Тромбофилия - тема №5

• 65 982
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Мария, спазваме добрия тон, но е хубаво да се дават адекватни съвети.
Ако заболяването е само едно - тромбофилия, то тя е работа на хематолозите, защото е предмет на дефект в системата на кръвосъсирването.  
Това, че у нас е малко размита дейността на различните специалисти е друг въпрос. При аборти, биохимични , дефекти в имунологичната защита  и имунологични заболявания - вече е работа на имунолозите.
Имунологията, Мария разглежда имунната система на човек - клетки на имунната система(виж ги кои са), органите на имунната система, веществата, които произвеждат и как взаимодействат помежду си с цел да ни предпазят и да ни защитават от различни патогени. Напълно подкрепям Герда.  
Реално, имунологията няма много общо с кръвосъсриването.
А генетика- помага само за диагностицирането, не бих се доверила на генетик, ако ми изпише терапия например.
И не разбрах Хламидията защо беше спомената избощо ?  
Сладката1988, според мен отиди първо при хематолог-  например при доц Паскалева, тя ще ти каже дали препоръчва терапия или не. Отделно имаш мисед и биохимична,  и при имунолог може да направиш консултация за да види дали има смъсъл от някакви изследвания или нещо др, няма ли към клиниката такъв?
Трудно е да се ориентира човек за специлисти , то само един няма да стигне при рискова бременност. Успех :!

Последна редакция: пт, 06 апр 2018, 13:14 от Sirma.P

# 451
  • Стара Загора
Дано момичето след месец пише до къде е стигнала и дано е на правилния път. За пореден път твърдя, че в тази тема има налудничево държание. Хубави празници на всички!

# 452
Преди няколко месеци и аз търсих съвет какво да направя ,при кой лекар да отида и т.н. Е вместо съвет полу4их упреци от доста активен потребител . Лошото е ,4е същия запо4на да публикува едни дълги постове и 4ужди публикации ,за да  ги заангажира .... Аз останах уплашена стресирана без подкрепа ... .

# 453
Сладката, лекарката ти се старае много, трябва да имаш доверие.
Като ходиш при д-р Стоилов го разпитай за мнение.
Пиши и на нас как е минало при него. Той също е добър специалист в час с новастите.
Не винаги може да се получи подкрепа във форум за нещо толкова сложно като тромбофилията. Всеки от нас се е лутал много. Когато аз започнах да се лутам, дори проф. Паскалева не беше известна. Току що започваше да се споменава за нмх.Цената му по онова време беше окало 2,5-2,8 лв.
 Но се замисляйте преди да пишете несереозни неща тук в темата и глупости, защото може някоя жена да се подведе.Не се обиждайте, а бъдете много предпазливи, когато давате съвети към други жени, особено бременни, касаещи тромбофилия.
Четете, информирайте се, от сериозни медицински източници има ги и на чужди езици. Търсете опит и компетентно мнение. Пишете на лични, ако не получавате това, което търсите. Има момичета с доста негативен опит, но гушнали сваите бебчета.

Последна редакция: пт, 06 апр 2018, 20:19 от Анонимен

# 454
  • София
Момичета, тихичко да се похваля, че видях двете чертички преди седмица и започнах да си бия фраксипарин по предписание на Русев.

Да не чете, които се страхува от игли:
Скрит текст:
Имам, обаче, малко трудности с местата, на които забивам иглата. Имам чувството, че кожата ми е много дебела и трудно я пробивам, буквално иглата я натиска надолу и потъва около сантиметър преди да се пробие за да вкарам разтвора. Дали не правя нещо погрешно?

Също така за да разбера дали предписаната ми доза е достатъчна анти-Ха ли се пуска или друго? Притеснява, ме че фраксипаринът е през ден, както и АП.

# 455
Лаленце, тихичко честито.
Не е коректно сама да си проверяваш, дали ти е достатъчна дозата. Опасно е.
Би трябвало щом доц. Русев е назначил дадено лечение да ти направи мониторинг.
Ако решии може да се консултиряш и с проф. Паскалева.
 Пробвай под ъгъл да слагаш фраксито, така иглата влиза по-лесно и мажи с повиче спирт, той омекотявя кожата.

# 456
  • София
Благодаря!

Аз се чух с Русев и той каза да си започвам с терапията и че няма нужда да се виждаме повече за сега. Чак на третата седмица ще пусна брой тромбоцити и АРТТ и ще ходя да ги обсъдим. Ще търся консултация и с Паскалева най-вероятно.

# 457
Лаленце пробвай да я забиваш по-бързо. Аз я вкарвам под прав ъгъл, но със скорост все едно дартс ще играя. Иглата е по-тъпа и мен ме боли, ако е бавно.

# 458
Паскалева вика след един месец поставяне на нмх инжекции.
Моля те да я питаш защо се следят тромбоцити и артт и да ни пишеш нейното мнение?
До колкото ми е известно те са индикатор само дали е предозирано. А дали е достатъчна дозата мисля, че няма да покаже. И ако си като мен със сериозна мутация може да ..

Последна редакция: пт, 06 апр 2018, 21:07 от Анонимен

# 459
  • София
DucaMF, благодаря, ще опитам. Мен грам не ме боли, но като че ли ме е страх иглата да не мине отвъд сланинката и да стигне до мускул...
gerda1, ще споделя, да Simple Smile

# 460
Нали правиш гънка, няма страшно.

# 461
Аз знам, че се бие под ъгъл, така се намаля дебелината на кожата.. може и да не съм права, но така съм чувала.

# 462
  • пазарджик
Аз я слагам под 90 градуса ,а от седмица бода в краката и нямам никакъв дискомфорт за сега.

# 463
  • На север
И при мен е на 90 градуса. Пробвах на 45 градуса и беше доста зле. Освен това забелязах, че колкото по настрани от пъпа отивам, т.е. повече към паласките толкова по не боли. Също я забивам бързо и после бавно я вкарвам навътре и течността много бавно пак като ако ме заболи спирам за малко. Бавно я и изкарвам

# 464
Аз я слагам под 90 градуса ,а от седмица бода в краката и нямам никакъв дискомфорт за сега.
В средната външна 4аст на бедрото ? Може ли да обясниш по - подробно?

Общи условия

Активация на акаунт