Тромбофилия - тема №5

• 66 004
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, здравейте! Днес пуснах пакет тромбофилия в Геника Пловдив. Казаха ми резултатите от 5до8 работни дни. При вас след толкова ли излезнаха или и на по-рано мога да се надявам? Благодаря!

Здравей, тъй като и аз мисля утре да пускам,  във ВМИ ли пусна или в Геника, която е до Гранда...и какво точно пусна и колко парички .... и според теб сега почивните дни няма да повлияят нещо на изследването (да замръзяват и после да отмразяват пробата) ?!

# 436
Момичета, здравейте! Днес пуснах пакет тромбофилия в Геника Пловдив. Казаха ми резултатите от 5до8 работни дни. При вас след толкова ли излезнаха или и на по-рано мога да се надявам? Благодаря!

Здравей, тъй като и аз мисля утре да пускам,  във ВМИ ли пусна или в Геника, която е до Гранда...и какво точно пусна и колко парички .... и според теб сега почивните дни няма да повлияят нещо на изследването (да замръзяват и после да отмразяват пробата) ?!

Здравей, аз пуснах в Геника до Гранда. 250лв е пакета+10лв някакви такси. Силно се надявам да не замразяват, нямам идея а и забравих да питам. Казаха ми от 5 до 7 работни дни. Пакета се води препоръчителен при повтарящи се спонтанни аборти. Имаше и някакви други пакети по-съкратени, те бяха от 160 до 200лв ако не се лъжа, но моят АГ този ми каза да пусна. Успех🤞🏼

# 437
  • Стара Загора
Това, което аз знам, е , че тромбофилия се изследва само в София. Кръвта се обработва там, където се взима, и веднага се праща. Няма шанс проби да се замръзяват.

# 438
  • Sofia
Така е, всички проби се изпращат в МД и там се обработват!Явно Диди си пуснала разширен пакет за тези пари, което е супер ,а тсх сега колко е? След като излезат резултати ,ще знаеш дали имаш мутация и аз усвояване на б9 и Б12 и можеш да започнеш метилирани форми ! А д можеш да пиеш по няколко капки вигантол на ден ( но все пак е хубаво да се пусне) оказва се ,че повечето имат дефицит на този витамин

# 439
звънях в Генетиката на ВМИ, казаха ми 140лв.разширен пакет (ама какво включва не разбрах) и ако излезе нещо тогава се пускат допълнително още изследвания, които вече се пращат в София...
отложих моето изследване за след празниците, защото ми каза, че след обед запразнявали вече и реших, че по-хубаво да изчакам....
И аз съм с дефицит на вит.Д и вит.Б12, в Пловдив дали знаете къде мога да изследвам Б6 и Б9 (защото там, където ходих Писанец, не ги изследвали)

# 440
Изследването за тромбофилия в лаборатория Геника и аз го правих.
За да си проверя някои резултати от НГЛ също съм пускала там.
И проба за от абортивен материал съм пускала при тях. Само, че винаги звъня по телефона в централата на Геника за "инструктаж".
Те са доста добре сертифицирани за много специализирани изследвания и за това им се доверявам.

Последна редакция: чт, 05 апр 2018, 13:39 от Анонимен

# 441
  • пазарджик
За Пловдив в Бодимед  пускам всичко.

# 442
  • Димитровград
Здравейте момичета какво мислите за резултата ми и необходимо ли е да изследвам нещо друго....да пия на лекар да ида и какъв??

А това е моята история:
Аспирин протект гинеколожката ми каза да го пия през вечер. По принцип имам две ин витро зад гърба си едното завършило с миссед в 10г.с и второто с биохимична. С лош мъжки фактор сме 1% по Крюгер и количество 0.6-1.0мл. Имах запазен час за 12.04 да стартирам зет, но явно Бог е решил друго и вчера видях малка точица на ехографа...просто още не мога да осмисля какво ми се случва. За аспирина питам, защото предните два пъти все прокървявах и сега изпитвам страх да пия каквото и да било за разреждане на кръвта. Но щом трябва ще го пия, защото наистина вярвам че този път ще гушна мечтаната рожба с Божията воля и помощ.
Весели празници момичета и вярвайте чудесата се случват.

# 443
  • Стара Загора
Гинеколожката да ти следи бременността, затова е учила. Трябва да отидеш на имунолог/генетик, който да ти назначи адекватна терапия, да ти пуснат и други изследвания ако трябва. Как ти правят инвитро без никой да обясни, че трябва не само добър гинеколог, а и имунолог. Това с прокървяването може изобщо да не е заради аспирина.  Успех!

# 444
Имунолог.. трябва при тромбофилия с имунологични титри, при положителен кросмач, при автоимунни заболявания, изобщо имунологията не е панацеята на забременяването.
 Качественият ембрион е като "малко паразитче" с невъобразима жажда за живот.. каквото и да го атакува успява да оцелее в невероятни условия... Hug

# 445
Имунолог.. трябва при тромбофилия с имунологични титри, при положителен кросмач, при автоимунни заболявания, изобщо имунологията не е панацеята на забременяването.
 Качественият ембрион е като "малко паразитче" с невъобразима жажда за живот.. каквото и да го атакува успява да оцелее в невероятни условия... Hug
А каква е причината да не се имплантират?

# 446
  • Стара Загора
А каква е причината да не се имплантират?

Герда, продължаваш да поддържаш теза, която не се връзва. Ти как мислиш, дали преди инвитро не са я тествали за хламидия?!?!? И като има хетерозигот на пай - да, трябва й имунолог, иначе що изобщо се е изследвала. И тука не говорим само за забременяване, а и за износване.

# 447
Мария, извини ме, но не мога да те толерирам да пишеш глупости толкова убедено и други мами да четат и да приемат мнението ти за истина и да вършат глупости.
Преди да се изказваш толкова убедено прави разлика между твоите впечатления и компетентно лекарско мнение.
За хетерозигот по пай не трябва имунолог. Не пиши такива неща, за да не тръгват момичетата по имунолози, защото ги подвеждаш.
 Тази тема е много сериозна и няма нужда от писаници просто така.
 По- добре човек да замълчи, отколкото да изкаже мнение с което да подведе или заблуди друг, нуждаещ се от помощ.
 И без това е много трудно да се намерят специалисти, които да консултират и мониторират.
 Без да ми се обиждаш, но има много още да прочетеш медицински статии преди да си позволяваш да пишеш толкова категорични глупости.

# 448
  • Стара Загора
Все пак да запазим добрия тон, в този форум само ти отричаш очевадното. Момичето търси друг лекар, освен Аг-то, което да помогне. Ти къде би й препоръчала да отиде с тези изследвания? Няма нужда да отделяш толкова внимание на мен , критикувайки ме за нещо, вместо да дадеш твоя съвет. Темата е  Тромбофилия, а не Отричаме тромбофилията. 

# 449
  • Димитровград
Момичета сега пия аспирин протект през ден, нош па веднъж за деня и лимфомиозот два пъти на ден смуча по една таблетка. Това ми каза гинеколожката от Хасково да пия и ми пусна доста изследвания във вторник ще са готови. Записах си час при д-р Стоилов в Пловдив за 17.04, надявам се наистина този път да успея. По принцип с тези изследвания на последния ми зет трансфер д-р Стефанов каза, че нямало нищо и всичко било наред нямало да обръщаме внимание, а сега гинеколожката с тези изследвания се колебае и за фраксипарин. Първия път като направих миссед заключението беше ВЪЗПАЛЕНИ ХОРИАЛНИ ВЪСИ.

Общи условия

Активация на акаунт