Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 48

• 62 798
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
Моите в 12 седмици и 2 дни ми казаха какъв пол са

# 31
В София ли си? Кой не успя да види? На мен наблюдаващата още в 11 седмица изказа предположение за пол, в 13 беше почти на 100%, в 20 вече Стратиева потвърди. Може да е една идея по-стара апаратурата, а и аз знам че при близначета е по-сложно. 🤔

Не, не съм в България, но точно за това, че на повечето бременни още на тази в 12та им виждат пола, та мислех в 16 вече ще е от ясно, по-ясно, но явно не. Дори се хили, като каза, че не се виждало, откачена работа...
Иначе тази ФМ в 16 г.с. ми я назначиха за големи до средни малформации - мозък, коремни органи, неврална тръба и разни други там, пък пола не е нещо миниатюрно чак толкова.

# 32
Момичета бременна съм съвсем в началото към 5 г.с До преди няколко дена гърдите ме боляха и бяха свръх чувствителни, а сега нищо не усещам Sad на преглед съм чак на 6 март. Дали имам повод да се притеснявам.

# 33
Напротив, радвай се, че не те болят Smiley

# 34
Salsicha, ако не ти е вдъхнал доверие доктора имаш ли възможност да отидеш на друго място? Не знам как стоят нещата при вас. 🤔

# 35
Това с гърдите в началото е малко спорна тема, може би за да не се притесняваш. по-добре си изтегли часа, ако и утре не се е върнала болката, за да не го мислиш. Понякога в началото отпускат за по 1-2 дена, други нямат болка изобщо, та така, няма универсална формула.

# 36
Аз не съм бременна с близнаци, но ми казаха пола в 21г.с така,че не се притеснявай,на другият преглед ще се покажат според мен Hug

# 37
При мен за момчето ми казаха още в 12 седмица,но за момичето чак в 21.От 18 започнаха предположения за момиче на второто бебе.Може да не е застанало подходящо и наистина да не се вижда.

# 38
Salsicha, ако не ти е вдъхнал доверие доктора имаш ли възможност да отидеш на друго място? Не знам как стоят нещата при вас. 🤔

Така ще направя, за всеки случай.

# 39
На мен също в 21-ва ми казаха за момиче. Плацентата ми е напредната стена и лекарят ми обясни, че понякога това затруднява. Имай търпение, момиче, те все пак са лекари, а не магьосници Simple Smile

# 40
Казаха ми в 11+6, с предна плацента.

# 41
Не твърдя, че е невъзможно заради, но и не смятам, че чак такава драма трябва да се случва. Намирам за по-важно лекарят да може да определи дали всичко друго е наред и после да мислим за пол. Ако за другите неща потребителката има съмнения и му няма доверие, тогава е хубаво да се потърси и друго мнение. А и момичетата също са обяснили, че с близнаци е малко по-сложно.

# 42
Кога ще се види пола на бебето зависи от апаратурата, опита на лекаря, положението на бебето и от това дали е момче или момиче. Забелязала съм, че мъжкия пол го виждат по-рано. На моя роднина с момче й казаха още в 12г.с., а на мен с момиче - в 16г.с. При мен не се виждаше с коремния ехограф, тъй като бебето се беше обърнало някак си и лекарката видя пола с вагиналния ехограф. При близнаците предполагам е по-трудно. Понякога бебетата на прегледи се "крият" и полът се вижда на по-късен етап. Аз лично, предпочитах да ми кажат, когато се вижда със сигурност, вместо да изказват предположения и да не е на 100% сигурно. На първата ФМ( 12-13г.с.) изобщо не съм питала, защото лекарката не отвори дума и предположих, че не казва нищо, защото не се вижда добре все още. А бях при д-р Чавеева, която е изключителен професионалист и бях сигурна, че щом не вижда пола, значи наистинана не може се види все още.

# 43
И на мен ми казаха пола в 12г.с., когато бях на ФМ. Директно ме попитаха дали искат да коментират пола, ако се вижда и когато отговорих утвърдително, ми казаха, че ще е на 95% момче заради някаква кост, която при момченцата била горе-долу перпендикулярна на гръбначния стълб, а при момиченцата - успоредна. Та не е на 100%, но и аз имам усещането, че ще е момче Simple Smile

# 44
На мен ми каза наблюдаващата в 19 г.с. , че "май-май" е мома. На ФМ в 21 г.с. потвърдиха, че е момиченце.
Ще ви разкажа моето "полово приключение" (нали все привличам такива случки Grinning ), та да се посмеете Grinning

Понеже ходих на 1 ФМ и говорих доста с лекарката по темата, оставам с впечатление, че когато медикът не те познава (например не си му дългогодишна пациентка) съобщават за момичетата възможно по-късно. Специално в София имало бум на абортите с момичета и това явно играе голяма роля. (по информация от АГ)

Преди 1 ФМ прочетох доста за характеризирането на пола и сама видях, че е момиче, но попитах, все пак тя е лекаря. Не ми каза, но започна да ми развива теории, че "ако съм мюсюлманка и семейството ме натиснело..." . Направо щях да падна от кушетката. 5 минути преди това говорихме за изстраданото ми забременяване ...
Все пак има известна логика да не искат при това условие да казват рано пола. Мъжлетата ги съобщават много рано, по наблюдения във ФБ групата ... Никой не се мръщи на момче Grinning

Относно близнаците - вероятно наистина е по-трудно, отколкото при едно дете. Само предполагам Simple Smile 

Общи условия

Активация на акаунт