Тромбофилия - тема №5

• 65 952
  • 754
  •   2
Отговори
# 690
  • Димитровград
Момичета не знам къде да попитам, но какво мислите? Естрадиола как е(не е ли висок) а прогестерона?Бременна съм в 8г.с.+5

# 691
Момичета,вече имам един спонтанен аборт,с много кръвоизливи.Плода беше и вървеше добре,но буквално кръвта го изхвърли.По съвет на АГ пуснах тези изследвания,но сега той е в чужбина и няма как да го питам каквото искам.От Геника посъветваха да пусна Основен пакет,което и направих.Разбира ли се нещо повече ,от изследванията освен ,че имам тромбофилия.Въобще не съм наясно,защо ме карат и друя пакет да пускам.За да разберат какъв вид ли е?

# 692
Пепитка, пиши във форума на Denis, тя ше ги разчете.

# 693
  • София
Пепитка, пусни и основния пакет. TAFI се интерпретира в комбинация с PAI-1. Фактор 5 лайден и фактор 2 протромбин е добре да ги знаеш, защото са високорискови. MTHFR също е добре да пуснеш, за да знаеш дали усвояваш витамини от група Б.

# 694
Пепитка, пусни и основния пакет. TAFI се интерпретира в комбинация с PAI-1. Фактор 5 лайден и фактор 2 протромбин е добре да ги знаеш, защото са високорискови. MTHFR също е добре да пуснеш, за да знаеш дали усвояваш витамини от група Б.
Пуснала съм ги и чакам резултатите

# 695
Къде освен в София има специалист АГ по тромбофилия. Интересуваме Стара Загора и Пловдив. Също ме интересува какво кръвни изследвания се правят още в самото начало на бременността - изследвания, свързани с тромбофилията. Аз съм Фактор 2.

# 696
бива си го този фактор.
хетеро ли си?

# 697
  • София
бива си го този фактор.
хетеро ли си?
Може ли да поясниш моля. Аз съм хетеро на фактор 2. Благодаря!

# 698
Хетерозигот съм на Фактор 2 G210A. Имам две неуспешни бременности. Първата в 21 г.с., втората в 26 г.с., като и в двете ми бременности изоставането беше с три седмици. През втората бременност бях на фракси. 0,3, но явно е била мн. слаба доза. Не ми беше назначе аспирин, не ми правеха доплер и никакви по -с пециални изследвания. Бях решила да не чета в интернет за да не се стресирам, но после започнах да се ровя след загубата. Стигнах чрез форуми до доц. Конова и тя ми е назначила терапия от 0.6 при + тест и аспирин през ден. Също така следя НК клетки, високи са ми сега - 19 %. И се надявам да + теста, имам съмнения, че съм забременяла, но още е много рано. Все пак искам да разбера за изследванията, които се правят в началото, свързани с тромбофилия. Естествено пак ще се съветвам с доц. Конова, но споделения опит също е полезен. Ще се радвам да споделите.

# 699
Kazablanka, много съжалявам и искрено се ядосвам като прочета подобна история за това че не са ти правили доплер и др изследвания, като например да следиш анти Ха. За това безхаберие може да потърсиш отговорност от гинеколога, който те е ''следял''. Особено, че вече си имала една загуба в 21 г.с. Ние не сме лекари за да знаем всичко и трябва да разчитаме на тях за да ни кажат поне как да се следим. Явно тази дози фракси не е осигурявала достатъчно разреждане. Анти Ха е задължително изследване - прави се само в София до колкото знам- в Токуда, НКБ и св.Екатерина мисля. Отделно и трябва да намериш лекар, който следи такива високорискови бременности- аз като забременея съм решила, че ще е Сигридов. Нека др момичета споделят опит.

# 700
  • София
Доколкото аз знам, АнтиХа има смисъл да се изследва след 3 седмици НМХ, за да се види дали ти е ОК дозата. Изследва се точно 4 часа след поставянето на последната инжекция.

Доплер в 8-9 седмица за проследяване на кръвотока е изключително важен. Аз бих ходила на преглед на всяка 1-2 седмици. Не разчитай на 1 лекар, винаги е по-сигурно да се консултираш поне с 2-ма. В твоя случай, тъй като си с високорискова мутация, ще е най-добре ако АГ работи съвместно с хематолог/съдов специалист.

Успех!

# 701
Ако по време на бременност не може да пътуваш какво може да се направи ?

# 702
Kazablanka, много съжалявам и искрено се ядосвам като прочета подобна история за това че не са ти правили доплер и др изследвания, като например да следиш анти Ха. За това безхаберие може да потърсиш отговорност от гинеколога, който те е ''следял''. Особено, че вече си имала една загуба в 21 г.с. Ние не сме лекари за да знаем всичко и трябва да разчитаме на тях за да ни кажат поне как да се следим. Явно тази дози фракси не е осигурявала достатъчно разреждане. Анти Ха е задължително изследване - прави се само в София до колкото знам- в Токуда, НКБ и св.Екатерина мисля. Отделно и трябва да намериш лекар, който следи такива високорискови бременности- аз като забременея съм решила, че ще е Сигридов. Нека др момичета споделят опит.
Благодаря ти за отговора. Аз съм от град Казанлък. Ако трябва и в София ще идвам на прегледи, но трябва и някой тук да ме следи по здравна каса. Проучила съм вече за такъв лекар, който уж се води специалист рискови бремености и прави доплер със сигурност. Отделно ще се съветвам с доц. Конова и ще се запиша за Токуда да направя Анти ха. Знам, че трябва да се следи кръвосъсирването, да се прави коагуграма /не знам правилно ли го пиша/. Научих и, че аспирина е този, който гони тромбите. Пих поне 6 седмици преди да ми закъснее аспирин. Трябва да вливам и имуновенин. Ужас ще е.

# 703
  • София
Казабланка, в Токуда добра комбинация са Илиев (АГ) и Станева (ангиолог). И изследват АнтиХа. Опитай да си запишеш час там.

Иначе този, който те следи по ЗК, отговаря за болнични и 2-3 изследвания и прегледи. Няма никакъв проблем успоредно с него да се следиш при друг специалист, или двама. Не подценявай проследяването.

Имуноглобулинът не е страшен. Имуновенин е по-евтин препарат, но има странични ефекти. По-скъпите са Октагам и Интратект. Задължително се влива бавно (3ч), в присъствие на анестезиолог.

# 704
Момичета да ви попитам знаете ли Синтривал спира ли се по време на МЦ?Преди бременност да правя ли консултация с д-р Станева от Токуда или няма смисъл?Защото АГ каза чак след бременност.Знаем вече че имам тромбофилия и ще съм на терапия.Правих консултация и с Русев и вливам и интралипид заради завишените НК клетки...Чудя се дали не пропускам нещо...

Общи условия

Активация на акаунт