Теглене на ипотечен кредит – какво трябва да знаете? Консултирайте се с експерт!

 • 10 962
 • 124
 •   1
Отговори

Анкета

Обмисляте ли закупуване на жилище?

Опции:

* Гласуването приключено: ср, 06 ное 2019, 16:15

 • Мнения: 121
Безспорно темата за управлението на #финансите е важна за всеки, който иска да бъде спокоен и сигурен за средствата си. Разбира се, това включва и много въпроси, свързани с различни банкови продукти. На част от тях отговорите са кратки и ясни, но други изискват консултация и повече внимание – ипотечен кредит, инвестиции, застраховане и други. За да вземете правилното решение, трябва да направите информиран избор, а ние от УниКредит Булбанк искаме да ви помогнем той да бъде най-подходящият за вас.  

Включете се в темата и се консултирайте с експерт!
Без сложни термини и на разбираем език, всяка седмица ще разглеждаме различен банков продукт и на какво е важно да обръщате внимание. Освен полезни материали, ще имате възможност за #консултация, както и да попитате за всичко, което ви интересува по отношение на финансите.
В следващите седмици ще получите отговори на вашите въпроси за:

Pushpin Ипотечни кредити – преди, по време и след покупката на жилище

Можете да се включите в темата и като дадете отговор на нашия въпрос:
Кое според вас е най-голямото преимущество да живееш в собствено жилище?

На вашите въпроси ще отговаря:


Мария Григорова – експерт клиентско преживяване, дизайн и инициативи.

Ето какво казва тя за себе си:

"Професионалната ми кариера в УниКредит Булбанк започна през  2008 г. като стажант в Център за контакт с клиенти и продажбата на банкови продукти и услуги по телефона. Под ръководството на опитните професионалисти в банката успях да науча много през годините и да достигна до позиция мениджър на екип „Търговско и продуктово информационно обслужване“ отново в Център за контакт с клиенти.
През 2017 г. реших да променя сферата си на развитие и от 3 години вече съм част от екипа на „Маркетинг и клиентски сегменти“, където се занимавам основно с проучване и подобряване на клиентското преживяване. Това е доста интересно и още ново понятие за нашия пазар, но започва да играе все по-важна роля при разработването и предлагането на различни видове продукти и услуги."


Вярваме, че дискутирането и обмяната на опит са полезни за всички, затова споделяйте вашите мнения, препоръки и предложения за финансови теми, които да обсъдим заедно.

Следете темата, защото сме ви подготвили много изненади и интересно съдържание!

Можете да откриете още полезни финансови съвети в нашия блог.
Ако се чудите кой е най-близкият и удобен за вас клон или банкомат на банката – вижте картата в сайта ни.
За новини и инициативи на УниКредит Булбанк – научете от профилите ни в LinkedIn и Twitter.

* ВАЖНО! Запознайте се с правилата на консултативните теми ТУК.

Консултирайте се с експерт и спечелете награди!

В периода от 2 октомври до 15 октомври, можете да се включите в играта на УниКредит, като зададете въпрос към експерта в темата или отговорите на въпроса: Опишете ни Вашия мечтан дом и ни споделете какъв бюджет смятате, че Ви е необходим, за да го притежавате.

На 16 октомври ще обявим имената на трима печеливши, които ще спечелят атрактивни награди.

Единият от победителите ще бъде потребителят с най-много коментари в темата, а другите двама ще бъдат изтеглени на случаен принцип.

Наградите са брандирана точилка и дъска за рязане UniCredit Bulbank (за потребителя с най-много коментари) и брандирана дъска за рязане UniCredit Bulbank (за потребителите, избрани на случаен принцип).

Моля, запознайте се с Общите условия на играта ТУК.

Полезни материали:
По пътя към мечтания дом
Открихте жилището мечта! Ами финансирането?
Вече си у дома, но имаш още малко работа!

Ако искате да зададете въпрос или да повишите финансовата си култура, посетете и темите:
- Научете повече за управлението на финансите и се консултирайте с експерт!
- Всички въпроси за банкови карти на едно място. Допитайте се до експерта в темата!
Нашите консултанти ще отговорят с внимание на всичките Ви питания.

#UniCreditBulbank
#консултация
#ИпотеченКредит

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:05 от Редактор***

# 1
 • Мнения: 37
Здравейте,
Имам закупено жилище (къща-вила). За да започнем да живеем в нея с партньора ми имаме нужда от кредит за основен ремонт на цялото жилище. Ремонтът възлиза на около 100 000 лева, което е доста голяма сума. Кой е най-удачният и правилен вариант за тегленето на такъв кредит. Истресуеам се и от варианти за ипотека и какви са процентите на лихвата.

Благодаря ви!

# 2
 • Мнения: 121


Сред мечтите на всеки човек в един момент се нарежда и желанието да се сдобие със собствен дом. Разбира се, това е решение, което не се взима от днес за утре. Е, може и да се е случвало на някои ентусиасти, но за повечето хора това е голяма крачка, която е едновременно вълнуваща и напрегната.

За да извлечете максимума от бъдещата покупка, ще ви дадем някои полезни съвета, с които да улесните живота си по време на търсенето на мечтания дом и заедно ще преминем през най-важните неща, които трябва да имате предвид при купуването на ново #жилище.

Прочетете цялата статия ТУК.

#UniCreditBulbank
#полезно

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:06 от Редактор***

# 3
 • Мнения: 121


Как да изчислим правилно разходите си за нов дом?
Помислете си за всички разходи, когато бюджетирате покупката на новия си #дом! Основна грешка на повечето бъдещи новодомци е, че мислят само за цената на имота и предстоящите вноски и лихва по евентуалния #кредит. Това обаче не е всичко!
Използвайте онлайн калкулатор. Той ще бъде Ваш пръв приятел, защото е инструментът, който ще Ви помогне да разберете колко точно можете да си позволите при различни цени на дома, сценарии за авансови плащания и лихвен процент.

Смятате ли, че можем да калкулираме точно разходите си за нов дом?

#UniCreditBulbank
#полезно

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:07 от Редактор***

# 4
 • Мнения: 28
Здравейте,
Имам закупено жилище (къща-вила). За да започнем да живеем в нея с партньора ми имаме нужда от кредит за основен ремонт на цялото жилище. Ремонтът възлиза на около 100 000 лева, което е доста голяма сума. Кой е най-удачният и правилен вариант за тегленето на такъв кредит. Истресуеам се и от варианти за ипотека и какви са процентите на лихвата.

Благодаря ви!

Здравейте,

Важно е да уточним дали жилището е закупено чрез кредит (ипотечен или друг) или чрез собствени средства.
Тъй като сумата, която Ви е необходима за ремонта е голяма, бихте могли да се възползвате от Универсален ипотечен кредит. Размерът на финансиране е до 70% от пазарната оценка на имота. Отпуснатата сума може да се използва за финансиране на текущи потребности, включително ремонт и реконструкция. Срокът за финансиране е до 25 години.

Разбира се, имате възможност да се възползвате и от потребителски кредит, но сумата на отпускане е до 75 000лв. и максимален срок на изплащане до 120 месеца. Лихвата е според индивидуалния клиентски профил.

Поздрави,
Мария

# 5
 • Мнения: 121
От поста ни днес ще научите нещо много важно, а именно - кога наистина си струва да изтеглите кредит.

Кога си струва да вземем кредит?
Когато целта на кредита си заслужава. На повечето от нас средствата не достигат. Факт! Но е хубаво да вземем #кредит, който ще ни послужи са изпълним някоя своя цел или отдавнашна мечта. Безсмислено е да се тегли кредит, за да финансираме капризи и неналожителни неща.
Имайте предвид, че банките отпускат кредит само при определени условия и основателна цел.

Коя е Вашата мечта, за която с радост бихте взели кредит?

#UniCreditBulbank
#полезно

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:08 от Редактор***

# 6
 • Мнения: 121
Скъпи потребители,

уведомяваме Ви, че от днес до 15 октомври можете да се включите в нашата игра, като зададете въпрос към консултанта в темата или отговорите на въпроса: опишете ни Вашия мечтан дом и ни споделете какъв бюджет смятате, че Ви е необходим, за да го притежавате.

Потребителят с най-много коментари в темата ще спечели брандирана точилка и дъска за рязане UniCredit Bulbank, а двама потребители, избрани на случаен принцип, ще спечелят брандирана дъска за рязане UniCredit Bulbank.

Печелившите участници ще обявим на 16 октомври в темата.

#игра
#UniCreditBulbank

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:08 от Редактор***

# 7
 • Мнения: 1 993
Мечтата ми е да живея в еднофамилна къща в града, за нея бих взела добре обмислен кредит.

# 8
 • Мнения: 14 675
Моят мечтан дом е малка,спретната къщурка с голяма веранда,много зеленина,цветя,беседка,детски кът,барбекю... Май отивам към 100000. 😃

# 9
 • Мнения: 6 321
Мечтаният ми дом е двуетажна спретната къща на брега на морето.

# 10
 • Мнения: 993
Интересно ми е в момента какъв е лихвеният процент на ипотечните кредити? Има ли такси при предсрочно внасяне на определени суми?

# 11
 • Мнения: 993
Мечтаният дом за мен е на висок етаж с голяма тераса и изглед към планината. Самият апартамент е просторен и светъл.

# 12
 • Мнения: 2
Мечтаният дом е там, където са хората, които обичам...

Разбира се, няма да откажа една малка къща с френски прозорци и голям двор с много дървета.

# 13
 • Мнения: 787
За мен мечтания дом е двуетажна добре обзаведена къща, в планината, но близо до голям град. Да има голяма тераса, басейн, голяма поляна с райграс и беседка. Да има задно дворче за да си отглеждаме зеленчуци. На идея си нямам колко пари ми трябват, може би поне 100000 лв.

# 14
 • София
 • Мнения: 365
Малка къща с двор. Май ще е поне 100 000...

Общи условия

Активация на акаунт