Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 48

• 63 096
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
  • Blondeville
Момчетата често ги виждат по-рано от момичетата, което е напълно нормално - ако се види нещо между краката е ясно. Отделно, че бебето може и да се крие, но все пак момченцата се разпазнават по лесно. При мен с първата бременност, ако не се лъжа в 11+5 седмица ми казаха категорично момче.

# 46
Много ми е интересно как видя сама пола?

# 47
И аз щях да питам да сподели опит Simple Smile Или къде и какво е чела? Аз гледах клипове и снимки в Интернет, но чак след като имах запис и мога да сравня.

# 48
  • София
И аз щях да питам да сподели опит Simple Smile Или къде и какво е чела? Аз гледах клипове и снимки в Интернет, но чак след като имах запис и мога да сравня.

На мен в 16 г.с. ми казаха, ама и да не ми беше казала, на монитора пред мен ясно се развя атрибута на младежа. Grinning Няма как да се сбърка с пъпна връв или нещо подобно,поне не и от специалист.

# 49
Следящият ме АГ видя пола рано, към 11 г.с., но за да бъде 100% сигурна, изчака и не му го каза. На първата ФМ попитах и лекарят ми обясни, че гледат нещо на пикочно - половите органи  (дали не беше пикочният канал). При момче е по един начин, при момиче по друг (показа ми го като бяла линийка).

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 11:09 от coelum

# 50
Точно в 12седмици и 2 дни Чавеева ми обясни, че единственото, което се вижда на този етап е пикочният канал- дали е успореден или перпендикулярен на гръбнака. А относно сложността- при разнояйчни близнаци не е по-различно- те са в отделни плодни сакчета, със самостоятелни плаценти и в никакъв случай не са по-дребни и неразвити от едноплодна бременност. Едва след около 25 седмица и след това мястото в матката намалява, а те растат и започват да се попритискат и по-трудно се вижда кой крак чий е, например 😂

# 51
при мен ситуацията е обратна - гласяха ни за мома, пък после се оказа мъж Simple Smile заставаше в неудобни позиции, плацентата му е предна, и на първата, най-ранна фетална ми записаха “женски пол“ с въпросителна. лекарят е един от най-добрите, така че се съмнявам да се дължи на неопитност или лоша апаратура. наблюдаващият ме аг също до 14 г.с. смяташе, че е момиче. наложи се да отида по спешност в болница и дежурната лекарка ми каза, че според нея е момче. тогава за пръв път чух това предположение. беше много мила, но явно се смути от имената на феталния морфолог и наблюдаващият ме аг и каза, че това е само според нея, може и да не вижда добре. в 15 г.с. на втората фетална докторът вече беше категоричен - “пол - мъжки“. мъжът ми нервно потропваше пред кабинета, знаеше, че ще е момиче и някак се беше примирил, не очакваше промяна, молехме се за добри новини за здравето на бебето. излизам аз ухилена до уши и му завирам формуляра в лицето. той не можа да ме разбере и ме накара да повторя, после беше много готин - един такъв объркан и щастливо шашнат Heart Eyes

# 52
Явно е, че повечето хора се радват на момче (имам моя теория по въпроса, но няма да я излагам). Аз винаги съм искала момиче. Съпругът ми също. Когато ми казаха момче, бях много шокирана, няма да крия. Не можех да повярвам, че няма да имам тази връзка, която е между майка и дъщеря. Но с времето го приех. И за миг не съм спирала да го обичам и да го искам, просто ми трябваше време да приема, че ще си играем на "мъжки" игри и ще пишат по мой адрес в темата "С какво ви дразнят свекървите". Grinning

# 53
  • UK
Никога не съм разбирала защо за някои полът е толкова важен. На феталните морфологии имат да се кажат далеч по-важни неща за бебето от това какъв точно полов орган има или няма между краката.

# 54
  • София
Никога не съм разбирала защо за някои полът е толкова важен. На феталните морфологии имат да се кажат далеч по-важни неща за бебето от това какъв точно полов орган има или няма между краката.

Абсолютно. Знам,че е голяма краста това да не знаеш пола, но е много по-важно детенцето да се развива нормално. Докторът, провеждащ ФМ също ми сподели, че адски много се дразни на родители, чийто първи въпрос е за пола. Казва" тук гледаме мозък, сърце, гръбначен стълб, дали няма малформации, полът е последното нещо,което би интересувало едни интелигетни родители"

Нямах предпочитания какво да е, а само да е живо и здраво. Мъж ще се измъти, при все , че в целия ми род от страна на майка ми са всичко женски, с 1 единствено изключение, та беше голяма радост.

# 55
Е как защо е важен! Не разбрахте ли, че никой не ще момичета, даже абортирали като разберат, че е женско. 😒😒

# 56
Това е пълна глупост с абортите! Не ги разбирам тези хора, които убиват живот в зародиш, защото нямало да е момче. Леле, леле, не бях го чувала и съм изумена, че в 21ви век това все още съществува. Защото предците ни наистина са държали на момчета, за да се продължи рода. Но в днешни дни е нелепо.

# 57
Според мен е възможно в държави където се приповядва исляма, за там всичко съм сколонна да повярвам. Но за бяла, европейска държава... Аборта е разрешен до 12 седмица, масово пола се вижда след това. Кой лекар ще направи аборт в 16 седмица, защото бебето е от женски пол.

# 58
  • Варна
Aз съм една от бъдещите майки дето хич не я интересуваше какъв ще е пола и не попитах. Те лекарите сами си изказваха някви предположения, дори на ФМ в 12 гс  първо ми казаха момиче и към края на прегледа казаха, че може и момче да е, защото още там какво не било се виждало добре.
В ФБ групата малко по-малко като започнаха да казват кой какво ще има и мен започна да ме човърка, ама от чисто любопитство...
Предната Б, която завърши рано бях сигурна , че ще е момче, защото винаги бях мечтала за момче и с ММ си говорихме и надявахме за първо момче. Така и не разбрахме...
Сегашната Б още от началото имах предчуствие и силно странно желание да е момиче и тайничко се надявах да е момиче... е такова е потвърдено от всичките лекари дето са ме гледали досега Grinning

# 59
Дакота, не мога да повярвам, че в 21ви век някой абортира заради пола на бебето си. Но в София има хора от най-различни малцинства, та може би това е причината. За мен това, че всички искат момче е отживелица. Повечето майки около мен, пък, са искали момиче, когато са забременяли. Дори проследяващата ми АГ, която има син, ми каза че момиченцата били по-сладки. Grinning Аз нямах конкретни предпочитания за пола(и в двата случая щях да се радвам еднакво), но мъжът ми много искаше момиче и си го получи. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт