката Ели как се справя!
Повтаря думички след телевизора, а след мен не желае. Новите му думи са Пиза /пица/ и Кулка /акула - за всички големи риби/.

Още сме си с памперс Embarassed, с биба през нощта Embarassed и си пие мляко сутрин и вечер.
Другата седмица е на доктор за консултация - добре че няма ваксини - и после на 29 пътуват за БГ с баща си.
Ще ходят на море с бабите, а аз тук ще си седя сама един месец Confused
Иначе ходихме вече на басейн - то си е воден парк де - и не излезе от водата. Като жаба е Party

Да се оправят бързо всички които са болни или ранени и целувки от нас  bouquet

# 97
какви подвизи имат всички бебчовци! големи деца! невероятни сладурчета Wink)
В очакване сме на "Ден ден" и "ногу игаки" /много играчки/ и ние - вече направо усещам как идва и ми става едно хуууубаво  Hug

Радина, много хубава играчка сте избрали, със сигурност много ще се забавлява .
И колелетата са добра идея, да - само дето аз не мога още и не мога да измисля  newsm78
Забелязвам че на Ели много й се иска да има стол и малка масичка и ще потърся нещо такова за нея - може и от тези пластмасовите, защото й липсва неин кът.

Кари, като разберете лекарството за Яна моля те, сподели за гъбичките какво лечение. Веднъж Ели й казаха че имала .- външно се виждало - беше малко зачервена и предписаха Тридерм - мазахме , мазахме, и сега понякога като се зачерви и все се чудя , дали от жегата или пък са гъбички... къде водиш на детски гинеколог? ако продължа да се чудя ще взема да я заведа и Ели, макар че в момента точно няма проблем.

Thinking

# 98
Collibri , изписаха ни едно кремче дето се приготвя в аптеката Дефламом + Кло....нещо си-немога да и разчета на докторката. Crazy Дано помогне. Praynig

# 99
И в крем4ето на Маги дето го изписаха за срастването има Дефламол, но и Сулфатиацол. Също го приготвят в аптеката.

# 100
благодаря за съветите за кремчетата. Ние пак си купихме Тридерм и мажем с него като има нещо.

Днес имаме подвиг - за пръв път каза  "имам пиш" /бяхме навън на разходка, и ЕЛи беше само по гащи, без памперс/ и като каза че има пиш, я чучнахме над една тревичка под една топола и ели се изпишка!! като детенце! много съм хепи! Вечерта пък още веднъж каза имам пиш - беше си пак без пампи, и изтичахме в тоалетната, там на нейната си чиния се изпишка и беше толкова доволна, че после ръкопляска  Hug

Кали , твоят син справи ли се с ходенето с гащи? Четох че иска все гол да ходи - миличкия - ми то в тия жеги сигурно му е по-гот, пък и детето няма предразсъдъци, така де  Grinning

# 101
  • зад парка
Предстоящата седмица наистина ще бъде доста топла. По прогноза за времето винаги съобщават с няколко градуса по-ниски мах температури  newsm78.

Започнахме да слагаме на Тити леген или басейн на балкона и всеки късен следобед за по половин час прави плаж  Grinning Много обича да играе с вода.

От няколко дни гледа "Ну, погоди" и то постоянно иска да пускаме само това филмче, а то има само 16 серии, които всички в къщи сме научили наизуст вече. Анимацията с повече детайли в кадрите явно още не може да възприеме. Подобно нещо забелязвам и с книжките- харесват й рисунки с ясни очертания на изрисуваните неща и в никакъв случай претрупани. За съжаление така и не съм намерила книжка с илюстрации, по които може да се разказва и това да й задържа вниманието. Имаме останала "Голяма картинна книжка" от някое от децата в семейството, която й е любима и наистина много й харесва, но тя почти е останала без страници  Wink Аз харесвам серията на "Егмон" приказки по 5.99 и Тити понякога се съгласява да й разказваме (но не и да се чете) като разглежда "101 далматинци" или "Лейди и Скитника". Явно, кучетата са голямата й любов.

Последна редакция: пн, 24 юли 2006, 09:43 от InaDot

# 102
Колкото повече наближава рождения ден на Йоан, толкова повече ми се свива корема  Rolling Eyes незнам защо се чувствам така  ooooh!
Хубавото е че запазих места за рождения ден и подаръка му е купен  Simple Smile Остава украсата и да поканим гостите, но за това има още време. Много обичам нещата ми от рано да са подготвени, а не в последния момент както правих едно време леле звуча като баба ми    hahaha

А с какво си играят вашите деца? Йоан в последно време много обича да разглежда книжки с животни и да си бута колите, камионите..  Simple Smile май отмина периода на шишетата, кутиите и подобни боклуци  Simple Smile

# 103
Тия дни играе с един конструктор дето й го подарихме за имения ден, ама за кратко си задържа интереса. Важното е да е разхвърляно, това се прави всеки ден.

# 104
  • София
Collibri, Дани все още има моменти, в които го влече нудизма. Ето тази сутрин например си беше решил, че ще се развява гол и поне 2 часа беше без памперс. Добре, че при аварията поне улучи плочките, а не килима.

При мен колкото повече наближава РД, толкова по-гадно ми става. Миналата седмица ходих до един детски клуб да питам за условията и да резервирам направо, а после се чух с няколко приятелки и се оказа, че 3 от тях със сигурност няма да са в София по това време. В тоя отпускарски сезон не мога да си събера познатите да празнуваме, а това е супер тъп повод да се провали организацията  Cry. Между другото, Collibri, ако не си ходила в детския клуб на спирката на МЕИ, препоръчвам ти го. Аз водя Дани често там да играе, а сме били и на РД и съм много доволна, а и на вас ви е сравнително близо.

Общи условия

Активация на акаунт