Отговори
# 240
  • In Neverland
Благодаря, така и ще направя просто исках да съм сигурна.
За 15-то дни отпуск по бащинство мисля че се води и се изплаща от НОИ.

# 241
  • Пловдив
Благодаря, така и ще направя просто исках да съм сигурна.
За 15-то дни отпуск по бащинство мисля че се води и се изплаща от НОИ.

Да,ако ще включиш бащата,трябва да се включи и сумата получена от НОИ за 15 те дни бащинство

# 242
  • София-Младост
Здравейте имам няколко въпроса.
С ММ нямаме брак, постоянните и настоящите адреси са ни различни, но живеем заедно и детето е припознато от баща си.
Настоящ адрес е този, на който живеете...как хем живеете заедно, хем са ви различни Simple Smile

# 243
  • Пловдив

Настоящ адрес е този, на който живеете...как хем живеете заедно, хем са ви различни Simple Smile

Аз го разбирам,че по документи се водят на различни постоянни и настоящи адреси,но живеят реално на един адрес,заедно.Много хора са така

# 244
Ако настоящите адреси са различни няма да вземат неговите доходи, както е в случая.

# 245
  • In Neverland

Аз го разбирам,че по документи се водят на различни постоянни и настоящи адреси,но живеят реално на един адрес,заедно.Много хора са така

Точно така, по документи се водим на "родните" си адреси, но живеем заедно.

Ако настоящите адреси са различни няма да вземат неговите доходи, както е в случая.
Такова нещо прочетох и аз някъде и за това ми беше и въпроса Rolling Eyes

# 246
  • Ямбол
Щом живеете заедно, настоящите ви адреси трябва да са едни и същи. Длъжни сте. Нарушили сте това и от там и подаването на документи за помощи ще бъде в нарушение.

# 247
Ако е нарушение, защо в Агенцията не го казват. Две години подавах документи като обяснявах, че живеем заедно без да са ни еднакви настоящите адреси, никой нищо не каза, че сме длъжни да сменим.

# 248
Ми ще ви кажа защо- защото такива са ни законите!
И до като не се променят, след като сте на различни адреси по документи, не вписвате бащата и не декларирате доходите му !

# 249
  • Пловдив
И до като не се променят, след като сте на различни адреси по документи, не вписвате бащата и не декларирате доходите му !

Права си,но ваши колеги питат устно дали лицето живее на един адрес с бащата и искат бележка за неговите доходи.При положение,че двамата са на различни адреси и без брак.
Всяко АСП ,една малка държава  Grinning

# 250
Елементарно е, да поискаш попълване на декларация, че не живеят на един адрес, с напомняне, че носят наказателна отговорност за деклариране на неверни данни. Но да има и имуществена санкция, да се върнат парите, пък макар и само с наказателната лихва.
Казусът ми е малко, като с пускането на детето на ясла и спирането на майчинството. 1000 жени върнаха едни пари, с лихвите и всички се научиха да четат закона с разбиране и са го спазват.

# 251
  • Ямбол
Ако е нарушение, защо в Агенцията не го казват. Две години подавах документи като обяснявах, че живеем заедно без да са ни еднакви настоящите адреси, никой нищо не каза, че сме длъжни да сменим.
Агенцията не се занимава с настоящите адреси. Всеки, който живее някъде е длъжен да се регистрира по този адрес. Защо не го прави - защото му харесва да не спазва правилата явно.

# 252
Агенцията не се занимава с настоящите адреси. Всеки, който живее някъде е длъжен да се регистрира по този адрес. Защо не го прави - защото му харесва да не спазва правилата явно.
А и не съм чула, някой да е санкциониран. ..

# 253
  • Ямбол
Има други варианти да си изпатиш, ако не си обявил, къде живееш. Но всеки си е премерил рисковете. Ето сега, аз не бих отпуснала помощ при нередовни документи.

# 254
Здравейте,имам няколко въпроса.Разведена съм и имам дете от този брак,което живее при баща си,родителските права са негови,сега имам дете от друг мъж.Трябва ли при тези условия да впиша първото си дете в декларацията за еднократна помощ?Ако да-трябва ли ми оригинала на неговия акт за раждане,или копие ми върши работа,тъй като оригинала е в баща му?В декларацията за детски надбавки трябва ли да опоменавам първото си дете?Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт