Тромбофилия - тема №5

• 65 964
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Ако е стимулирана, не естествена овулация, тогава НС ПВС има минимален ефект върху нея и не пречи да се взима. При все това не виждам смисъл от терапия преди бременност или друго рисково състояние.

# 676
Salsisha, при тромбофилия се забременява много трудно естественно, кръвта не уросява добре матката, за това се пие. С цел да помогне на имплантацията.  При мен след опити инвитро (с мъжки фактор сме), никой, абсолютно никой не обръщаше внимание на изследванията ми в които се вижда че имам тромбофилия и мутация в гена. След последния ми опит декември, ровейки се в огромните вече купчини изследвания, попаднах да 1-вото което ми е правено преди години в Щерев, и което чинно си го носия заедно с други изследвания когато сменям клиниката. И така, реших да пия АП и за един месец забременях. За мен лично той ми помогна, поне да знам, че мога да забременявам, а това след години опити ми беше голяма надежда, защото уж сме с мъжки фактор, пори мен всичко е добре, а е било недоглеждане в изследванията, но вярвам че пак ще стане и ще си имам слънчице Simple Smile След аборта, питах Стаменов и той каза че няма проблем да си го пия вечер( да беше видял че съм с тромбофилия по-ранни нямаше да е лошо). Та... аз намирам смисъл в пиенето на АП, може би около овулацията ще го спирам само.

# 677
Ами точно Криси, след овулация, когато се очаква бременност и това е, при отрицателен тест спиране, защото цикъл с аспирин си е гадно.

# 678
  • Sofia
Аз също сега след ову( доказана с фоликуметрия) започнах А П и ще го пия до Ц - евентуално! Ако съм бременна го продължавам през ден + фраксипарин ( имам мисед в 8 г.с)Много лекари ми казваха без терапия, други със( хетерозигот 4g/5g) ,но аз биех и нямах проблеми с бременността до 11 седмица , когато я прекратих заради синдром, но това е друго! Мисля , че всяка сама решава с тази мутация дали да е на нмх!
Ни съм чувала от лекари, че А П се пие след Овулация и го спазвам , че на моите 40 , не мога да си позволя да я подтискам! Успех на всички

# 679
  • София
Аз имах естествена бременност, забременях без АП. Фоликуметрия съм правила без ХЗТ, така че имам предвид именно естествените ми хормони.

При мен лично АП по време на Ц има добър ефект - намалява адските менструационни болки (проблем, с което се боря от 18-годишна).

Най-вероятно при всеки ефектът е различен. Не е редно да се генерализира, че АП пречи на овулацията.

# 680
  • София
Аз също смея да твърдя, че АП не основен фактор за забременяване и не мога да се съглася, че трудно се забременява с тромбофилия. Всичко е строго индивидуално и всеки организъм е различен. Смея да твърдя при всичките ми 5 вече неуспешни бременности, АП и тромбофилията не са критерии. При което всичките са ми били от естествено забременяване.

# 681
Много съм объркана... Може би в продължение на 8, 9 месеца визмах АП всяка вечер по препоръка на доц. Русев (не съм бременна), а и според АСПИ теста на проф. Паскалева. Всичко си ми беше наред, аз си усещам овулацията, не мислех, че може да и повлияе негативно, но под влияние на прочетеното тук го спрях миналия месец за проба. Имам чувството, че тотално се сринах... Разболявам се вече втори път, цикълът ми не се е променил (той по принцип си е ужасен), не се чувствам като цяло добре, а като за капак и стимулацията ми не подейства (не че АП има общо). И друго се питам...след като АП действа 7 дни, има ли смисъл да се спира преди цикъл, след като действието му си се освещава през целия период на кръвотеч?
Въобще, нещо съвсем се побърках. Май ще си го пия всеки ден.

# 682
По отношение на доц. Русев- нищо против него, но след като ходих на консултация при него се замислих дали да го слушам за нещо друго освен за имунология. По отношение на ендокринология - не мисля, че е напълно наясно със съвременните репродуктивни технологии. За кръвосъсирването -също.  Което си е нормално и няма нищо лошо- неговата област си е имунологията.

# 683
  • София
Gift HeartВсеки споделя личното си мнение и впечатление разбира се . Не се подвеждайте по това, че при един приема на Ап пречи, при друг не. Аз, естествено споделих моето си мнение , а то е че го пих 10 месеца без прекъсване ( само по време на МЦ го спирах ) и забременях тогава , когато го спрях. Дали той е бил причината или не, това само можем да гадаем. Може пък тогава да ми е дошъл момента да стане. Предишните месеци, когато не ставаше- правехме опити по 15 поредни дни , а забременях от 1 единствен опит за този месец, в който не пих Ап.
Конова, например винаги изписва Ап от 15-25 ден, би трябвало да има причина за това.
Та, пак казвам мимичета- вие сами си решавате кой лекар да слушате - ето , че при едни става без да са спирали приема, при други не става. Колкото повече четем и ходим при различни лекари- толкова повече се объркваме.
 Паскалева, която е хематолог, каза например, че Ап не пречи на Ову , да си го пия непрекъснато, да го спирам само по време на МЦ.
Аз за себе си лично , реших друго - пия го от 15-25 ден . Това си е моя избор, не се подвеждайте по него. Аз си нося отговорността за това.
Всички сме изпатили достатъчно много, даваме си съвети тук, но всеки си има глава на раменете. Gift Heart

# 684
И аз при дълга продължителна употреба на аспирин подтиснах ову.

# 685
  • Варна
момичета в тая връзка искам да споделя:
аз съм с PAI 4G/5G и хомозигот MTHFR, при моят единствен и благодаря на Бога успешен инвитро опит бях на терапия с Клексан 0.4 в началото всеки ден от трансфера, аспирин никога не съм пила и честно казано бях чела много противоречиви мнения за употребата му, но явно е до лекар и преценка на ситуацията. Факт е че по време на бременността нямах проблеми с началните си разширени вени, но пък след това стана ужасно, това само между другото.

# 686
  • Sofia
Какво стана после? Ходихте ли на съдов хирург по време на бременността? Извинявайте за многото въпроси, но аз бях на съдов хирург и той ме вика отново в 36 седмица, за да ми изпише чорапи с компресия за по време на раждането и след това, известен период от време. Изках да Ви попитам дали и при вас е било така? Изписа ми и нещо за мазане сега, но все още не съм го взела.

аз съм с PAI 4G/5G и хомозигот MTHFR, при моят единствен и благодаря на Бога успешен инвитро опит бях на терапия с Клексан 0.4 в началото всеки ден от трансфера, аспирин никога не съм пила и честно казано бях чела много противоречиви мнения за употребата му, но явно е до лекар и преценка на ситуацията. Факт е че по време на бременността нямах проблеми с началните си разширени вени, но пък след това стана ужасно, това само между другото.

# 687
  • Варна
Какво стана после? Ходихте ли на съдов хирург по време на бременността? Извинявайте за многото въпроси, но аз бях на съдов хирург и той ме вика отново в 36 седмица, за да ми изпише чорапи с компресия за по време на раждането и след това, известен период от време. Изках да Ви попитам дали и при вас е било така? Изписа ми и нещо за мазане сега, но все още не съм го взела.

По време на бременността нямах никакъв дискомфорт свързан с разшир. вени, но след раждането и съответно спирането на клексана постепенно се влошиха, сега имам час този месец при съдов, иначе си нося компресивни чорапогащи и съм доволна, но ще трябват и други мерки, а и само кремчета при мен вече не са опция.

# 688
Момичета, в аптеката ми дадоха ацетизал кардио 75мг, аспирин протект е 100мг,а д-р Грозданова ми записа от 75 да пия.Ацетизал и аспирин протект едно и също ли е?

# 689
  • София
Кристина, едно и също е - активното вещество и в двете е ацетилсалицилова киселина.

Общи условия

Активация на акаунт