Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 48

• 63 530
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
  • Русе
Здравейте, момичета! По темата с изследването на вит.б12 и вит.Д3, моят следящ АГ ми пусна тази седмица ПКК и въпросните два витамина, което ме учуди, тъй като наистина не е често срещана практика, но пък в последствие съм му и благодарна, тъй като се оказа че съм с дефицит на тези два витамина...много ниски особено вит. Д3. Съответно от вчера пия капки вит.Д3 и хапчета за смучене б12 за 20 дни и след това се надявам да са се качили в подходящата норма, също така гледам вече да хапвам малко по вечко риба, която бях по изключила от менюто си, както и яйца и млечни продукти. Хемоглобина ми е на кантар на долната граница съм, така че трябва и на месото да се наблегне.
p.s. Съвета ми е искайте да ви пуснат тези два витамина, защото са от съществетено значение за правилното развитие на нашите бебчета. Вит. Д3 в зимните месеци е почти винаги под нормата или както в моя случай в дефицитни ст-сти, но с правилната храна и нужните добавки смятам, че ще има положителен резултат накрая.

# 436
  • София
Аз не мога да се оправя с желязото. Прогресивно си пада, въпреки че от 4 -5-ти месец взимам предписана добавка (Малтофер или нещо такова). Никакъв особен ефект - в момента съм 34 г.с. и е паднало на 6 (долната граница е 6.6). Сменихме добавката със Сорбифер, дано има повече ефект. Б12 и вит. Д също от началото са ми ниски. Б12 го качих добре, вит. Д по-бавно се качва, но и той вече е по-добре и е само малко под долната граница.

# 437
  • Blondeville
При мен за желязото ми помогна Тотема, Малтофер изобщо не помагаше. Може да попиташ АГ дали да не го пробваш и в каква дозировка. Аз го пиех в цитрусов сок, вит. С помага за усвояването на желязото, а и разтворено в сок не и толкова гадно. То е на ампули.

# 438
При наличие на ПКЯ (поликистозни  яйчници )
Трудно ли настъпва бременност?
И някоя да знае най ефикасното лечение какво е ?

# 439
  • София
При наличие на ПКЯ (поликистозни  яйчници )
Трудно ли настъпва бременност?
И някоя да знае най ефикасното лечение какво е ?

Зависи от твоето конкретно състояние - хормони, качество на яйцеклетките, наличие на овулация... Аз от тийнейджърка съм с ПКЯ, през годините съм имала доста периоди без овулация, хормонални проблеми, и тн....но като реших да забременявам, взе, че се получи от раз. Имаш ли инсулинова резистентност в комбинация с ПКЯ? Проблеми с щитовидната жлеза? Трябва ти добър ендокринолог и/или гинеколог-ендокринолог, който да проследи всичко и да реши как да процедирате. Във всеки случай, не е задължително изобщо да имаш проблеми със забременяването. Пожелавам да е така. Simple Smile

# 440
еми имам проблеми от 2 години не мога да забременея ... бях уж при мн. добър гинеколог, но ми каза за ПКЯ 10 месеца, след като го е забелязал .. Чух че килограмите са от значение при наличието на синдрома ..  Наднорменото тегло влошавало нещата, така ли е?

# 441
По тношение на желязото - стартирах бременността с феритин (запаси на желязо в организма) на горна граница 138. Към 28 седмица вече падна на 30 и сега се поддържам с някакво джентъл айрън на Солгар, пия по едно на седмица и бива -  задържам феритина на 30, нямам никакви оплаквания със стомаха. Иначе с билковата кръв и някакви други такива Хелти блод не може да се закрепи положението, защото разходите за бебето са големи - точно 7-8 месец то започва да си трупа запаси за него, та като се роди да не е с анемия.
И В12 пръскам по три пъти на ден под езика и пак е малко над долната граница.

# 442
  • София
еми имам проблеми от 2 години не мога да забременея ... бях уж при мн. добър гинеколог, но ми каза за ПКЯ 10 месеца, след като го е забелязал .. Чух че килограмите са от значение при наличието на синдрома ..  Наднорменото тегло влошавало нещата, така ли е?

Теглото, храненето, двигателната активност, стресът, начинът на живот..всичко оказва влияние. И, естествено, има генетичен компонент. Важна е функцията и на други органи и жлези из тялото. Комплексно е. Аз не съм с наднормено тегло, така че не мога от личен опит да кажа, но предполагам, че ако бях, нещата щяха да са по-зле.

В крайна сметка на базата на какво е поставена тази диагноза ПКЯ - хормонални изследвания, ехографски данни? Проверявано ли е дали има овулация? Правила ли си обременяване с глюкоза? Изписани ли са ти някакви медикаменти?

# 443

Вярно е това за килограмите, ако си висока 165 примерно, оптималното ти тегло за забременяване е между 48 и 65кг ,но ако на този ръст си над 70кг шансовете намаляват,защото се получават хормонални смущения, същото е и с поднорменото тегло.

# 444
Има теми в проблемно забременяване, където се разискват точно тези неща.
Тук е разделът Бременност и раждане и се обсъждат проблеми на бременността.
В темата По пътят на мечтите ще помогнат със съвети на потребителката.

# 445

Теглото, храненето, двигателната активност, стресът, начинът на живот..всичко оказва влияние. И, естествено, има генетичен компонент. Важна е функцията и на други органи и жлези из тялото. Комплексно е. Аз не съм с наднормено тегло, така че не мога от личен опит да кажа, но предполагам, че ако бях, нещата щяха да са по-зле.

В крайна сметка на базата на какво е поставена тази диагноза ПКЯ - хормонални изследвания, ехографски данни? Проверявано ли е дали има овулация? Правила ли си обременяване с глюкоза? Изписани ли са ти някакви медикаменти?

Аз имах наднормено тегло и нередовен м.ц. но  след като свалих излишните 24 кг м.ц . стана редовен .
Мен гинекологът ми ...дори и не се помъчи да ми каже, че имам такъв проблем. Миналият месец бях на преглед и той МИ КАЗА "Май месец сме видели че имаш ПКЯ " еее ее какво мога да очаквам аз от такъв човек утре съм при друг ще вида той какви мерки ще предприеме ..

# 446
Имам един въпрос чхг 7дена преди цикъл беше 45 това става във вторник,днес четвъртък ЧХГ е 137 как ви се струва?Малко страшно ми изглежда имам 5 дни до цикъл още

# 447
  • Blondeville
Удвоява се супер, по-скоро си била с по-ранна О и имаш по-малко дни до предполагаем Ц.

# 448
 хммм... възможно е, но положителен тест имах само на 7.03 Simple Smile

Удвоява се супер, по-скоро си била с по-ранна О и имаш по-малко дни до предполагаем Ц.

# 449
Бобонкова, спакойно, бременна си. И аз като теб рано рано си засичам бременността.

Общи условия

Активация на акаунт