Тромбофилия - тема №5

• 66 004
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Да, ще попитам Паскалева за приема му.. А имам и друг въпрос..на гладно ли се правят изследванията за хомоцистеин и АСПИ теста? Може ли да закусвам и пия кафе преди изследванията?

# 661
  • София
Да, ще попитам Паскалева за приема му.. А имам и друг въпрос..на гладно ли се правят изследванията за хомоцистеин и АСПИ теста? Може ли да закусвам и пия кафе преди изследванията?

На мен ми каза да го спирам само по време на Мц, да го пия през останалото време без почивка... Е, не я послушах- пия го от 15-25 ден от МЦ. Незнам доколко е вярно това, че подтиска овулацията, но факт е, че го пих след първия А без прекъсване 10 месеца и накрая забременях в месеца , в който го спрях ( дефакто от Мц не го бях пила ).

# 662
Ами аз започнах аспирина веднага щом ми го изписана д-р Грозданова,тогава бях на 2ия ден от цикъла,пиЛа съм го 2 дни,но щом се пие след овулация,го спирам сега,от 16ия ден ще го започна.Става така,нали? Simple Smile Тя каза 1 месец преди опити да го взимам.

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 16:22 от kristina_

# 663
  • София
Не получавате ли кръвоизливи и вие от АП или само на мен ми се случи? Върнах се от Паскалева точно и като разбра за кръвоизлива, каьа че го спираме и не било нормално и не всички получавали кръвоизливи от него! Ще съм на Фракси 0,4 на ден в началото на Б и да се надяваме няма да се налага до края..Sad Каза, че нищо че съм 4G/4G, няма да имам проблеми, защото хомоцистеина ми е ок. И мутацията ми по MTHFR не била страшна.

# 664
Не съм пила АП преди бременност, за да получа кръвоизливи и ако не си с наистина висок риск, а ти не си, не виждам защо го пиеш изобщо. Освен да ти стопира овулацията друго няма да направи.

# 665
  • София
Паскалева на първия преглед ми каза да го пия и след месец да дойда да пуснем АСПИ тест. АСПИ теста иначе сега показа, че дозата АП е ок, нонто няма особено значение, щом ще го спирам...

# 666
Няма логика, без наличие на текущ проблем, без рисково състояние, като бременност, операция и други, да се използват кръворазреждащи, просто ей така, защото имаш някаква малка степен предразположеност. Почват да се оливат тези лекари.

# 667
  • София
А пък аз съвсем се обърках, защото уж бях от рисковите с този хомозигот по PAI 4G/4G, а сега Паскалева каза, че е нискорискова и тя и хомозиготната ми мутация по MTHFR 1298.. На някои за същото изписва и Фракси и АП, на други казва, че нямат нужда от Фракси изобщо...Как определя на кой какво, различни неща за еднакви мутации? Не че оспорвам компетентността и професионализма и, но просто ми е любопитно.. На първия преглвд ми каза “никакво Фракси по време на Б, пий АП и ела да го излседваме след месец”, сега ми каза спираш АП, но ще си на Фракси през Б...Rolling Eyes

# 668
  • София
Да, именно поради случаи като твоя (а той не е единствен) смятам, че консултация с Паскалева преди бременност е загуба на време и ресурси. Щото аман от специалисти според които при хомозиготна мутация нямаме нужда от терапия с НМХ, и после що губим бебета...

# 669
Бибиян слагай си фраксито всеки ден и си прави контроли в 8-9 и 20-21 г.с. на анти ха, както и следене на доплер за кръвоотока към плода. Хич недей да лежиш на тая кълка, дето Паскалева ти казала че може и без терапия, ми не може. Аспирин протект асо искаш не взимай, че и без това всички прокървяват от него, но фракси задължително.

# 670
Момичета, здравейте! Включвам се в темата с бърз въпрос. С тромбофиля съм, и пия всеки ден вечер по 1т.аспирин протект. Започнах да чета, че възпрепятствала овулация. Само да спомена, че за първи път пих аспирин протект януари месец( след няколко инвитро опита) и забременях спонтанно( с не успешен край). Когато питах Стаменов дали да продължавам с АП ми каза да, и всяка вечер по 1хапче. Но сега чета и започнах доста да се притеснявам. Ще ходя скоро и при Русев за консултация. Той по принцип казва през вечер да се взема. Все различни мнения. Имали схема която е ок за тромбофилията, но и не пречи на ову-то. ?

# 671
  • София
Аз в продължение на година пиех АП без да спирам по време на цикъл или овулация. Била съм на няколко фоликуметрии + изследвания на хормони през това време - не ми е била възпрепятствана овулацията.

По принцип на всички НСПВС (тук влизат обезболяващи, ибупрофен, аспирин и др., които са по 500мг хапчето) пише (в листовката) че временно могат да намалят фертилитета. Което значи че ако изпия половин опаковка Ибупрофен заради болезнен цикъл или главоболие, вероятно ще ми повлияе на овулацията. Но аспирин протект се пие само по 100мг и то през ден - не виждам как може да възпрепятства овулацията.

# 672
Защо ви изписват АП преди всякакво възникване на рисково състояние?! Терапия се прави при евентуална бременност, или при доказана бременност - след овулация до цикъл, или след положителен тест.
Всички НС ПВС, особено приемани дълго време подтискат овулацията.

Каква е целта на кръворазреждане, преди да са възникнали условия за кръвосъсирване?

# 673
  • София
Не съм срещала никъде доказателства или обосновани факти, как точно АП подтиска овулацията. Аз го спирам само по време на менструалното кървене.

Бибиянче, аз и друг път съм писала, аз съм хетерозигот  4G/5G и двоен хетерозигот МTHFR. при Паскалева бях в 6г.с. след 14 поредни дни фракси 0,4+АП.
Тя установи, че въпреки нискорисковите мутации доза от 0,4 не компенсира и ми я вдигна на 0,6.  Въпреки това, загубих бременността в 8г.с. /мисед/
Наскоро бях на консултация с доц.Русев, той разгледа изследванията които съм правила при Паскалева, каза, че са излишни и че на мен фраксипарин 0,4 ПРЕЗ ден ми е напълно достатъчен Flushed
Аз съвсем отговорно го попитах, каква е ползата от НМХ през ден, при положение че действието му, в най-добрия случай е 24 часа , а той отговори, че за да се образува тромб са необходими поне 3 дни.
И честно да ви кажа, колкото повече се консултирам повече се обърквам. Скоро започваме пак с опитите, а аз съм пак там където бях и миналата година

# 674
  • София
При мен АП през ден е изписан заради мутациите на фона на възрастта ми (40+). Въпреки това в последната половин година не го пия и кръвните показатели са ми ОК. При бременност и по време на инвитро процедура имам назначена терапия с НМХ, за да компенсира повишената коагулация в следствие на приема на хормони и бременността. Имам загуба в 12+6 заради тромбофилия + прогестерон без терапия с НМХ.

Общи условия

Активация на акаунт