Тромбофилия - тема №5

• 66 011
  • 754
  •   1
Отговори
# 645

а това го пише след резултата
това явно е ориентировъчен за дозата хепарин аз така го разбирам. Вие?

Target range of low molecular weight heparin (LMWH):

Prophylactic: 0.1 - 0.4 U/ml
Therapeutic: 0.5 - 1.0 U/ml (two doses per day)
0.8 - 1.2 U/ml (one dose per day)

These values refer solely to low molecular weight heparin (LMW

# 646
  • Ямбол
Здравейте дами, извинявам се ако въпросът ми е излишен и не много на място, но съм нетърпелива... Началото на месец Април бях при доц. Конова, назначи ми изследвания, за повечето вече имам резултат, но най-нетърпелива съм за резултатите от Генните полиморфизми, асоциирани с тромбофилия. Има ли дами били при нея и за колко време бях готови резултатите за Тромбофилия? Нужно ли е да се свържа с тях, за да поискам резултати? На преглед съм при нея отново чак на 30 май и наистина съм нетърпелива... Благодаря Ви много на всички за отделеното време!

# 647
  • Sofia
Резултата, под 0,1 не може да се отчете от апаратурата, поне при проф. Паскалева. 8-я час ми се струва, че наистина е било прекалено късно. При последното ми изследване при Паскалева, резултатът беше 0,11 на 4-я час, което е на границата на стойността, която може да бъде отчетена и е много ниско. Въпреки това тя не  промени дозата от 0,6 Фраксипарин, веднъж на ден с довода, че кръвотокът към бебето е нормален (бях на фетална предния ден) и профилактиката си е свършила работата вече бях в 20-та седмица и мутациите ми са нискорискови.  Търсих мнение и съвет в групата за толкова ниски стойности, но никой не ми отговори, Тя ми обясни, че анти ха показва наличието на хепарин в кръвната плазма, но това не означава, че в организма няма. Но трябва да се консултираш с лекар.

[video][/video
изследването на анти ха резултата пише следното
<0.10
няма реф стойности и т.н само това като резултат правила съм ги в Бодимед сигурно сбърках и беше 8 часа след слагането на фраксипарин

# 648
момичета ако някой се интересува имам една почната опаковка на jarrow b12, b9+b6 метилирани от които съм изпила 7-8 хапчета, а опаковката е 100бр. Няма как да ги пия защото на мен ми дойде висока дозата на Б12, купих ги за 50лв,ще ги дам за по малко че са отворени, ако някой желае да ми пише на лични. Освен това имам чисто нови Thorne basic prenatal, не са отваряни.
И един въпрос, правилно ли разбирам обясненията в началото, че ген. изследване за усвояване на Б12 е MTRR?

А каква е дозата на Б12 щом за Вас е висока?И за каква цена ги продавате?

# 649
  • София

а това го пише след резултата
това явно е ориентировъчен за дозата хепарин аз така го разбирам. Вие?

Target range of low molecular weight heparin (LMWH):

Prophylactic: 0.1 - 0.4 U/ml
Therapeutic: 0.5 - 1.0 U/ml (two doses per day)
0.8 - 1.2 U/ml (one dose per day)

These values refer solely to low molecular weight heparin (LMW

Анти ха се прави на 4 тия час от поставянето на инжекцията. Не виждам смисъла в това да го изследваш след 8 часа. Със сигурност резултата не е точен, какъвто и да е той .

# 650
  • Варна
момичета ако някой се интересува имам една почната опаковка на jarrow b12, b9+b6 метилирани от които съм изпила 7-8 хапчета, а опаковката е 100бр. Няма как да ги пия защото на мен ми дойде висока дозата на Б12, купих ги за 50лв,ще ги дам за по малко че са отворени, ако някой желае да ми пише на лични. Освен това имам чисто нови Thorne basic prenatal, не са отваряни.
И един въпрос, правилно ли разбирам обясненията в началото, че ген. изследване за усвояване на Б12 е MTRR?

А каква е дозата на Б12 щом за Вас е висока?И за каква цена ги продавате?
дозата на Б12 е 1000мкр, което при мен предизвика поява на акне, явно съм от малкото които реагират така а и явно не ми е чак толкова голям недостига. Относно цената писала съм по-горе че ги купих за 50 лв от Бг и тъй като изпих няколко ще я намаля. Бих ги подарила, но в момента съм зле финансово, защото имам мн. други здравословни проблеми, които изискват скъпи изследвания и т.н. Така че смятах да ги дам за 30лв ако някой прояви интерес.

# 651
Момичета и аз ще съм на терапия с фраксипарин и АП, но започвам приположителен тест за бременност, сега пия Неофолик мета по 3 табл. на ден и АП по 1 таблетка на ден, правим бебе, но днес доста ми се поду корема , твърд е и имам газове, не съм все още бременна да не би да е реакция от АП, някоя от вас имала ли е подобни симптоми??? АП го пия от една седмица!При предишните бременности преди да спре да се развива имах същите стягащи симптоми т.е.имам аборти, но сега е още много рано, чудя се какво да правя??? Стана доста дълго- съжалявам.

# 652
  • София
Момичета, моля за съвет! Утре сутрин съм при Паскалева и ще направим и АСПИ тест, но въпроса ми е, да изпия ли таблетка АП сутринта или след теста да е? Днес я приех към 19ч...

# 653
  • София
Момичета, моля за съвет! Утре сутрин съм при Паскалева и ще направим и АСПИ тест, но въпроса ми е, да изпия ли таблетка АП сутринта или след теста да е? Днес я приех към 19ч...

Бибиан , всеки ден ли приемаш Ап?  Ако да, след като днес си го пила към 19 ч, утре пак по същото време , не е нужно да променяш приема си или часа Simple Smile

# 654
  • София
rumba5@abv.bg, аз лично нямам такива симптоми. Сътрува ми се странно да е от хапчето.

# 655
  • София
Бамболинка, да, всеки ден! Но я приемам не по едно и също време, честно казано.. До вчера я пиех по обяд или ранен следобяд. Днес просто я бях забравила и я изпих към 19..Simple Smile Значи да не пия сутринта? То мисля бешв важно поне 2 седмици да се пие без прекъсване преди АСПИ теста, не знам дали времето на приема вски ден по едно и също време има голямо значение...Rolling Eyes

# 656
Най-добре е според мен АП да се взима по едно и също време, т.е. щом го пиеш в 19.00, утре пак в толкова. Което значи, че няма да го взимаш преди прегледа, той си действа.

# 657
АП - аспирин протект ли е ? Ако да,знам, че се пие вечер преди лягане (според АГ и според Генетичката).

# 658
  • София
Калина, да! Аспирин протект.. И аз бях чела нещо такова, но понеже пия доста добавки и съм си го разпределила по обяд него.Simple Smile) Не казвам, че е правилно де.. Ще питам Паскалева утре, стига да не забравя. Едно нещо знам със сигурност обаче и то е, че повече НИКОГА до цикъл няма да го пия, както тя ме посъветва! Пих го докато не ми дойде цикъла и такова нещо в живота си не бях преживявала...нечовешки кръвоизлив!!! Буквално плискаше по плочките и то през 30мин. Чистене, реване.., моя приятел се сбърка с мен просто и тича за вит Ц ампули и нов пакет превръзки, защото една двойна опаковка Always нощни замина за има няма 4-5 часа.. Цяла нощ не легнахме, а само чаках кога да тичам пак към тоалетната и да сменям превръзка..Sad Кошмар беше.. След това прочетох, че АП се пиел до към 25 ден при нормален 28 дневен цикъл и се почваш пак след Ову, защото я бил подтискал.. Това последното не съм сигурна дали е вярно, но първото ще спазвам на 1000% вече.. Не ми се преживява наново всичко това. Аз дори не разбрах, че е от Аспирина, защото го спрях още при признаците че ще ми идва, но явно е било късно вече...и се ошашавих и беше рев цяла нощ.Simple Smile)) В последствие разбрах, че той действа няколко дни след приема му..

# 659
Олеле от аспирина е било да....принципно АГ ми го изписваше с дуфастона след ову за 10дни и го спирам....но сега като ми излезе тромбофилията генетичката ми каза изобщо да не го спирам,но после се поправи,че ако няма бременност ще повлияе точно по този начин на цикъла , та като видя 2 чертички пак да си го пия,ако не след ову....
Иначе не знам защо казват вечер,не съм питала, но ми подчертаха и двете докторки вечер...и реших,че има някакво значение...

Общи условия

Активация на акаунт