Тромбофилия - тема №5

• 66 035
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Я дай реф. ст-ти на прогестерона?
От кой град си? Ако си близко до София може да направиш консултация с доц. Русев.

# 391
1,7-27 са реф.ст-ти. От Асеновград съм, лекаря ми е в Пловдив, Борислав Иванов

# 392
Това изоставане може да е свързано с тромбофилия и неусвояване на фолиева киселина.
Естественото забременяване показва, че нямаш имунологичен проблем.
 На кой ден изследваш чхг?
 При естествено забременявяне няма смисъл от него, освен при извънматочна.
На твоя доктор апарата му е хубав можи да гледа доплер, щепти каже как е кръвоснабдяването на плодния сак.
Това да почнеш и спреш прогестерон си е глупост малко, волкова ранна седмица.
Ниският прогестерон показва некачествен ембрион също, и колкото ида приемаш прогестерон, няма да задържиш изостаналия в развитието си ембрион.
Не е късно да пуснеш понеделник тромбофилия основен пакет, за да видиш усвояваш ли фолиева.
Моите аборти бяха като твоя, преди да открия, че не усваявам фолиева.
Сегашната ми бременност започна с чхг 18 и нещо, а ето наближава да раждам.

# 393
  • Harmanli, Bulgaria
По принцип заради тромбофилията плода изостава, но като цяло на по-късен етап оказва влияние. При мен АГ на всеки преглед ме следеше на доплер и в началото въпреки тромбозата всичко беше наред, но с напредването на бременността, въпреки че достигнах 80%реканализация все по-малко достигаше кръв до бебо. Но най-добре е да си направиш основния пакет за тромбофилия да си спокойна, а и да знаеш как да процедираш. Щом си от Асеновград Пловдив ти е на две крачки, а и София на час и половина така че не се притеснявай. Успех

# 394
  • Стара Загора
Дияна, виж КИРМ Пловдив.
Аз сега съм на вливка. Гледахе ме на ехограф- всичко енаред.Няма реална причина за кафяво зацапване. Сутринта пих 3 утрогестана вместо 2 и веднага почна да ми се гади. Нямам болки,само на хартията остава кафяво.

# 395
Shirin, но ти си износила бебо докрая, ако не се бъркам, нали?
Maria Dimova, Woman in red, Gerda дано всичко е наред при вас до края  Hug Бъдете с положителна нагласа напук на всички диагнози и преживявания! Труден ще е пътя ни, ясно е, но ще го извървим!
Нека обаче, не се настройваме негативно в темата от предната страница, а пък и по назад.
Благодарна съм на форума, че го има да си помагаме, но нека споделяме обективен опит. Това, че е станало така при една, не значи че при всички ще е така.
Хубав и усмихнат уикенд на всички Simple Smile

# 396
  • Harmanli, Bulgaria
Даа, днес малчо прави 5 месеца ♥️
Пътят наистина не е лесен, 9-те месеца не минават лесно. Но се заредете с положителна енергия и настройка, добри лекари и терапия и всичко ще се нареди😊
Успех дами

# 397
Здравейте, аз също съм с предразположеност към Тромбофилия. Но приемам и но шпа и кринон. Бия Клексан 0.4.
Не бях чула, че но шпа може да създаде проблеми след 12 г.с., а аз съм в 13 г.с. и все пак ми е изписано от аг. Рисковано ли е наистина да пия но шпа?

# 398
Но Шпа подпомага образуването на тромби и отваря цервикса. Ако не ти се налага - не го пий. Ако ти е предписано от лекар, може би е претеглил риска.

# 399
Прекалява се с нош пато. То се пиехри нужда. Проблемът бил, че отпускал съдовете та тръгвали да се движат тромбовете.

# 400
Герда, ясно ми е за започването и спирането на утрогестана, но при положение, че не расте чхг както трябва предпочетох да го спра, пред това да се тревожа за ИМБ. ЧХГ пусках на 33,35 и 37 ден заради предната Б където не растеше както трябва и се наложи К. Но там достигна други стойности (3000-4000), а сега едва 22.
Именно заради това изоставане при предната Б док ми сподели за тромбофилията, тогава за мен все още не беше ясно какво е това. Надявам се сега да ме насочи по-конкретно.
Извинявам се, че минах доста в страни от темата. Ще ви следя, защото докато няма яснота какво се случва, няма как да знам къде точно е проблема.
Успех на всички ви и дано скоро ви се случи щастието 🤞🏼🍀

# 401
Здравейте, от 28.03. започнах поставянето на Клексан всеки ден, от от 22.03 взимам аспирин протект през ден. Днес на показалеца на дясната ръка забелязах синка, която в момента избледнява вече. Не помня да съм се удряла, възможно ли е това да е от развредената кръв? При лесо удряне да стават синки?

# 402
По-скоро се пукат лесно капилярите и повърхностните вени. На мен ми стават по ръцете, като се ударя някъде на работа в бързината.

# 403
ЧХГ се удвоява и на 72 часа.

Последна редакция: сб, 31 мар 2018, 20:28 от Анонимен

# 404
По-скоро се пукат лесно капилярите и повърхностните вени. На мен ми стават по ръцете, като се ударя някъде на работа в бързината.
Това притеснително ли е, или е нещо нормално при терапията с НМХ?

Общи условия

Активация на акаунт