Тромбофилия - тема №5

• 66 062
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
Абортите в 6-7 седмица могат да се дължат на недостиг на прогестерон, антифосфолипидни.. придобита тромбофилия, висока кръвна захар, некачествен ембрион, септум в матката, паразити..

# 361
  • Стара Загора
Само за некачествен ембрион мога да се съглася, ама два пъти едно и също- то пък съмнителна случайност.

# 362
Изследвай прогестерон 7 дни след доказана овулация, направи натоварване с глюкоза, листериоза, хламидия, плазми, токсоплазмоза, и       антителата за придобитата тромбофилия..кариотипове при двамата и микроделеции при мъжа.

# 363
  • Стара Загора
Изследвай прогестерон 7 дни след доказана овулация, направи натоварване с глюкоза, листериоза, хламидия, плазми, токсоплазмоза, и       антителата за придобитата тромбофилия..кариотипове при двамата и микроделеции при мъжа.

Листериоза не съм чувала, другото всичко е направено. И само вродена тромбофилия и пкя. Два аборта са факт. Аз какво да правя сега, ако приемем,че не е това? Отворена съм за още изследвания.

# 364
щом имаш пкя не може да няма ир
ако се вдига инсулин по време на бременост може да спре развитието на ембрито
микроделециите ако са ок , морфологията как е , а ес ди ай тест?
 Пролактинът как е?

# 365
  • Стара Загора
щом имаш пкя не може да няма ир
ако се вдига инсулин по време на бременост може да спре развитието на ембрито
микроделециите ако са ок , морфологията как е , а ес ди ай тест?
 Пролактинът как е?

Ес ди ай тест показа само ниска свързаност, но аз забременявам без проблем. Пих метформин без доказано ИР, храня се здравословно по режим. Пих бромкриптин за 3 месеца по половин таблетка. Сега съм се застраховала отвсякъде. Не мога да си позволя да отхвърля терапия, после цял живот ще съжалявам.

# 366
Ако има проблем с морфологията това може да причинява абортите.
Не разбирам, защо пиеш бромокриптин ако нямаш проблем?
И как така ир не е доказана, не се ли прави обременяване с глюкоза?
Абортапреди или след сърце е?

# 367
  • Стара Загора
Ако има проблем с морфологията това може да причинява абортите.
Не разбирам, защо пиеш бромокриптин ако нямаш проблем?
И как така ир не е доказана, не се ли прави обременяване с глюкоза?
Абортапреди или след сърце е?

Морфологият е добре.
Пролактина беше съвсем леко завишен, щото много се притеснявам от вимане на кръв и мерене на кръвно. Метформина ми е изписан без доказано ИР за стимулация на яйцеклетките. Правих обременяване, но не ми видяха инсулина на 1 и 2 час- тъпаци. Аборт 1- не го видяхме на ехограф, след прегледа буквално падна от мен. Аборт2- доказана сърд. дейност, просто прокървих, малко болко, пробваха да го задържим, но след 3 дни нямаше сърд. дейност. На теб на какво ти прилича тая история?

# 368
Като ппокърви видя ли колко е прогестеронът?
Около ову мелатонин нормализира пролактинът.
Направи пак натоварване както трябва.

# 369
  • Стара Загора
Като ппокърви видя ли колко е прогестеронът?
Около ову мелатонин нормализира пролактинът.
Направи пак натоварване както трябва.

В 24 гс ако стигна до там- за гестационен диабет. Като прокървих, влязох в болница и нищо не ми влияеше. След кюртажа сама се оправих

# 370
Виж го сега как е, че ако забременееш трябва да приемаш нещо иначе пак ще има аборт.

# 371
Здравейте, искам да споделя с вас как мина консултацията ми с проф.Паскалева. Имам тромбофилия хомозиготен носител 4g/4g и МTHFR хетерозиготен C/T, един мисед аборт в 10 гс и един спонтанен аборт в 6 гс. Проф.Паскалева беше категорична, че тромбофилията не е причина за абортите ми. Дори изрази мнение,
че не трябва да пия АП (втория аборт се случи на фона на терапия с АП от 150 мг),  а при следваща бременност фраксипарин ще назначи евентуално след обсъждане в  7-8 гс . Пусна ми изследване на хомоцистеин, резултатът беше добър, както и антикардиолипинови антитела, чийто резултат чакам да излезе.
Изненадва ме категоричността й, за това, че тромбофилията не е причина за абортите. И то още преди да ми пусне каквито и да били изследвания. В никакъв случай не я подценявам като специалист, но моля някой да сподели  мнение Simple Smile
Аз ходих при нея и ми каза че не съм за нея и предписват неуспеха на тромбофилия .Поне ми пусна изследване за ап и каза че трябва да го взимам всеки ден а не през ден както ми  каза Русев.4G/5G e  моето.Не и се занимава с такива като мен и не сме за нея това бяха нейните думи че и е писнало да ходим и да я занимаваме.  Simple Smile

Smurfieta,  знаеш ли къде другате може да се направи този тест за аспирин освен при Паскалева и колко време трябва да си приемал  аспирин преди това? Как се разбира дали трябва да се промени и  да  се взима всеки ден?
Аз съм с назначена терапия от доц. Русев- аспирин и фркасипарин през ден и се чудя дали това е подходящата терапия за мен( аз съм с две хеторозиготни мутации- 4g/5g PAI и ACE, мисец в 7г.с, както и фамилна обремененост-баща ми е правил тромбоза като усложнение от операция.), писах на доц. Конова за мнение, но не получих отговор...
До колкото разбрах само при нея и само тя ги разчита.Аз тъкмо бях почнала от няколко дни казва и се и те ги изчисляват.Бях от Русев през ден ,но се оказва дозата за мен е малка и трябва всеки ден,това е пропуска с ап на Русев.
За но шпа не съм съгласна предишният ми трансфер имах силни болки пих но шпа и станаха по зле нещата при мен ,затова питам нещо друго именно тук понеже сме с стая диагноза.

Woman in red и аз така знам за но шпа .
Аз се мажа кажи речи всеки ден с гел магнезий.
Salsisha според мен Паскалева бърка в някои неща тя няма компетентност достатъчно,в друга насока е тя.
Maria Dimova много скъпо къде си ги правила кой ти ги е назначил тия изследвания?
Значи до тук с нашите знания за обезболяващи,аз не смея да рискувам отново с но шпа,затова търся друг вариант.Страх ме е от всяко нещо да не сгреша пак.Обвинявах се и за хранене че готвя с неподходящи подправки като дафинов лист,уж внимавам.

# 372
  • Стара Загора
Виж го сега как е, че ако забременееш трябва да приемаш нещо иначе пак ще има аборт.
Ама бременна съм, на Ап и фраксипарин, утре вливане на Имуновенин. По една шепа дуфадъон и утрогестан. За капак кафяво мнооого леко зацапване днес. То така се почва аборта. Утре ще ходя да видим,..

# 373
Ама бременна съм, на Ап и фраксипарин, утре вливане на Имуновенин. По една шепа дуфадъон и утрогестан. За капак кафяво мнооого леко зацапване днес. То така се почва аборта. Утре ще ходя да видим,..
Щом имаш зацапване ап се спира за няколко дни и взимаш вит к май 20 к бяха

# 374
Щом е кафяво няма страшно.
Пусни кръвна захар на гладно.
Ще го избуташ споко. На каква фолиева си? А на аспирин ли си?

Общи условия

Активация на акаунт