ето вижте каква тема пуснах по темата за РД
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=114986.new#new
така че може да ви е от полза и на вас

Лелеее, колко много зъби имате!
Ели е от доста дълго време само с 12 броя, обаче вчера най-накрая забелязах, че са й пробили двата горни кучешки и всеки момент ще пробият двата долни, така че ще станат към 16 зъба в близко бъдеще.
Нашия прогрес основно е приказването.
Много говори, ама много!
На руски и на български. Справя се отлично и с двата езика - денем майка ми /рускиня/ я възпитава и учи на руски, вечер и събота и неделя - ние с таткото на български.
Ефекта е , че много бързо проговаря.
Казва едно стихотворение: ас сааам, маку сони льони, яяяям лимониии и боооон бооооонииииии
/аз съм малко слони льони, ям лимони и бонбони/
това вече си го е научила наизуст и го повтаря постоянно.
Отделно знае вече доста части от песнички и пеем заедно. Брои до десет - еноо, деее, тии, четии, пет, шеес, сееем, омем, деет, десееет
Любими изрази са - пиятеен деен, пиятна лабота, ико убау /всичко хубаво/
Как се казваш - Елиии
как тебя зовут - Елиии
На колко си годинки - на 2

Сколько тебе лет? - два годика
Колко си висока - един метат /метър/
а тати колко е висок - два метат
а дядо колко е висок - тли метат
казва ми супер сладко - мамууу, бичам тее /и мама се разтапя от щастие

вечер казва - икам млякооо
или каквото там друго иска
играе много с една кукла бебе, която слага в количка и вози насам натам, и се държи с нея като мама, а бебето прави и не прави неща, които самата ели прави или не - много е забавно - вече има майчински чувства

Мога да си говоря до безкрай, предполагам като всеки за отрочето си, но така е интересно да видим как ни растат човечетата - ей големи станаха - толкова интересни натури!
Напоследък стана много послушна и изпълнителна - харесва й да й се поставят задачи и тя да ги изпълнява като войник! много е примерна и съвестна. И откак проговори, вече всичко разбира и говори с нас и някак си, намира забавление в тази дейност и не мрънка, а се опитва диалог да води и да върши разни дела.
Голяма домакиня е по този повод

Все още пада и се удря ужасно много. Вече 6 пъти се фрасна там където й е лепеното чело.... още не й е минал хич белега - има си цепка. Ужасното е че постоянно е синя тая цепка от поредна синина - как пък може все там да се фраска акъла ми не го побира... ама... Знае си че мажем - с "тубекс" както тя му вика -контратубекс.. мажим мажим рана.... и направо не ни оставя на мира докато не намажем тая рана.
От 2 дни сме на нова система - преди заспиваше с биберона с млякото. Сега първо пие млякото, после мием зъбите и чак тогава ляга - искам да я науча след зъбите да не яде нищо.
Трябва да пробваме и ние с шише без биба, че е вече срамота ....
Денем майка ми я разхожда навън без памперс, но още не сме го махнали окончателно. Чакам да излезна в отпуска и да дерзаем по въпроса.
Иначе в момента е в някакъв много възприемчив период и много лесно се учи и схваща и слуша, така че трябва да се възползвам. Старае се детето! Да използвам това, докато не й е минал "младежкия" ентусиазъм.
От два дена само повтаря - скоо има ден ден - скоро имам рожден ден - и стаа на дуееее динки /ставам на 2 годинки/
икам има мноо даъци игаки /искам да имам много подаръци играчки/
Много смешно ръмжи като "дудоище" /чудовище/
абе майтапа е пълен

Сега е ваш ред! Аз си нахвалих гарджето