Тромбофилия - тема №5

• 66 042
  • 754
  •   1
Отговори
# 375
  • Стара Загора
Щом е кафяво няма страшно.
Пусни кръвна захар на гладно.
Ще го избуташ споко. На каква фолиева си?

Мета, макар да нямам проблем с усвояването на другата. Всичкото ми е застраховка. ап два пъти седмично само

# 376
  • София
Виж го сега как е, че ако забременееш трябва да приемаш нещо иначе пак ще има аборт.
Ама бременна съм, на Ап и фраксипарин, утре вливане на Имуновенин. По една шепа дуфадъон и утрогестан. За капак кафяво мнооого леко зацапване днес. То така се почва аборта. Утре ще ходя да видим,..
Щом имаш зацапване ап се спира за няколко дни и взимаш вит к май 20 к бяха

3 дни по 15 капки вит К и Ап се спира, а за кафявото зацапване - за мен си е страшно, винаги така почва при мен...

# 377
Нехго зомбирайте момичето.
 Вместо вит. К  - вит. С. Аз с к'ъв кръвоизлив бях и на ембрито нищо му нямаше. Гледай да си лежиш не се напъвай. Ставай само до тоалетна. И понеделник да видят плодния сак. Ако зацапванито се увеличи, на мен са ми изписвали нош па 3х2 за да няма контракции в матката и това да изпвърли ембрито.

# 378
Виж го сега как е, че ако забременееш трябва да приемаш нещо иначе пак ще има аборт.
Ама бременна съм, на Ап и фраксипарин, утре вливане на Имуновенин. По една шепа дуфадъон и утрогестан. За капак кафяво мнооого леко зацапване днес. То така се почва аборта. Утре ще ходя да видим,..
Щом имаш зацапване ап се спира за няколко дни и взимаш вит к май 20 к бяха

3 дни по 15 капки вит К и Ап се спира, а за кафявото зацапване - за мен си е страшно, винаги така почва при мен...
Така е почне ли кафяво,не вещае добро.Почивай си.Мо же би има значение и как се храниш има храни които разреждат други сгъстяват,подправки итн.

# 379
Не плашете момичето. Нищо не вещае кафявото зацапване.

# 380
  • Стара Загора
Аз си мсля, че е заради вчерашния ужасен ден- пътуване, притеснения, просто се претоварих. Зацапване е силно казано но пак си е страшно.

# 381
Да, заради претоварване е.Лягаш и лежиш. Преваттивно нош па, за да е спокойна матката.Няма да ставаш от кревата и само филми.

# 382
  • Стара Загора
Имам и магнерич от предния пътзабравих как се пие

# 383
  • София
Не искаме да я плашим, просто да бъде внимателна и да отиде веднага на преглед., а не да чака до понеделник- има спешни кабинети. Дано всичко е наред с нея и бебето. Но това, че при едни няма проблем, при мен беше проблем и двата пъти.

# 384
Ако си преди 12 г.с не ти трябвя магнерич, а нош па. Така казваше моят лекар. Ако не се усилва, да почива.Да се наспи добре.

# 385
  • Стара Загора
Благодаря за подкрепата .  В 6+3 гс съм, та затова треперя. Утре отивам за вливане и ще ги помоля да ме видят. Ще се молим и ние

# 386
Мария стискам палци! Дано това да е геройче, знам че е много трудно да не го мислиш и аз съм в 6-7 седмица две поредни бремености приключват Sad
И ако забременея много ще треперя да чуя пулс (никога не ми се е случвало). Не, че пулса е гаранция, че всичко е ок.
И пак много палчета! Идват хубави празници и ще чакаме хубави новини!
п.с. Герда да ни зарадваш и ти по Великден?

# 387
Момичета, здравейте! Не съм писала тук, но ви чета отдавна, понеже лично аз се съмнявам, че при мен абортите се случват заради тромбофилия. Накратко за мен: на 26г съм, август 2017 претърпях и аз К в 8г.с, а плода отговаряше на 6г.с, така и не чухме сърчице. Единия док каза кухо, другия мисед (така и не разбрах какво е реално). Прогестерона ми беше адски нисък 9 при реф. 1,7-27. Първия док ми каза да не го мисля, втория ми изписа утрогестан и дуфастон, но беше късно. А третия - при който си ходя вече редовно, каза че дори и да св развива от тук нататък няма да го бъде.
Съответно след първия Ц след К имахме зелена светлина. Януари започнах с тестове за О и навръх Благовещение 25.03 видях +тест за бременност. Съответно пуснах прогестерон и чхг и бяха прог-14,28, чхг-18,25, след 48часа чхг беше 22,95. Адски се притеснявам, в сряда съм на преглед, днес пак ще пускам чхг, но изглежда нещата пак не вървят добре. Бях започнала утрогестан, но при тези стойности на чхг реших да го спра и да се изчистя, понеже ме е страх пт ИМБ. Ц все още нямам, дори зацапване нямам.
Та въпросът ми е дали е възможно в толкова ранни седмици нещата да приключват заради тромбофилия. Чакам си прегледа в сряда да видим док накъде ще ме насочи, Какви изследвания да пускам, от къде да започнем.
Според мен проблема ми е или прогестерона, или тромбофилията. Изследвала съм тсх преди 2 месеца беше 2,43, Е2-340..
Извинявам се за дългия пост, но и аз като всички ни за съжаление се лутам 🤞🏼

# 388
  • София
Здравей, Дианка, не ми се иска да те привествам в темата Sad

Според моя АГ когато се пуска ЧХГ през 48 часа трябва да се следи и прогестерон, ти обаче си взимала допълнително и може би няма да е показателен, аз бих пуснала все пак.
Освен ТСХ изследвала ли си ФТ3, ФТ4, ТАТ и МАТ за да се види дали има Хашимото? ТСХ само по себе си е високо, трябва да е под 2 преди забременяване, защото с имплантацията се вдига над 3 пъти понякога и това не е добре. Друго, за което се сещам е да направиш консултация с имунолог и да видите какво още можеш да излседваш. При мен излязоха високи НК клетки (името им идва от natural killers), които могат да са причина за загубите. За да ги вкараш в норми се прави вливка и би трябвало тя да контролира нещата. Не е страшно стига да знаеш с какво се бориш.

# 389
Лаленце, благодаря за посрещането, за съжАление в тази тема.
Не съм изследвала за хашимото, прогестерона го пуснах първо 7дни след О беше 14,28, после с първия чхг беше 15,45, това преди приема на утрогестан. Надявам се док да ме насочи откъде да започна. С предната Б ми намекна за тромбофилия, но понеже било скъпо изследване, каза ако преценя. Е, аз го пренебрегнах за което съжалявам, но сега вече ще изследвам каквото каже. Дано поне излезе нещо, за да знам какво да лекувам.

Общи условия

Активация на акаунт