Тромбофилия - тема №5

• 66 020
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
При мен е от аспирина, Миленейра, нямам НМХ с тази бременност. С предишната имах НМХ, но не съм обърнала внимание на подобни неща.

Също ми казаха да очаквам да започне пукане на капиляри и по венците и в носа - и да, това също ми се случи 2-3 пъти.

# 406
Възможно ли е и вагинално кървене от аспирина?

# 407
Не знам. Аз съм имала зацапване и със и без аспирин. Но при всички положения го спират, ако се появи зацапване. НМХ не го спират, само аспирина.

# 408
Кървене от носа и аз съм имала.
Но шпа съм пила от началото, не съм знаела, че може да е проблем.
Стореното не мога да върна, но вече ще знам.
Надявам се, че клексана е регулирал нещата до този момент.

# 409
Според мен тия кървенета идват от неправилна доза на ап.При всеки дозата е различна ,а лекарите го предписват на око ,може някои и да го изследват ,но повечето май не са.И явно там е грешка.

# 410
За аспирин ми е 0,75 дозата. Без изследвания.

# 411
За аспирин ми е 0,75 дозата. Без изследвания.
Моето беше предписано на око 100 през ден,но след изследвания се оказа че приема трябва да е всеки ден.Прецених че трябва да знам дали имам нужда от него,мислех да не го взимам ,а то се оказа че трябва и то по редовно  Simple Smile 

# 412
  • Стара Загора
Здравейте момичета,  вчера ми напрсвиха вливане на 40 ампули имуновенин. Конова ми каза за 4 часа на бавна капка, обаче в болницата ми отказаха такова бързо вливане. Направиха го за 9 часа. Вдигнах малко темперстура но мина бързо. Днес ме боли кръста, предупредиха ме, че може да са бъбреци. Мен обаче ме е страх, предвид кафявото зацапване онзи ден , което почти изчезна. На уз всичко е ок и само това ме крепи. Някой има ли подобен опит?

# 413
Пий водичка, но не минерална! По една чаша на 1/2 час.

# 414
  • София
Защо не минерална?

# 415
  • София
Аз също съм с хомозигот 4G/4G по PAI и хетерозигот по MTHFR C677T. Имам загуба в 12+4 без изоставане на плода - 7см бебе с хематом 5см - отлепяне на плацентата заради хематом. Кървенето почна от 6гс, като вместо да ме изследват за тромбофилия, ме засилиха с ударна доза прогестерон и обезболяващи, хематомът не се абсорбира, а растеше. И Савов в МД, и Русев, и АГ-тата, с които се консултирам, са ЗА терапия с НМХ при следваща бременност. Не бих послушала Паскалева, ако ми каже че не съм за терапия с НМХ. В крайна сметка всеки решава сам за себе си кого да слуша.

Здравейте, искам да споделя с вас как мина консултацията ми с проф.Паскалева. Имам тромбофилия хомозиготен носител 4g/4g и МTHFR хетерозиготен C/T, един мисед аборт в 10 гс и един спонтанен аборт в 6 гс. Проф.Паскалева беше категорична, че тромбофилията не е причина за абортите ми. Дори изрази мнение,
че не трябва да пия АП (втория аборт се случи на фона на терапия с АП от 150 мг),  а при следваща бременност фраксипарин ще назначи евентуално след обсъждане в  7-8 гс . Пусна ми изследване на хомоцистеин, резултатът беше добър, както и антикардиолипинови антитела, чийто резултат чакам да излезе.
Изненадва ме категоричността й, за това, че тромбофилията не е причина за абортите. И то още преди да ми пусне каквито и да били изследвания. В никакъв случай не я подценявам като специалист, но моля някой да сподели  мнение Simple Smile

Напълно подкрепям, това което ти е казала. На мен ми го набиваха това в главата лекар, след лекар, аз бях скептична, заради масовото "лекуване" с НМХ и аспирин преди забременяване и в ранни седмици.

Тромбофилията, за да е фатална, трябва да има вече плацента оформена. Това не се случва до 12та седмица.

# 416
  • Стара Загора
По мое скромно мнение мутациите на PAI започват рано да работят. Точно в 6-7 г.с., макар да се води ниско рискова мутация, кой няма да се застрсхова с Нмх?!?!

# 417
  • Sofia
Абсолютно вярно, Дели и Мария 🤗Аз съм хетерозигот 4G/5G и пак съм на фраксипарин при бременност , въпреки че много ,, светила,, са против при тази мутация ! Ама страха, ако нещо стане 😯?! И е вярно , че още в 6-7 седмица може да направи беля, така стават миседите

# 418
  • На север
Аз съм с хомозигот на Мтхфр, хетерозигот на Пай и за капак и хетерозигот на Лайден и ми казаха да не съм слагала инжекции. Е да ама им теглих една майна на тукашните лекари и си слагам всеки ден. Инжекциите няма как да навредят. Могат само да помогнат.

# 419
По добре да си направим застраховка така да се каже.

Общи условия

Активация на акаунт