Всички въпроси за банкови карти на едно място. Допитайте се до експерта в темата!

 • 15 149
 • 340
 •   1
Отговори
 • Мнения: 121
Безспорно темата за управлението на #финансите е важна за всеки, който иска да бъде спокоен и сигурен за средствата си. Разбира се, това включва и много въпроси, свързани с различни банкови продукти. На част от тях отговорите са кратки и ясни, но други изискват консултация и повече внимание – ипотечен кредит, инвестиции, застраховане и други. За да вземете правилното решение, трябва да направите информиран избор, а ние от УниКредит Булбанк искаме да ви помогнем той да бъде най-подходящият за вас.  

Включете се в темата и се консултирайте с експерт!
Без сложни термини и на разбираем език, всяка седмица ще разглеждаме различен банков продукт и на какво е важно да обръщате внимание. Освен полезни материали, ще имате възможност за #консултация, както и да попитате за всичко, което ви интересува по отношение на финансите.
В следващите седмици всяка сряда и четвъртък експерт от УниКредит Булбанк ще отговоря на вашите въпроси за:

Pushpin Кредитни карти
Pushpin Дебитни карти
Pushpin Детски, юношески и младежки карти


Можете да се включите в темата и като дадете отговор на нашия въпрос:
Как ползването на банкова карта улеснява ежедневието ви?

На вашите въпроси ще отговаря:


Мария Григорова – експерт клиентско преживяване, дизайн и инициативи.

Ето какво казва тя за себе си:

"Професионалната ми кариера в УниКредит Булбанк започна през  2008 г. като стажант в Център за контакт с клиенти и продажбата на банкови продукти и услуги по телефона. Под ръководството на опитните професионалисти в банката успях да науча много през годините и да достигна до позиция мениджър на екип „Търговско и продуктово информационно обслужване“ отново в Център за контакт с клиенти.
През 2017 г. реших да променя сферата си на развитие и от 3 години вече съм част от екипа на „Маркетинг и клиентски сегменти“, където се занимавам основно с проучване и подобряване на клиентското преживяване. Това е доста интересно и още ново понятие за нашия пазар, но започва да играе все по-важна роля при разработването и предлагането на различни видове продукти и услуги."


Вярваме, че дискутирането и обмяната на опит са полезни за всички, затова споделяйте вашите мнения, препоръки и предложения за финансови теми, които да обсъдим заедно.

Следете темата, защото сме ви подготвили много изненади и интересно съдържание!

Можете да откриете още полезни финансови съвети в нашия блог.
Ако се чудите кой е най-близкият и удобен за вас клон или банкомат на банката – вижте картата в сайта ни.
За новини и инициативи на УниКредит Булбанк – научете от профилите ни в LinkedIn и Twitter.


* ВАЖНО! Запознайте се с правилата на консултативните теми ТУК.

Консултирайте се с експерт и спечелете награди!

В периода от 24 септември до 7 октомври, можете да се включите в играта на УниКредит, като зададете въпрос към експерта в темата или отговорите на въпроса: За какви плащания най-често ползвате кредитна/ дебитна карта?

На 8 октомври ще обявим имената на трима печеливши, които ще спечелят аткрактивни награди.
Единият от победителите ще бъде потребителят с най-много коментари в темата, а другите двама ще бъдат изтеглени на случаен принцип.

Наградите са брандирана точилка и дъска за рязане UniCredit Bulbank (за потребителя с най-много коментари) и брандирана дъска за рязане UniCredit Bulbank (за потребителите, избрани на случаен принцип).

Моля, запознайте се с Общите условия на играта ТУК.

Полезно съдържание:
Как, кога и защо да издадем дебитна карта на детето си?
Основни характеристики и предимства на дебитните карти
Необходима ли ви е кредитна карта? Приложения и ползи на кредитните карти


Можете да зададете Вашите въпроси и в консултативните ни теми, свързани с ипотечни кредити, както и със
 спестявания, застраховки и инвестиции
. Експертите в тях ще отговорят на всички Ваши питания ясно и изчерпателно.

#UniCreditBulbank
#консултация
#карти

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 15:36 от Редактор***

# 1
 • Ямбол
 • Мнения: 28 236
Нямам кредитна карта и не смятам да имам.
Имам дебитна. Ползвам я за заплата, изпращам пари на студент, плащам с нея често.

# 2
 • Мнения: 121


Какви са ползите от това детето Ви да ползва банкова карта?
Ползването на банкови #карти от децата развива у тях редица умения – те се научават как се управляват #средства, как се спестяват пари и как да бъдат отговорни. Също така стават по-информирани за банковите продукти и развиват способност за съхранение на информация, пазейки своя пин код.


Има ли детето Ви банкова карта? Ако не, бихте ли му взели?

#UniCreditBulbank
#полезно

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 15:37 от Редактор***

# 3
 • Мнения: 121


Повечето хора все още гледат на дебитната карта като нещо специално, сложно и донякъде ненадеждно, защото не сме израснали с тях. Те обаче са неотменна част от ежедневието ни и се налага бързо да свикнем с тях, както и с различните възможности за онлайн и мобилно #банкиране, които вече почти всяка финансова институция (и не само) предлага.
За децата дори е по-лесно, тъй като те още от ранна възраст започват много интуитивно да боравят с различни устройства и понякога се справят дори по-добре от възрастните.

Цялата статия, посветена на дебитните карти и децата, прочетете ТУК.

#UniCreditBulbank
#полезно

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 15:37 от Редактор***

# 4
 • Ямбол
 • Мнения: 28 236
А колко надеждна е една дебитна карта? Как е защитена тя? Като четем тук и не само за много варианти за източване, а банките не винаги се държат адекватно при такива случаи.
Децата ми имат банкови карти, откакто получават стипендия за успех, друга причина за притежаване на карта от 14 годишно дете не виждам.

# 5
 • Мнения: 28
Нямам кредитна карта и не смятам да имам.
Имам дебитна. Ползвам я за заплата, изпращам пари на студент, плащам с нея често.

Здравейте,

Не отхвърляйте кредитната карта от своето банкиране. Тя има и своите предимства - би могла да ви послужи, като един допълнителен финансов инструмент, в момент, в който не разполагате със средства, но Ви трябват. Също така можете да я използвате при пътувания, когато трябва да закупите самолетен билет, да направите резервация за хотел или rent a car и не само. Кредитната карта е продукт, който можете да имате, но да използвате само и единствено при нужда.
Условията са гъвкави, а начинът на обслужване е лесен и удобен.

Помислете.  Ако имате притеснения или въпроси относно продукта, начина му на работа, условията, оставам на Ваше разположение да Ви отговоря.

Поздрави,
Мария

# 6
 • Мнения: 28
А колко надеждна е една дебитна карта? Как е защитена тя? Като четем тук и не само за много варианти за източване, а банките не винаги се държат адекватно при такива случаи.
Децата ми имат банкови карти, откакто получават стипендия за успех, друга причина за притежаване на карта от 14 годишно дете не виждам.

Здравейте,

Има няколко начина, чрез които можете да защитите Вашата дебитна карта.
Можете да си включите услуга, при която да получавате SMS на Вашия мобилен телефон, при всяко ползване на картата (независимо дали картата е ползвана на ПОС терминал в търговски обект или интернет или при теглене на средства от банкомат). 3D парола за сигурни плащания в интернет или позната още като виртуален пин е още една защита, която Ви дава Банката. Въвеждате я при всяко плащане в интернет.
Има и различни малки застраховки, които можете да включите към картата си, които Ви осигуряват финансова защита вследствие на непредвидени събития като кражба, грабеж и загуба на ключове, портфейл, чанта (заедно с банковата карта).
В случай, че сте клиент на УниКредит Булбанк имате възможност сама по всяко време да блокирате и активирате картите си само с един клик. Това става с мобилното приложение за банкиране Булбанк Мобайл. Може да го свалите безплатно от Google Play или App Store, като голям част от операциите в него са с по-ниска такса или без никаква.
За съжаление никой не може да е сигурен, че няма да попадне в подобна ситуация. В ситуация на злоупотреба е необходимо да посетите удобен за Вас филиал на Банката, където да подадете искане за оспорване на трансакцията/трансакциите. След което Банката има ангажимент да проследи случая и да установи наличието на измамата.

Чудесно е, че Вашите деца ползват банкови карти още от ранна детска възраст! По този начин им давате възможност сами да се научат да управляват наличните им средства, обогатявате финансовата им култура и им давате самочувствието да се чувстват самостоятелни.
Не забравяйте, че детските/ тийнейджърски ДК предлагани от банките в България имат наложени рестрикции относно ползването им в определи търговки обекти, онлайн разплащания, лимит в тегленето на банкомат в рамките на 24ч. 

При въпроси оставам на разположение!
Мария

# 7
 • Мнения: 121
Как детските банкови карти улесняват родителя?
Когато детето има #дебитна карта, родителят може лесно и бързо да я „зареди“ при необходимост чрез мобилно или онлайн #банкиране. В момента почти всички карти са безконтактни, което е още по-удобно при плащане на POS терминал за дребните разходи обичайни за децата. Родителите могат да проследяват по извлеченията къде детето харчи парите си и заедно да обсъждат кой разход е необходим и кой – излишен.

Как възпитавате финансова култура у децата си?

#UniCreditBulbank
#полезно

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 15:37 от Редактор***

# 8
 • Мнения: 121
Скъпи потребители,

уведомяваме Ви, че от днес до 7 октомври можете да се включите в нашата #игра, като зададете въпрос към консултанта в темата или отговорите на въпроса: За какви плащания най-често ползвате кредитна/ дебитна карта?

Потребителят с най-много коментари в темата ще спечели брандирана точилка и дъска за рязане UniCredit Bulbank, а двама потребители, избрани на случаен принцип, ще спечелят брандирана дъска за рязане UniCredit Bulbank.

Печелившите участници ще обявим на 8 октомври в темата.

#UniCreditBulbank

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 15:38 от Редактор***

# 9
 • Мнения: X
за големи покупки ,техника

# 10
 • Мнения: 482
За големи покупки, почивки.

# 11
 • Мнения: 578
Дебитната карта, ежедневно я използвам за всичко - онлайн покупки, плащане на сметки, пазаруване в физически магазини, почивки и по-големи покупки, много е удобно и бързо.
Имам кредитна за всеки случай, но не тегля от нея.

# 12
 • Мнения: 890
Използвам кредитната си карта ежедневно, като никога не допускам да не покася преди гратисния период.

# 13
 • Мнения: 1 355
При онлайн пазаруване, пазаруване в реален магазин, плащане на сметки.

# 14
 • Мнения: 890
Какви са предимствата на кредитната карта, пред тази на дебитната? Лично аз използвам повече първата, като изхожда чев дебитната спястявам, кредитната харпа. Но ще ми е интересно да разбера и мнението на експерт.

Общи условия

Активация на акаунт