Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 48

• 63 096
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
Ха-ха, аз също не го разбирам това с абортите. Твърде дълго си чаках детето, за да се откажа от него, особено защото е момиче Simple Smile Но, да, случва се и днес в България. Най-вече сред ромските общности и бежанките (последните много вдигат процента на абортите "по желание" и предизвиканите в домашни условия. Ще потърся линка към НПО-то, което ги представи в проценти и ще добавя). Та, явно приличам на едно от двете Grinning  

Колкото до това, ARIA, как съм видяла пола - при оформена пикочо-полова система в ранна бременност 11-15 г.с. се забелязват две черти (при по-бързо развитие и три). По-високата спрямо гръбнака остава хоризонтална спрямо него, или се накланя. По тази "черта" се съди за евентуалният пол в ранна бременност. Затова лекарите казват 60%, 70% и т.н. Аз не вярвах, че е вярно, а още повече, че мога сама да ги различа, но се оказа не чак толкова трудно Simple Smile  Информация в нета - колкото искате, а в библиотеката - 5 пъти повече Simple Smile

Единствената причина да се интересувам и да питам за пола е таткото, който е притеснен "на какво може да научи момиченце", което ще му мине още щом я прегърне за първи път Simple Smile
Аз лично предпочитах изобщо да не ми казват и да разбера след като се роди. Много ми допада това Heart И без това не смятам да напълня къщата с розови неща Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 13:09 от Dakota_1

# 61
За мен не е значение момче или момиче, но бях нетърпелива да разбера час по-скоро. Но при нас в 12 гс объркаха и после бяхме шокирани от промяната. Друг път не искам да ми казват догадки.

# 62
  • UK
Разбира се, че всеки е любопитен какъв ще е полът на детето, но това може да почака. В Англия го казват чак в 20-та седмица, за да няма догадки и аборти. Просто не мога да си обясня как някой може да е разочарован какъвто и и пол да се окаже детето му. Сакън ако не е син да продължи славното име на бащата...
Като знам колко сме чакали и през колко неща минахме, за да имаме детенце, последният проблем е бил дали е момиче или момче - еднакво щяхме да се радваме и на двете.

# 63
  • София
Е как защо е важен! Не разбрахте ли, че никой не ще момичета, даже абортирали като разберат, че е женско. 😒😒

Нда.Това е някаква адска глупост, никоя здравомислеща майка, в здравословна среда няма да си абортира бебето, щото е женско. Ако живеем в някоя държава по Шериата сигурно,ама не ми се вярва тука да е така.

# 64
Да, така е, има страни, в които все още това е практика. Не знаех, че и в България се среща често.
Наскоро попаднах на тази статия за Индия:
Скрит текст:

# 65
  • UK
Да, така е, има страни, в които все още това е практика. Не знаех, че и в България се среща често.
Наскоро попаднах на тази статия за Индия:
Скрит текст:

За Индия предвид какво се случва с жените и техните права изобщо не е изненадващо. Там изобщо не е място за жени, такива ужаси се случват - изнасилвания, убийства на честта, побоища.

# 66
В нашия случай (чакаме близнаци) на първа ФМ ни казаха за едното - 70-80% момче. Преди да забременея все си мечтаех за син, знам ли имах такова желание един ден да родя момче. Но последното, което ме вълнуваше на ФМ беше полът, чаках да чуя, че се развиват добре и са напълно здрави. На втора и трета ФМ ни потвърдиха 2 девойки. Joy
Мъжът ми леко се сконфузи, но не защото беше разочарован, а по- скоро изненадан. Сега и двамата на всеки преглед тръпнем да видим своите рожби и за миг не съжаляваме, че са момичета. Съпругът ми даже се шегува и казва, че ще си има 3 душички, които да го обичат и глезят, но въпреки това като всеки бъдещ татко на момичета казва, че ще си купи пушка. Grinning
Децата са най- хубавото и важно нещо на света, особено, ако са дълго чакани все по- малко те интересува от какъв пол ще се родят ! Една наша близка ми каза: “Не съжалявай, че няма да имаш момче. Аз мечтаех за поне 1 момиче, но имам 2 момчета. А ти си двойно благословена с 2 девойки, защото ще родиш 2 души, които да ти отварят вратата след години ...”

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 14:08 от Fortuna_85

# 67
  • Варна
Това е пълна глупост с абортите! Не ги разбирам тези хора, които убиват живот в зародиш, защото нямало да е момче.
Аз не го и вярвам. Да, може и да има такива откачалници, но да е масово, и то в София, айде моля! Тоя АГ си е изфантазирал яко. Никога не съм се сблъсквала в обкръжението си с някакво негативно отношение към момичетата, напротив. И изобщо не мисля, че в 21-ви век хората "масово се радват и искат момчета". Това е просто абсурд.

# 68
Аз обаче все си мисля, че ако не може да види пола, би пропуснал и доста други важни детайли - което за мен е важно, какъв е пола точно е все тая. Затова си запазих час на друго място.

# 69
Аз признавам, че първия път много ама наистина много исках дъщеря. Лягах и ставах с тази мисъл, получих я. ❤ Сега нямах никакви претенции, като разбрах че е момче се обадих на ММ, а той се изненада и каза, че тайно е искал пак момиче. 😆 Това пък за мъжката рожба заради продължаване на рода ми е меко казано отживелица, разни благородници  както и да е, ама Пешо от Горно Нанадолнище... 😆😆

# 70
И аз много се надявах на момиченце, но днес ми потвърдиха, че е момченце и ... пак му се радвам Simple Smile Моето детенце си е - дали е момче или момиче, все тая, само да ми е здравичко.

# 71
Винаги съм искала само момчета, защото този свят не е за жени. НО откакто забременях (първа бременност ми е), искам момиче. Мъжът никога няма да разбере какво е да носиш живот. Все още не знам пол в 19 г.с. На осми март съм на 4D, може би тогава ще разбера. Искам сега момиче и после близнаци момчета Simple Smile

# 72
Аз исках момиченце, бяхме говорили само за женски имена, винаги съм се заглеждала само по момичешки дрехи и никога не съм си представяла момче. Но хоп - момченце е. Шокът ми трая по-малко от минута, беше от значение само, че е здрав. И толкова бързо свикнах с мисълта, че на втората ФМ, ако се окажеше момиче, щях да се скапя, честно ви казвам. Сега си чакам момченцето, и не мога да си представя да беше момиче, пък живот и здраве, ако се решим за второ (за сега сме с тази нагласа), дано е момиченце. Бащата естествено е супер щастлив, но той щеше да се радва на всеки пол, с лек превес към момче, за да може да си правят мъжките неща, защото той е много активен и ще му пасне идеално.

# 73
Момичета, намерих нещо, на което искренно се посмях и реших да го споделя с вас Simple Smile http://www.moetobebe.net/бъдещи-майки/item/24557-Наръчник-по-суеверия-за-бременни#.WpmyXSKxXYU

# 74
Момичета, намерих нещо, на което искренно се посмях и реших да го споделя с вас Simple Smile http://www.moetobebe.net/бъдещи-майки/item/24557-Наръчник-по-суеверия-за-бременни#.WpmyXSKxXYU

Това е уникално Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт