Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Научете повече за управлението на финансите и се консултирайте с експерт!

 • 8 367
 • 129
 •   1
Отговори

Анкета

Успявате ли да спестявате редовно от доходите си?

Опции:

* Гласуването приключено: ср, 06 ное 2019, 11:03

 • Мнения: 121
Безспорно темата за управлението на #финансите е важна за всеки, който иска да бъде спокоен и сигурен за средствата си. Разбира се, това включва и много въпроси, свързани с различни банкови продукти. На част от тях отговорите са кратки и ясни, но други изискват консултация и повече внимание – ипотечен кредит, инвестиции, застраховане и други. За да вземете правилното решение, трябва да направите информиран избор, а ние от УниКредит Булбанк искаме да ви помогнем той да бъде най-подходящият за вас.  

Включете се в темата и се консултирайте с експерт!
Без сложни термини и на разбираем език, всяка седмица ще разглеждаме различен банков продукт и на какво е важно да обръщате внимание. Освен полезни материали, ще имате възможност за #консултация, както и да попитате за всичко, което ви интересува по отношение на финансите.
В следващите седмици всеки понеделник и вторник експерти от УниКредит Булбанк ще отговорят на вашите въпроси за:

Pushpin Спестявания
Pushpin Инвестиции
Pushpin Застраховане


Можете да се включите в темата и като отговорите на нашия въпрос:
Правите ли годишен бюджет на семейните си приходи и разходи?

На вашите въпроси ще отговарят:Владислава Параскевова – регионален експерт Инвестиционни продукти.

Ето какво казва тя за себе си:
"Завърших УНСС през 2005 г. и по образование съм магистър по „Планиране и прогнозиране на икономическите системи“.
Щастлива съм, че вече 14 години съм част от семейството на УниКредит Булбанк, където под ръководството на моите мениджъри успях да се развия и докажа като добър експерт, преминавайки успешно през различни търговски и мениджърски длъжности.
Настоящата ми позиция на регионален експерт инвестиционни продукти е пряко ангажирана с развитието на всички инвестиционни линии в регион Бургас."
Илия Пацев – регионален експерт „Инвестиционни продукти“, регион Плевен.

Ето какво казва той за себе си:
"Магистър съм по финансов мениджмънт с диплома от Стопанска Академия „Д.А. Ценов“ гр. Свищов.
Започнах работата си в Групата на УниКредит като стажант през 2011 г. От тогава до сега съм заемал различни позиции, като предходната ми роля беше свързана с потребителско кредитиране в едно от дъщерните дружества на банката „УниКредит Кънсюмър Файненсинг“. Интересът ми в областта на инвестициите ме доведе в отдела, в който работя сега. Приемам за своя мисия разпространяването и въвеждането на инвестиционните продукти на пазара в България, тъй като смятам, че това все още не е много популярно и повечето хора подхождат скептично към тази идея. Вярвам, че нашите клиенти могат да намерят полза във възможностите, които им предлагаме."


Вярваме, че дискутирането и обмяната на опит са полезни за всички, затова споделяйте вашите мнения, препоръки и предложения за финансови теми, които да обсъдим заедно.

Следете темата, защото сме ви подготвили много изненади и интересно съдържание!

Можете да откриете още полезни финансови съвети в нашия блог.
Ако се чудите кой е най-близкият и удобен за вас клон или банкомат на банката – вижте картата в сайта ни.
За новини и инициативи на УниКредит Булбанк – научете от профилите ни в LinkedIn и Twitter.

* ВАЖНО! Запознайте се с правилата на консултативните теми ТУК.


Консултирайте се с експерт и спечелете награди!

В периода от 15.10.2019 г. до 23:59 ч. на 28.10.2019 г., можете да се включите в играта на УниКредит, като зададете въпрос към експерта в темата или отговорите на въпроса: Имате ли Ваши изпитани методи/ трикове за спестяване и какви са?

На 29 октомври ще обявим имената на трима печеливши, които ще спечелят аткрактивни награди.
Единият от победителите ще бъде потребителят с най-много коментари в темата, а другите двама ще бъдат изтеглени на случаен принцип.

Наградите са брандирана точилка и дъска за рязане UniCredit Bulbank (за потребителя с най-много коментари) и брандирана дъска за рязане UniCredit Bulbank (за потребителите, избрани на случаен принцип).

Моля, запознайте се с Общите условия на играта ТУК.

Полезно съдържание:
Спестяване или инвестиции – парите управляват света, а ние управляваме парите си
Прохождане в инвестирането - основни притеснения и първи стъпки
Как застраховките могат да са източник на сигурност и доходи?


В UniCredit вярваме, че финансовата грамотност е важна за всеки и ще се опитаме да отговорим на всичките Ви питания тук, а също и в темите:
- Всички въпроси за банкови карти на едно място. Допитайте се до експерта в темата!
- Теглене на ипотечен кредит – какво трябва да знаете? Консултирайте се с експерт!

#UniCreditBulbank
#консултация
#финанси

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:31 от Редактор***

# 1
 • Мнения: 121


Коя е най-позната форма на спестяване у нас?
Въпросът едва ли затруднява някого, а отговорът е – депозитът. Да, все още депозитът. Може би голяма част от нас имат депозити или назад във времето са ползвали #депозита като вариант за спестяванията си. И в това няма нищо странно, даже е логично – особено за годините, в които се предлагаше висок процент лихва. Този период обаче отмина, което е напълно нормално.

Прочетете цялата статия ТУК.

#UniCreditBulbank
#полезно

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:32 от Редактор***

# 2
 • Мнения: 121


Как да не харчим прекалено много средства по време на промоции и празнични дни?
Предварително си определете бюджет и направете всичко възможно, за да се предпазите от импулсивни покупки, особено ако не сте сигурни колко добра е конкретната сделка. Определете си и буфер в размер на 10% от предварително определената сума, който наистина да бъде последният финансов компромис за покупки. Съветваме Ви да пазарувате онлайн, за да се застраховате. Ако сте достатъчно дисциплинирани, плащайте с кредитна #карта, която от една страна удвоява гаранцията, а от друга – Ви дава възможност да погасите похарчената сума месец по-късно и преди да се натрупа лихва.

Успявате ли да контролирате средствата си по време на празници и промоции?

#UniCreditBulbank
#полезно

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:33 от Редактор***

# 3
 • Мнения: 121
Защо е важно да проверяваме баланса по сметката си?
Редовно проверявайте #баланса по сметките си. Ако се натъкнете на плащания за които не си спомняте, незабавно се свържете с банката. Колкото по-бързо сигнализирате, толкова по-бързо може да бъде предотвратена повторна кражба. Движенията по сметките си можете да проверявате бързо и отвсякъде с мобилното банкиране на УниКредит Булбанк.

Използвате ли мобилно банкиране и за какво най-често?


#UniCreditBulbank
#полезно

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:34 от Редактор***

# 4
 • Габрово
 • Мнения: 3 675
Използвам онлайн банкиране предимно от компютъра си вкъщи, рядко и от скоро и от телефона си. Удобно е точно за проверка на баланса и движението по сметка по всяко време, предимно се сещам вечер да проверя вкъщи и тогава съм си край компютъра и без това. Спестява ми време и при плащане на сметки и трансфер на средства от/към разплащателната сметка, по която ми постъпва заплатата. Прави и проследяването на разходи по-лесно, тъй като предимно плащам с карта когато пазарувам.

# 5
 • там, където ми харесва
 • Мнения: 763
Да използвам го и ми е много удобно , когато тегля от банкомат не ми трябва бележка за наличност , която се заплаща като услуга, много удобно и лесно е. Изплащала съм и потребителски кредит през мобилното устройство вместо да ходя по банките да внасям. Още не съм изпробвала да плащам битови сметки , но и това ще направя.

# 6
 • Мнения: 121
Как да си съставим годишен финансов план?
Първата стъпка е да си вземем календар и да определим фиксираните и всички други по-големи #разходи, които ще имаме  през годината. По този начин ще знаем  колко пари ще трябва да отделим със сигурност през всеки един от месеците. Разбира се, някои месеци са по-тежки финансово от други, но това не бива да ни отчайва. Годишният план ще ни помогне да станем по-организирани и да постигаме целите си по-лесно.

Съставяте ли си годишен финансов план?

#UniCreditBulbank
#полезно

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:34 от Редактор***

# 7
 • Мнения: 121
Как да си съставим месечен финансов план?
След като извадим всички фиксирани разходи от месечните ни #приходи, остава една сума, с която можем да разполагаме както преценим. За да имаме по-добра проследимост, можем да си определим и седмичен бюджет, в който да се опитаме да се вместим. Така не рискуваме да си похарчим заплатата още в началото на месеца, а ще имаме равни сигурни суми до следващата заплата.

Съставяте ли си месечен финансов план?

#UniCreditBulbank
#полезно

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:35 от Редактор***

# 8
 • Мнения: 121
Време е за следващия ни пост със съвети към вас. Надяваме се да сме ви полезни!

Как да си съставим седмичен финансов план?

Всички ние имаме доста разходи и е добре да знаем горе-долу какви са, за да не останем изненадани накрая къде изчезват парите ни.  Ако сте си определили #бюджет от определена сума на седмица, се опитайте да се вместите в него, без да се налага да теглите допълнително. Когато знаем, че имаме определен бюджет, ще сме малко по-стриктни и пестеливи и няма да се впускаме в дребни, излишни разходи. Добра идея е веднъж или два пъти седмично да си носим и храна от вкъщи за офиса, вместо да се храним навън, което често е не само по-скъпо, но и вредно.

Имате ли определен седмичен бюджет или не?

#UniCreditBulbank
#полезно

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:35 от Редактор***

# 9
 • Мнения: 121
Почти всеки човек би искал да умее да спестява. Полезният ни пост днес е обвързан именно с темата за спестяването.

Как да спестяваме по-лесно?
#Спестяването винаги е от полза, особено ако започнем още в началото на кариерата си. Добра идея е да си направим спестовен план, където част от заплатата, например 10%, да се съхранява автоматично. Добрите банки предлагат подобни спестовни планове.

Имате ли изграден навик за спестяване и някакви свои трикове?

#UniCreditBulbank
#полезно

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:35 от Редактор***

# 10
 • Мнения: 121
Знаете ли какво е "пасивен доход"? Ако не, можете да научите от днешния ни образователен пост.

Какво означава понятието „пасивен доход“ и как да си го осигурим?
Това е доход, който не изисква активно управление от Ваша страна. Най-простият пример е #депозит в банка или инвестиционен план, при който вложеният капитал може да ни донесе допълнителни дивиденти.
Ако обичате да снимате или рисувате, можете да печелите от творенията си в интернет банка за изображения. В тези сайтове снимките ви се продават автоматично, а вие получавате процент от продажбата.
Друг начин с малко усилия да си набавите постоянен пасивен доход, чрез интернет, е да започнете да пишете в блог по любима тема.

Имате ли свой пасивен доход? Бихте ли опитали да придобиете такъв чрез хоби?

#UniCreditBulbank
#полезно

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:36 от Редактор***

# 11
 • Мнения: 121
Днес публикувахме нов полезен материал, който ще ви запознае с понятието "инвестиционен фонд" и  механизма на неговото действие.


Инвестиционният фонд представлява колективна форма на #инвестиране, която се управлява от професионалисти. Фондът набира средства от голям брой инвеститори, които могат да участват с различни по размер суми, без да се обвързват с определен срок. Набраните суми се инвестират на капиталовия пазар в различни финансови инструменти, в различни сектори на икономиката, в различни страни, компании и правителства  по света. По този начин клиентите придобиват дялове от избрания фонд.

Прочетете целия материал ТУК.

#UniCreditBulbank
#полезно

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:36 от Редактор***

# 12
 • Мнения: 121
Искаме да споделим с вас и малко повече информация за предстоящо събитие, което може би ще ви бъде интересно.

Безплатната академия за майки WoMum продължава с ново обучение на 22 октомври 2019 г. (вторник) на тема „Управление на личния бранд“ .

Лектор ще бъде Виктория Блажева, директор Комуникации на УниКредит Булбанк, която ще сподели на какво е важно да обръщаме внимание при изграждането на личен бранд, кои са добрите и лошите практики и как да бъдем полезни на самите себе си.

Специален гост ще бъде влогърът Надя Сивкова, която също ще сподели как съвместява две важни роли в своя живот – тази на майка на две деца и работеща жена.

Събитието ще се проведе на 22 октомври от 10:00 ч. в Учебния център на УниКредит Булбанк на пл. „Св. Неделя“ 7, ет. 6 и ще продължи около 2 часа.

Безплатна регистрация за участие в предстоящото обучение: ТУК.

Ще се радваме да споделите кои теми представляват интерес за Вас и кои са областите, които вие лично бихте искали да надградите.
За допълнителна информация относно академията и следващите обучения може да се свържете с нас на email: MumAcademy@UniCreditGroup.BG

#UniCreditBulbank
#академияWoMum

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:37 от Редактор***

# 13
 • Мнения: 17
Здравейте,

Доколкото ми е известно, процентът на животозастраховане в България е много нисък.

Интересно ми е какви са вашите наблюдения за тази тенденция? Какви са пречките пред потребителите - самата инвестиция, ниската образованост по темата или манталитет?

# 14
 • Мнения: 121
Каква е връзката между милионерите и устойчивите спестявания?

По-голямата част от милионерите са се замисляли за #спестявания още в началото на 20-те си години. Изборът на спестовни продукти е наистина голям. Освен това, алтернативните форми на спестяване като откриването на спестовен план и инвестициите в пенсионен фонд дават възможност на всеки да постигне индивидуалните си финансови цели като отделя малки суми, но редовно.

Вярвате ли в силата на спестяването и защо? Или защо не?

#UniCreditBulbank
#полезно

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:37 от Редактор***

Общи условия

Активация на акаунт