Тромбофилия - тема №5

• 66 035
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Моето Вит.Д беше 63,7 (дефицит от 50-75; оптимални от 75-125) - изписаха ми капки Вигантол за 14 дни х25броя на седмица т.е. общо 50капки , направих пауза от 7 дни и изследвах отново, резултатът 67,0 - демек с 3 единици се  е вдигнало и все още съм с дефицит - с това темпо ли трябва да се вдигат не знам....чак другия петък съм на док...започнах пак да ги пия по тази схема, ама.....

# 631
  • София
Дефицитът на вит. Д се наваксва много трудно. За седемте дни, в които си спряла приема, нивата са спаднали.

Аз не спирам витамин Д преди да правя контролно изследване. Така мога да регулирам каква доза да приемам непрекъснато, за да съм в норма. Веднъж бях спряла за 2-3 седмици, нивата ми отидоха от горната до долната граница.

# 632
Ами тя и докторката ми каза пий 14 дни и контрола, но аз сама реших,че за да се види реално трябва да има почивка .....и си направих почивка...по тази логика трябва да го пия безспирно това, аз си го представях да пия, докато влязат в норма
Фолиевата киселина така си я пия без почивка и като пуснах изследване ми отчете 32 при реф. 3-17 , което според мен, ако го спра няма да е така.....

# 633
Фолиева к-на 14.0 ng/ml          в серум от  3.1 до 20.5                                                                                                                                        Вит. В12Active     > 128.0 pmol/L         25.1 -   123. 0                                                                                                                                                              Вит. D3 (25 -OH)  10.8ng/mL       <12 сериозен дефицит , 12 - 30 дефицит , >30 задоволително коли4.                                               Вит.В12 е над референтните ст. , но като ви 4ета в лаб. те са занижени . Вит . D  е зле ,купих Допелхерц ,но пише 4е не трябва да се превишава дневната доза от една таблетка ,която е 400 I. U.

Последна редакция: сб, 28 апр 2018, 21:18 от J777

# 634
J 777 , моите стойности  на вит. Д също бяха като твоите и в началото пих по 1-2 капки вит. Д на Jamiesson и след 2 седмици вит Д се вдигна от 11 на 13. Сигридов ми изписа по 6 капки дит. Д вечер на Vigantol и каза , че за около 2 месеца ще успея да го вдигна. Аз все пак на 2 седмици ще си пускам изследване за вит. Д - защото 6 капки си е много сериозна доза, а и идва лятото и мисля да си се пека на слънце по малко.

# 635
Yyoana , много благодаря за вклю4ването .Сега по-лесно ще се ориентирам в приема докато посетя Сигридов или Русев .От това ,което про4етох опасно е не само липсата му ,но и неговото предозиране и трябва контрол .За В12 в дефицит ли съм или не ....??? Видях ,4е съм изследвала В12 Active .

Последна редакция: сб, 28 апр 2018, 21:22 от J777

# 636
J777 , B 12 active не изглежда изобщо да е в дефицит. Моите стойности за Б 12 бяха към 300 и нещо , при горна граница 600 и нещо и му казах , че веднъж на седмица си взимам 1 таблетка Б 12 метилирана ф-ма и сега пия и билкова кръв , в която също има някакъв Б 12. Засега нищо не ми изписа за Б 12 , но поиска да го пусна и в Бодимед - заедно с няколко други изследвания

# 637
Да изследвам ли В12 Тотал или да сменя лаб. ?

# 638
Изчакай си консултацията със Сигридов ( доколкото разбрах имаш час при него) или със следящото те АГ. Терапиите на различните момичета , колкото и да си приличат - все пак са съобразени и с ехографските изследвания и с индивидуалните проблеми на пациентката. Аз на твое място бих си пила метилирана фолева киселина , бих си взела хубави омега 3 ( фармацевтично пречистени) и бих пила вит. Д в нормални дози ( не тези , които са ми изписани на мен ) и бих се пекла  по малко на слънце когато е хубаво времето.

# 639
Така и ще направя ,благодаря . Много се изненадах ,когато стажантка в лаб. направи разлика между В9 и фолиева к-на . И защо ми пусна В12 Active ,а не Total .

# 640
Едното В 12. го изследваха в серум.

# 641
Здравейте,днес посетиха д-р Грозданова във ВМИ.Много обяснява наистина,както казахте.Каза ми да пия по 4табл.фолиева и аспирин протект 75.При бременност според нея ще трябва да си слагам хипарин.Каза също двамата да направим изследване кариотип.Знаете ли каква е цената?И минава ли по ЗК.Благодаря!

# 642
Здравейте,днес посетиха д-р Грозданова във ВМИ.Много обяснява наистина,както казахте.Каза ми да пия по 4табл.фолиева и аспирин протект 75.При бременност според нея ще трябва да си слагам хипарин.Каза също двамата да направим изследване кариотип.Знаете ли каква е цената?И минава ли по ЗК.Благодаря!
Кристина, ние правихме януари месец кариотип и мисля, че беше 180 лв. на човек. За съжаление не минава по здравната каса.

# 643
  • Sofia

Не се поема от касата кариотип, както и много други важни за нас изследвания 🤨Аз мисля , че 4 таблети фолиева киселина е твърде много! Дори и при намалено усвояване, една мета е достатъчно.

# 644
[video][/video
изследването на анти ха резултата пише следното
<0.10
няма реф стойности и т.н само това като резултат правила съм ги в Бодимед сигурно сбърках и беше 8 часа след слагането на фраксипарин

Общи условия

Активация на акаунт