Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Обмисляте ли закупуване на жилище?

Опции:

* Гласуването приключено: ср, 06 ное 2019, 16:15

# 120
  • Мнения: 19 570
По- дълъг срок.

# 121
  • София
  • Мнения: 302
Предпочитам по-къс срок за погасяване.

# 122
  • Мнения: 933
И аз предпочитам по-малък срок за погасяване

# 123
  • Мнения: 119
Благодарим на всички потребители за интереса към темата, за споделените мнения и зададените въпроси към нашия консултант. Всички въпроси ще получат своя отговор съвсем скоро, така че не забравяйте да следите темата.


С уважение,
Екипът на UniCredit Bulbank

# 124
  • Мнения: 119
Време е нашите експерти да отговорят на последните въпроси в темата. Надяваме се отговорите да Ви бъдат интересни и полезни!

Ако искам съфинансиране за строеж на еднофамилна къща във вилна зона, как става оценката?
Здравейте, тъй като продуктът има доста специфики и допълнителни уточнения, Ви съветвам да посетите най- удобния за Вас филиал на банката, където банков консултант ще Ви съдейства и ще Ви предостави списък с лицензирани оценители, с които банката работи.

Имам въпрос за застраховките по ипотечните кредити:
Кои са задължителните застраховки, които трябва да се направят при закупуване на имот с ипотечен кредит?
Здравейте, необходимите застраховки са следните:
Застраховка "Живот" при фатален край или инвалидизация, застрахователят ще изплати обезщетение, равно на остатъчния дълг по кредита, като по този начин Вашите наследници няма да бъдат натоварени с кредитното задължение. При временна загуба на трудоспособност или безработица, застрахователят ще покрие до 6 месечни вноски по кредита.
Застраховка "Имущество"  - тя покрива разходите по отстраняването на щети в следствие на непредвидени събития, които понякога се оказват непосилни за семейния бюджет. Препоръчително е да застраховате имота  на пазарната му стойност, отколкото до размера на остатъчния дълг по кредита.

Как стои въпросът със свободните професии?
Здравейте, за свободна професия изискваният минимален стаж е 1г. За допълнителна информация можете да попитате колегите в нашия Център за контакт с клиенти (на номер 184 84) или да посетите удобен за Вас клон.

Интересува ме при интерес да се закупи сглобяема къща може ли да се тегли ипотечен кредит и какви са изискванията?
Здравейте, УниКредит Булбанк не предоставя стандартен ипотечен кредит за сглобяеми къщи, но може да се възползвате от потребителски кредит в размер до 75 000 лв.

Какъв е лихвеният процент на най-изгодния ипотечен кредит?
Защо в различните банки той варира между 2 и 6%?
Здравейте, тъй като продуктът има много специфики (размер на кредита, заплата, дали превеждате заплатата си в банката и др.), които са строго индивидуални за всеки, Ви съветваме да попитате колегите в нашия Център за контакт с клиенти (на номер 184 84) или посетите удобен за Вас клон. Ориентировъчно можете да го направите с калкулатора в нашия сайт. 

За ипотечен кредит от около 120 000 лв какъв доход трябва да имам?
Здравейте, тъй като продуктът има доста специфики, които са строго индивидуални за всеки, ви съветваме да изчислите месечната вноска спрямо това за какъв период искате да изплатите кредита. Може лесно и удобно да го направите с калкулатора в нашия сайт. Допълнително може да изпратите запитване и наш колега, ще ви съдейства с информация.

Здравейте,
Съпругът ми има ипотечен кредит, изтеглен преди да сключим брак. Сега при рефинансиране на този кредит от банката изискват моето участие. До колкото разбрах при рефинансиране се изготвя нов нотариален акт на жилището. Въпросът ми е: щом участвам като солидарен кредитополучател и моето име ли ще бъде вписано в новият нотариален акт?
Здравейте, ако участвате и двамата по договор, ще бъдете вписани в нотариалния акт.

Бих искала да попитам как мога да изтегля ипотечен кредит чрез залог на друг имот? За да мога да си закупя по-голям жилище? Благодаря!
Здравейте, можете да се възползвате от универсален ипотечен кредит до 70% от пазарната оценка на имота, като даваме възможност за избор на клиента - да отговаря с цялото си имущество или ограничено, до размера на предоставеното обезпечение.

От известно време със съпругата ми сме на вълна "къща".
1. Изобщо възможна ли е такава схема - кредит, както за закупуване на парцел, така и за последващ строеж в този парцел
2. Ако да - то каква би била процедурата? Предполагам ипотечен кредит за парцела и последващ нов кредит, който да е целеви - за рефинансиране на първия и за строеж с усвояване на траншове за отделните етапи на строежа?
3. До каква степен се осигурява финансиране за строеж? Възможно ли е 100%, т.е. покриване както на грубия строеж, така и на довършителните работи и поне частично на обзавеждането, както и някои по-екзотични елементи на оборудване на къщата (напр. изграждане на термопомпена инсталация и соларни панели)?
4. Реалистични ли са параметрите по-долу? Т.е .възможна ли е такава вноска при обща сума на кредита около 200 000 лева?
Здравейте, тъй като продуктът има доста специфики и допълнителни уточнения, Ви съветвам да посетите най-близкия клон на УниКредит Булбанк и да обсъдите възможностите с наш консултант.

Ако все пак намеря парите, ако реша, че заемът е добър вариант, аз ще го реша ако банката ми даде по добра сигурност, не за парите, а за това което купувам. Пример купувам къща с 3 ма собственици, 2 от които са в чужбина. Те със сигурност ще минат сделката с пълномощни. Банката има ли механизъм /без значение от цената, наясно съм, че безплатен обяд няма/, с който да гарантира пред мен и нотариуса, че тези пълномощни са истински и, че няма след 5-6 месеца да се появи един от двамата българи в чужбина и да каже - Ооооо аз не съм представял никакво пълномощно, това не е моята воля?! Ако има такъв, намирам парите, внасям ги в сметката на банката и тегля заем за покупката.
Здравейте, пълномощното следва да е детайлно изготвено и съгласувано при възможност предварително с избрания нотариус, както и видяно от банката. Съветвам Ви да посетите филиал и да направите консултация на процеса с банковия служител и юрист на банката, които ще Ви съдействат.

Нямам личен банкер в качеството си на ФЛ. Би ми било интересно да науча повече за тази услуга и цената ѝ в месечни/годишни такси.
Здравейте,
Като клиент на УниКредит Булбанк Вие имате личен банкер, който може да Ви съдейства при необходимост. Може да се свържете с него, като попитате колегите в нашия Център за контакт с клиенти (на номер 184 84) или посетите удобен за Вас клон.


Благодарим Ви за интереса към темата и зададените въпроси.
Ако имате допълнителни питания или необходимост от консултация с експерт, можете да се свържете с нас на CallCentre@UniCreditGroup.bg или на телефон 184 84, както и в профилите ни в LinkedIn и Twitter.


Поздрави,
Екипът на UniCredit Bulbank
 

Общи условия

Активация на акаунт