Тромбофилия - тема №5

• 65 931
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Cupuacu,
Аз съм с вит.Д дефицит, открих го наскоро. Приемам вигантол по 10 капки дневно. АГ-тата не са много компетентни по тези въпроси.
Аз съм изключително доволна от доц.Русев (имунолог), ако си от Сф задължително се консултирай с него.
Аз също съм със завишени Нк клетки и са ми предписани вливки интралипид.

huligankata, аз вече се консултирах с него и имам назначена същата терапия ( само че вигантола ми е по 5 капки ). Предстоят ми и вливките на Интралипида. Притеснявам се обаче при кого ще се следя, като дойде време и за това. При миналата неуспешна бременност пиех но-шпа и Дуфастон с шепи по предписание на АГ-то, а доц. Русев каза, че не бива да се пие синтетичен прогестерон ( какъвто е Дуфастона ), ако имаш такива мутации, защото отслабва действието на нискомолекулните хепарини.

# 541
  • На север
Аз съм хомозигот на MTHFR и пия по една таблетка Неофолик мета всеки ден. Миналата седмица си пуснах да видя как ми е стойността и беше много добре. От Русев знам, че това с многото таблетки на веднъж е глупост. Според мен не ходи повече при тази генетичка.

# 542
  • Димитровград
Здравейте отново,
Аз получих леко кафеникаво зацапване и ме приеха в болницата. Терапията ми е следната::
2×2 утрогестана
1×2 фолиева киселина
3×1 нош па
1×1 клексан 0,4
Бременна съм в 6г.с.+5, а това са изследванията ми за тромбофилия. Какво мислите за тази терапия ок ли е? Охххх много ми е притеснено, защото имам един миссед в 10г.с. и една биохимична бременност от ин витро. В момента съм бременна по естествен начин напук на всички, защото спермограмата по Крюгер е 1%, а количеството е 0,6-1,0мл.

# 543
Само за придобита тромбофилия ти трябва имунолог.
  Момичета, не подвеждайте, някоя мама може да си изгуби бебето заради такива писаници и да се предовери на имунолог.

Сладка, какво те притеснява?

# 544
  Момичета, не подвеждайте, някоя мама може да си изгуби бебето заради такива писаници и да се предовери на имунолог.

А как се разбира дали е придобита или наследствена....
хемозиготен генотип  4G / 5G PAI  и    677C>T (MTHFR)  - за това има ли нужда да търся имунолог или каквото АГ-то и генетиците кажат ...?!

# 545
На първо време трябва да се успокоиш, макар че е доста трудно. Опитай се да мислиш положително.
Аз не мога да кажа дали е ОК терапията, защото нямам опит (при мен беше твърде късно за каквото и да било), но ще ти кажа, че с такава спермограма, щом сперматозоидчето се е преборили, имало е оплождане и имплантация, значи си имаш истински герой- боец.
Ти си на терапия с клексан отпреди постъпването в болницата или от сега? Утрогестанът и ношпа неутрализират действието на клексан, но мисля, че дозата е съобразена, поне за утрогестана.  А и твоята мутация не е високорисково.
С кой лекар се консултираш, някой в София- познатите от форума? Препоръчвам ти да го потърсиш за мнение, ако си силно притеснена и нямаш доверие на лекуващите в болницата. А това коя болница е?
Стискам палци, дано нещата се нормализират!

# 546
  • Димитровград
Aми четох, че в определени ситуации фолиевата вреди. Другото, което ме е страх е че леко кафеникаво ако имам и този клексан, който разрежда кръвта дали няма да стане по зле. Другоъо, което се чудя е че прегнил може да се сложи за подпомагане и спиране на течението....отделно в един друг форум всички ми пишат не е шега отивай при Сигридов в София...и вече се побърквам.

# 547
Здравейте момичета, може ли да се разчита на "Цибалаб"  за достоверни данни при изследване на предразположение за тромбофилия? Учудих се,  че в нац. генетична лаборатория заявката за тромбофилии трябва да е подписана от лекар по репродуктивна медицина, т. е аз не мага сама да си пусна това изследване?

# 548
  • София
ngh, пусни ги в Геника, която си е специализирана генетична лаборатория. Аз лично не бих се доверила на резултати от обикновенна лаборатория.

# 549
Момичета, някжя ат вас да има час за 2 май при Паскалева и да иска да отиде по- рано? Имам час за 25 април, но бих желала да то заменя за час на 2 май, ако някоя от вас има такъв и иска да се разменим.

# 550

А как се разбира дали е придобита или наследствена....
хемозиготен генотип  4G / 5G PAI  и    677C>T (MTHFR)  - за това има ли нужда да търся имунолог или каквото АГ-то и генетиците кажат ...?!

Едното е генетично предразположение - така си родена, другото се появява в последствие - след операции, счупвания и други травматични ситуации. Изследват се различни неща, така се разбира.

# 551
Когато си правите изследването за тромбофилия  и ви показва съответните хетеро и хомозиготни носителства - това е генетично предразположение и то е за цял живот. При определени рискови ситуации като бременност ( когато се сгъстява кръвта) , операции , счупвания , залежаване - тези генетични носителства могат да се прояват и съответно риска за образуване на тромб някъде из тялото е много по-голям , в зависимост от съответните мутации. При рискови състояния е нужно да се консултирате с хематолог , който периодично да ви изследва колко ви се разрежда кръвта от съответната доза нмх и/или аспирин и съответно да се прецезира терапията ви. Изследването , което показва колко се рязрежда кръвта при поставяне на нмх ( клексан/ фраксипарин ) е анти Ха и се прави само на няколко места в София ( за други градове не съм сигурна). Аз не живея в София и си пътувам всеки месец за тези изследвания , защото това е важно ! Ако имате проблемно забременяване , ако искате се консултирайте и с имунолог. Но това не изключва консултацията ви с хематолог и терапията ви за разреждане на кръвта и дозата би следвало да се определя от хематолог , след съответните изследвания. Аз лично терапии през ден за нмх не мога да разбера , защото неговото действие е 24 часа и определяне на доза за нмх без изследване за анти Ха е несериозно . Защото ако на мен ми е нужна например профилактична доза от 0.4 , то на някое друго момиче със същите мутации , може да и е нужна доза от 0.6 - а разликата м/у двете е голяма. И моля ви момичета - въпроси от сорта на " Това са ми мутациите - какво да правя" - са несериозни. Има си специалисти , с които да се консултирате и които да преценят освен мутациите ви и допълнителните ви терапии и придружаващи заболявания , какво влияние оказват на състоянието ви. Това е форум за споделяне на лични истории - не медицинска консултация , по която да се водите за избор и доза на лекарства!

# 552
На 1 стр. Има копната дълга статия, в която пише какво е придобита Тромбофилия и много други полезни неща.

# 553
в кои лаборатории правят анти-ха изследването в София?

# 554
Бамболинка, благодаря. В Геника ще пусна изследванията. Не се знаят резултатите /да предположим ниска мутация/, но и при фамилна обремененост, наличие на само повърхностни разширени вени, и автоимунно,  се опасявам, че проф. Паскалева няма да предпише нищо/поне от това, което чета за нея/. Само, че незнам защо трябва да се чакат н аборти, за да има реакция. И ме е страх. При условие, че профилактични дози няма да навредят, а ще помогнат, защото самата бременност е фактор за "сгъстяване" на кръвта. Във връзка с това, някой да е ходил скоро при проф. Станева в Токуда?

Общи условия

Активация на акаунт