Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 48

• 63 464
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Днес имах час в болницата в която мисля да раждам и ми казаха,че бебето като се роди ще ли да му дадат витамин К , ако съм против трябвало да им кажа,но аз нямам представа защо се дава този витамин,някои знае ли?

# 586
Те трябва да обяснят

# 587
  • Blondeville
NIkita92, на мен даже твоето кръвно ми се струва супер, при все, че уж идеалното е 70 на 110. С първата бременност съм стигала дори 50 на 80, аз по принцип съм с ниско, 60 на 90. Ако не се чувстваш добре като ти е така, пий айрян със сол, макар при мен това да не помагаше особено.

# 588
NIkita92, на мен даже твоето кръвно ми се струва супер, при все, че уж идеалното е 70 на 110. С първата бременност съм стигала дори 50 на 80, аз по принцип съм с ниско, 60 на 90. Ако не се чувстваш добре като ти е така, пий айрян със сол, макар при мен това да не помагаше особено.
Идеалното е 120/80 винаги ми е било ниско нооо за пръв път  мии чак толкова ниско

# 589
  • Някъде там
в 14г.с седмица чуствам се добрее но кръвнотоо .... Да се консултирам ли с аг за това кръвно и вчера беше ниско нооо не чак толкова

Моето е 90 на 60, но по принцип ми е толкова или най-много 110/60. Ако не е нормално за теб, консултирай се.
Винаги ми е било ниско с висок пулс ноо никога толкова ниско
На кое викате ниско, т.е. колко Ви е било преди? Нормално е да бъде по-ниско и се радвайте, че проблемите са ако Ви е високо, тогава не е добре! Аз бях с 120/80 преди да забременея след като забременях ми е 110/60, 100/60 и се е напълно нормално, акушерката ми каза че  е супер!

# 590
  • Blondeville
На теория да, но на практика 110 на 70 е още по-добре. Радвайте се на ниското, че високото е страшно, при бременност всичко над 130 горна граница се води рисково.

Идеалното е 120/80 винаги ми е било ниско нооо за пръв път  мии чак толкова ниско

# 591
Никита, твоето кръвно не ми се вижда много ниско. От кардиолог знам, че по време на бременност бебето се чувства най-добре, ако майката е с ниско кръвно. Това е идеалния вариант. Момичетата са ти казали, ако ти става лошо, какво да пиеш. Ако не ти е лошо, не виждам проблем.

П.П. Кръвното ми почти никога не се качва над 90/60, а много често е 80/50. И през бременността ми беше толкова и се чувствах супер. Тогава кардиологът ми каза, че е много добре, че съм с ниско кръвно.

# 592
  • Blondeville
И аз съм точно като Хепи, и всички лекари с първата бременност като им кажа, че съм с 60/90, и казваха "Уууу, супер, идеално е". Само в родилното бях вдигнала до 110 горна граница, и ме бъзикаха акушерките кой ме е ядосал.

И  сега пак съм така, а и по принцип съм си с такова кръвно.

# 593
Здравейте,ас от Украина жевею в Бьлгария 2 години разбрах что ще имаме бебе,тирсю хубов гинеколог в Бургас,може някой знає за Д-р Милена Мануелян,гледам в интернета на отзиви,може имате адрес или телефон,или припоручете хубов доктор,много благодаря

Lyda, ето сайта на д-р Мануелян: http://www.ginekolog.bg
Добра е, препоръчвам.

# 594
Благодаря, за отзивите Hug

# 595
Аз вчера бях яхнала метлата и след измерване кръвното ми беше 90/110. После мерих отново - 70/90. Малко ме притеснява това леко приближаване на границите, някой има ли идея дали е нещо, на което се обръща внимание или се гледа само горната граница?

# 596
  • Blondeville
Принципно не е хубаво да пада под 30 разликата между горна и долна граница, но не знам какво да те посъветвам в случая, може би трябва са попиташ лекар.

# 597
Здравейте момичета! Днеска бях на първи преглед след ин витро и видяхме две тупкащи сърчица! От вълнение при изброяването на лекарствата които приемам съм пропуснала естрофема. Въпросът ми е кога се спира защото доктора каза че ще ги пия до 12 седмица. Понеже не споменах естрофема се притеснявам да не би да се спира по рано. Благодаря предварително.

# 598
Nazinka честити ти сърчица със сигурност се вълнуваш много нормално е да забравяш да питаш някои неща. Обади се по телефона и питай доктора си за естрофема до кога да го пиеш Hug

# 599
Момичета имам питане по отношение на даване на урина - стерилна и обикновена, наведнъж.
Имам поредни предписани изследвания, включително и даване на урина. Попитаха ме знам ли как се дава, отговорих, че знам. Само че после се замислих дали наистина знам как се дава наведнъж и двата вида. Някакви предположения за нещо по-специално да знаете. В главата ми остана за някакво правило "три.. нещо си.." но до там.

Общи условия

Активация на акаунт