Лъвчета и деви август 2004 - 20

• 17 542
  • 280
  •   1
Отговори
# 105
Някой беше споменал за говорещ папагал с батерии?

Откъде се взима това чудо, и повтаря на запис думите които му казваш, или нещо друго? Стори ми се интересно, Ели в момента минава в папагалската фаза - повтаря за щяло и нещяло всичко наред.

Иначе си играе с бебе кукла, вози я с количка, също с малки животни пластмасови - разни горски, селски и динозаври - обича да намира кое животно кое е и как казва.
Много обича да свири на детското си пианце, то е мъничко, но свири доста мелодии. И на истинското - имаме пиано вкъщи. Много харесва книжките с картинки -също все още не се заслушва в текст, само в кратки неща с по-познати думи и обича ясните хубави ярки картинки.
Уча я на кратки стихчета - от рода на "самолет номер пет, давай газ, за бургас" и ей такива .
Пеем си много песнички и тя вече си ги познава, дори си припява самичка
"одил, боди, спял, ти кои муи ял, тупнал с как, так так так, бей бей , юнааак" /в превод за тръгнал кос/
и ме кара да й ги свиря на пианото.
Обича да й връзвам престилка   chef, и домакинства.
Но като цяло и при нас "Хаосът" е царят на всички игри.
Заиграва се и с един конструктор, но бързо я домързява да сглобява и ме кара мен.
Естествено любими са люлките и пясъка, е там вече може с дни да изкара без да яде или да спи.... Невероятна концентрация в ровенето в пясъка  и повтарянето на едни и същи действия..  Crazy
ум да ти зайде!  Mr. Green Joy

# 106
Честит рожден ден, desitka^!  Hug

# 107
Честит Рожден Ден Деситка!!!
Бъди здрава и много щестлива!!! newsm59

# 108
  • зад парка
Естествено любими са люлките и пясъка, е там вече може с дни да изкара без да яде или да спи.... Невероятна концентрация в ровенето в пясъка  и повтарянето на едни и същи действия..  Crazy

thumbsup Това е истината...в нашия квартал в началото на лятото отвориха едно кафе на открито с голям пясъчник и много играчки- колела, камиончета, кофички, кукли и т.н. Хубавотое , че е оградино с ограда, която кучетата не могат да прескачат, а вечер затварят входовете. Ходим обикновено с кола, защото не е много близо, но там е раят за Тити! Казва с такова блаженство "Мама, аз копая!"

Къде ще празнувате 2-рия рожден ден?
Кали, моля те разкажи по-подробно за детския център на МЕИ.
Дайте идеи и за други.
Аз съм набелязала 3-4 семейства, които ще поканим, но дали ще са в София  newsm78

# 109
  • София
InaDot, клубчето се казва Лейди и се намира зад спирката на МЕИ, вижда се и от булеварда. И вчера бяхме там, дворчето не е малко и има много и хубави играчки, а не някакви недоказани марки дето за 2 месеца вече са скапани, както по някои други места. За РД се плаща 4 лв за игра на дете, отделно се заплаща храната и напитките за деца и родители, осигуряват торта (от вън не може да се внася, но техните съм ги виждала и яла и са добри), поемат и свещичка и фойерверк. Има и други подробности, на мен най-много ми харесва, че мястото е открито. Има и закрито пространство с играчки, но през Август не си представям РД на закрито. Персоналът също ми харесва, до сега не е имало случай нещо да ме подразни.

InaDot, кажи кое е вашето кварталче и кое е това кафе с пясъчник. Почти всеки ден ходя някъде с Дани извън нашия квартал, защото Южния парк ни е омръзнал от всякъде.

# 110
Мерси за поздравите момичета  Hug
Отдавна не съм писала, но имахме проблем с нета.
И аз още се чудя какво да купувам на Лара за РД. Чудя се за конструктор, защото тя все още няма, а като чета някои дечица се заиграват с него. Дано и при Лара се получи. Иначе тя в момента въобще не си играе с играчки, дай и вода и не я търси. И тя като Дани все се разхожда гола по целия етаж.
Иначе с приказките сме доста назад - не ще да приказва и това си е. Но всяко нещо с времето си...
И с гърнето сме малко назад, но си я пускам по гащички. Аз я подканвам  от време на време . Лошото е че в яслата си е с памперс и незнам как ще се научим.
Засега чао от нас и целувки на всички малки сладури  newsm51

# 111
Гизи празнува днес! Grinning
Честит рожден ден!  Hug
Весело празнуване и много щастие  Grinning

# 112
  • зад парка

InaDot, кажи кое е вашето кварталче и кое е това кафе с пясъчник. Почти всеки ден ходя някъде с Дани извън нашия квартал, защото Южния парк ни е омръзнал от всякъде.

Кафето се намира в Слатина зад СВА супермаркет

# 113
  • Страната на чудесата
Ех, успях и аз да се включа! Благодаря на всички за пожеланията за бързо оздравяване! Оздравяхме, като си дойдохме в София 1 седмица предварително заради Цвети-отключи някаква алергия към цъфтящите в планината билки и направо се побъркахме от кашлица, така че бяхме принудени да се върнем, вдъхна сладко-сладко мръсния роден софийски въздух и кашлицата намаля, а после и напълно спря Confused
Обаче заспиването е пълен кошмар, измисля какво ли не, само и само да го отложи и заспива при нас #Cussing outЗапочна се май с " Ужасните 2 години "
Има ли някой друг с подобен проблем и как се справя? Само не ми казвайте нещо ала-Спок, защото не дава резултат, оставях я сама и изпада в истерия, не се успокоява докато не отидем в леглото и тя - между нас.
Предполагам, че е свързано и с отсъствието на баща и-за 1 път беше командировка 10 дни без нас и малката като че се страхува да не го загуби-кара го да ни прегръща и да ме целува, а тя блажено се усмихва. А ако за нещо спорим с по-остър тон, страхотно се разстройва.
Извинявайте за дългия пост, но съм притеснена и приемам всякакви идеи, които ще ми подскажат какво става в малката и главица newsm78

# 114
Аз все още си го преспивам Йоан  Rolling Eyes Да не казвам, че последно време спи при нас. Буди се през ноща и вика "мама, мамо" докато не го взема не се успокоява. Не ми пречи период е ще отмине. За 2 седмици беше далеч от баща си  и сега неиска той да го преспива, реве и постоянно ме търси. А ако се наложи да изляза сама, а него да го оставя да не ви разказвам какво става  ooooh! Пък и сега имат нужда от нас, сега искат да ги гушкаме и прегръщаме, после ще се оправят сами. Така че ако питаш мен не прави нищо  Rolling Eyes Просто изчакай да мине този период  Peace

# 115
Днес както си бяхме на Алеко на разходка на Витоша и взеха че ни интервюираха от канал 1 . Ще ни дават в 20ч по новините днес или утре, може би, ако не ни отрежат. Аз през цялото време се хилих като ряпа, защото ми беше много смешно, но карай  Crazy

А за спането на Цвети - опитайте се лека полека  да я слагате в леглото, нейното, стойте при нея, песнички  ... нещо такова, лека полека ще се отучи.

Имахме проблем с Ели преди време с това нещо, но някак си се отучи, малко я оставяхме и да поревава, но не зная дали помагаше точно това... както и да е, стискам палци, скоро да й мине  Peace

# 116
redhat, и аз мисля, 4е е период и съм на мнение, 4е не бива да у4им или оту4ваме на нещо зорлем децата.

# 117
redhat , този "период " при нас е вече 3-ти  месец.
Изкара една ангина и за да й следя температурата, която скачаше внезапно над 39,5 я взех при нас в леглото.... Боледуването отмина, но сега няма махане от нашето легло Confused Наложи се да свалим решетката на кошарата й - беше вече абсурд да стои дори секунда вътре. Пробвахме 2-3 пъти да я сложим на нейното легло (след като заспи на нашето), но по някое време става с възглавницата в едната ръка, завивката в другата и се покатерва на нашето легло, центрира се между нас и си продължава съня. Нямаше да ми пречи, ако се гушкаше, ама не.... върти се и раздава ритници Sad
Ако някой знае Начина да казва     bouquet

# 118
  • зад парка
От около седмица заключваме външната врата на апартамента ни. От вътрешната страна е с топка, която се върти, но ако не знаеш как , не можеш да отвориш вратата. Да, ама не! След като намирах Тити 2 пъти 2 етажа над нас  Embarassed, всички в къщи са инструктирани да заключват вече!

# 119
Честит Рожден Ден на порасналите лъвчета!
Да са здрави, щастливи и винаги усмихнати!

Общи условия

Активация на акаунт