Тромбофилия - тема №5

• 66 011
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, преди да направите волни изказвания по темата тромбофилия се замислете колко бременни разчитат на прочетеното тук.
 Тромбофилията прави проблеми в някои случаи и още съвсем рано при оформянето на плацентарните кръвоносни съдове, което по-късно може да доведе до аборт или прееклампсия.
 Запазвайте си личното некомпетентно мнение за себе си, за да не обърквате другите бременни. И без това е изключтилено трудно да се намери професионалист за консултиране.

Последна редакция: пн, 02 апр 2018, 21:48 от Анонимен

# 421
Здравейте момичета!
Днес се получи едно зацапване,пих 15 к витК1 спирам и ап от днес.Обаче ми е притеснено изобщо да го почна пак,а и не съм сигурна точно след колко дена трябва да продължа с него.За К1 пише не повече от 3 дни се взима.Дали изобщо ще помогне тоя витамин.Трансфера ми е правен на 26.03.

# 422
Прилича на имплантационно зацапване.

# 423
Ако кръвта е светло кафява, а не алено червена си е точно имплантационно зацапване. Ако е така не се тревожи а два три дни ще мине не е опасно. Имах същото и много се притесних, но посме разбах че няма за какво.
Ембриона ,,потъва,, в лигавицата, затова се получава тжва кафеникаво зацапване.

# 424
Здравейте, дами!
Аз съм нова в бг мама, записвам се за темата.

Миналата година имах два missed аборта, първи в 8-ма, втори - в 14-та седмица (отговаряше на 10-та). В началото на втората бременност ми установиха Хетерозигот по мутантен алел на PAI и MTHFR и започнах терапия с Клексан 40 мг всекидневно ( след консултация с проф. Лисичков ), но резултатът въпреки това не беше добър.

В момента се подготвям за нов опит. Ходих на консултация при доц. Русев, от там излезе, че имам повишени популации на НК клетките, повишена НК активност и недостатъчност на вит В12.

В търсене съм и на АГ, на което да мога да се доверя при евентуална следваща бременност. Звънях за час при д-р Сигридов, но ми казаха да се обадя в средата на април, за да ми дадат час за ЮЛИ! Направо ми се дорева. Ами то дотогава ще вземе да ми свърши яйчниковия резерв Fearful

Моля ви, споделете дали сте открили АГ, който да има представа от тези мутации и на когото да имате доверие.
Ще съм благодарна, ако споделите!  Късмет, кураж и любов на всички ви!

# 425
Ако кръвта е светло кафява, а не алено червена си е точно имплантационно зацапване. Ако е така не се тревожи а два три дни ще мине не е опасно. Имах същото и много се притесних, но посме разбах че няма за какво.
Алена е на цвят затова се притеснявам.

# 426
Алена е на цвят затова се притеснявам.

Потърси мнението на лекар. Може и да не е нещо притеснително, но все пак.

# 427
Здравейте момичета на 8.03.ми правиха абразио missed abort в 12г.с. (след дълги години опити за забременяване)...все още чакам резултати от генетика...междувременно АГ ми каза да пусна Вит.Д , който ми е 63.7 (като от 50 до 75 го водят дефицит) и В12 -333.7 (при реф.185-878).... ниското ниво на В12 може ли да говори за тромбофилия...
Искам да се изследвам (генетичката се опита да ме разубеди,че нямало нужда,но не мисля,че е така)...не съм наясно какво точно да им кажа да ми изследват..като чета има различни пакети...?!

# 428
  • Стара Загора
Съжалявам за случилото се. Според мен изчакай генетичното изследване да каже дали е хромозомна грешка или нещо друго. Иначе ако е нещо друго, можеш да изследваш мноооого,за да си сигурна кое не е наред. Обикновено тромбофилия се изследва след два аборта, но аз те съветвам да си ги пуснеш сега за по- сигурно. Поискай изследване за вродена и придобита тромбофилия, ще ти обяснят цени и пакети. За б12 не мисля , че е чак толкова зле, но за витД знам, че има отношение към аборт.

# 429
Здравейте момичета на 8.03.ми правиха абразио missed abort в 12г.с. (след дълги години опити за забременяване)...все още чакам резултати от генетика...междувременно АГ ми каза да пусна Вит.Д , който ми е 63.7 (като от 50 до 75 го водят дефицит) и В12 -333.7 (при реф.185-878).... ниското ниво на В12 може ли да говори за тромбофилия...
Искам да се изследвам (генетичката се опита да ме разубеди,че нямало нужда,но не мисля,че е така)...не съм наясно какво точно да им кажа да ми изследват..като чета има различни пакети...?!

Калина, и аз съжалявам!
Моят съвет е да си пуснеш като за начало основния пакет за вродени тромбофилии. Аз си правих изследванията в Национална генетична лаборатория ( ниското тяло към сградата на Майчин дом ), цената беше някъде около 110 лв. по спомен. Ако не излезе нищо тревожно от основния пакет, направи и изследванията за придобита.

# 430
На мен витК1 не ми е повлиял днес обилен цикъл чхг 0.70 трансфера беше на 26.03.Почвам да се отказвам от надежда че ще забременея изобщ. 5 по ред трансфер писна ми вече.

# 431
  • Стара Загора
На мен витК1 не ми е повлиял днес обилен цикъл чхг 0.70 трансфера беше на 26.03.Почвам да се отказвам от надежда че ще забременея изобщ. 5 по ред трансфер писна ми вече.

Дай си почивка. Все някога ще стане.

# 432
Благодаря момичета, утре сутринта ще отида на място да видя какво ще ми препоръчат и там да изследвам...генетичните ще станат чак след празниците, така че няма да ги чакам сега .... ще споделя като имам някакъв резултат ...

# 433
Момичета, здравейте! Днес пуснах пакет тромбофилия в Геника Пловдив. Казаха ми резултатите от 5до8 работни дни. При вас след толкова ли излезнаха или и на по-рано мога да се надявам? Благодаря!

# 434
  • Стара Загора
Момичета, здравейте! Днес пуснах пакет тромбофилия в Геника Пловдив. Казаха ми резултатите от 5до8 работни дни. При вас след толкова ли излезнаха или и на по-рано мога да се надявам? Благодаря!
Толкова да

Общи условия

Активация на акаунт