Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори

Анкета

Обмисляте ли закупуване на жилище?

Опции:

* Гласуването приключено: ср, 06 ное 2019, 16:15

# 90
 • София/Търново
 • Мнения: 189
Тристаен, тухла, светъл, 3 етаж. Ако може южен и в етнически чист квартал, за да не ме е страх да пазарувам през деня и... изобщо да имаш активност някаква. Обзавеждане семпло. С тераса. Този лукс не пада под 100к.

# 91
 • Мнения: 119
Днес публикувахме третия си полезен материал. Прочетете го, за да разберете кои са най-важните неща, за които трябва да се погрижите, след като станете собственици на нов дом.

Първата и най-лесна стъпка, която може да предприемете, е да си направите списък с всички задачи, които ви остават да свършите, за да може да ползвате жилището си без проблеми.
Вижте останалите стъпки ТУК.

# 92
 • Мнения: 119
От днешния ни пост ще научите защо е важно добре да обмислите падежната дата на кредита си.

Защо трябва внимателно да изберем падежната дата на кредита си?
Падежна дата е числото от месеца, когато се погасява кредита. За тази цел е необходимо по сметката да имате достатъчно средства за покриване на вноската. Много често датата на падеж е подценявана и често е една от причините за просрочване на кредита. Ако например получавате месечното си възнаграждение на 10-то число от месеца, можете да изберете дата от 11-ти до 15-ти. Така ще бъдете сигурни, че имате средства за вноската и след това спокойно ще разполагате с останалата сума.

# 93
 • Мнения: 1 788
От днешния ни пост ще научите защо е важно добре да обмислите падежната дата на кредита си.

Защо трябва внимателно да изберем падежната дата на кредита си?
Падежна дата е числото от месеца, когато се погасява кредита. За тази цел е необходимо по сметката да имате достатъчно средства за покриване на вноската. Много често датата на падеж е подценявана и често е една от причините за просрочване на кредита. Ако например получавате месечното си възнаграждение на 10-то число от месеца, можете да изберете дата от 11-ти до 15-ти. Така ще бъдете сигурни, че имате средства за вноската и след това спокойно ще разполагате с останалата сума.
Абсолютно е така! Полезен съвет!

# 94
 • Мнения: 13 671
Това важи за хора на заплата.

# 95
 • Мнения: 28
Мечтаният дом за мен  е апартамент с морска гледка на по-висок етаж.
Интересува ме какви са лихвените проценти в момента. Има ли разлика дали строителството е тухла или панел.
Напоследък ходя често на огледи  и се сблъсквам с това, че даден апартамент ми се представя като "Ателие за живеене" каква е разликата и отпускате ли ипотечен кредит за такъв имот?

Здравейте!

Моля да ме извините за забавянето на отговорите!

Да, банките биха могли да финансират и ателиета, но всичко зависи от изрядността на документите по имота. След разглеждане на документите, ще получите и становище за желията от Вас имот.
В какво се изразява разликите межди стандартно жилище и ателие? Има няколко такива…
Както знаем всеки предприемач иска повече квадратни метри за продажба и по-малко двор или скъпо подземно строителство (гаражи). Така апартаментите, за които не може да се осигурят паркоместа стават ателиета. Едно от изискванията е при построяване на жилищна сграда да се осигури и съответният брой парко места, като тук говорим за наземен и/или подземен паркинг. При ателиетата няма такова изискване.
Друго изискване е всеки апартамент да има склад – тук влизат мазе, таванско помещение или обособен килер в самият апартамент.
Също така много от ателиетата не отговарят и на изискванията за височина – имат много скосения.
Освен горе посочените разлики е добре да споменем, че ако апартамента се декларира като основно жилище, данъкът се намалява с 50 %, до като при ателиета няма облекчени.

При допълнителни въпроси оставам на линия.
Поздрави,
Мария

# 96
 • Мнения: 28
Мечтаният дом за мен е дом, в който се смеят деца, а нашият също е закупен частично с ипотечен кредит и отговаря на изискванията ни. Тогава (2015 г.) беше с пазарна цена 120 000 лв., но сега същия тип в същия комплекс е двойно и в тази връзка, от чисто любопитство, при настоящите условия какъв е максималния размер, който отпуска Вашата банка и какви са условията за такова финансиране, имайки предвид цените на имотите в момента?

Здравейте!

Моля да ме извините в забавянето на отговора!

Максималната сума за финансиране зависи от индивидуалния клиентски профил, като за определянето и заедно с месечната погасителна вноска се вземат под внимание - общ месечен доход (в случай че сте семейни), общи разходи ( всички задължения към банки и други финансови институции) .....) както и ежемесечните разходи за обслужване на бита.
Максималният размер на финансиране на жилищният имот е до 85% от пазарната му оценка.
При въпроси оставам на линия.

Поздрави,
Мария

# 97
 • Мнения: 28
Искам да попитам като съм в майчинство мога ли да получа ипотечен кредит или трябва да ми свърши майчинството?

Здравейте!

За да може да се възползвате от ипотечен кредит, трябва да се върнете от майчинство.

При въпроси оставам на линия.
Поздрави,
Мария

# 98
 • Мнения: 28
Да притежаваме  нов и комфортен дом, който да отговаря на нуждите и потребностите на порасналото ни вече семейство за нас не е мечта, а план. План, чиято реализация вече сме привели в изпълнение.
За финансиране на част от покупката на имота предвиждаме да използваме ипотечен кредит. В тази връзка в момента проучваме офертите и параметрите, които различните банки предлагат.

Моят въпрос е с какво UniCredit Bulbank превъзхожда останалите банки на пазара и защо да се спрем на Вас при избора си?
Кое е това нещо, което ви отличава и би ме привлякло като клиент сред всички останали възможности, които се предлагат на пазара в сферата на ипотечното кредитиране?

Здравейте!

Като цяло офертите за ипотечни кредити на пазара са почти идентични.

Това, което бихме могли да Ви предложим е бързият и опростен процес при кандидатства (разбира се стига документално жилището да е изрядно).
Освен това бихте могли да получите консултация за жилищния кредит по телефона, където нашите консултанти да Ви предявят повече информация за продукта, особености, условия, да изчислят сума и погасителна вноска спрямо Вашите възможности. В допълнение консултанта може да Ви предостави съдейства през целия процес преди самото кандидатстване – събиране на документи, оценители.
Освен това можете да получите и Ипотечен сертификат, който се издава от УниКредит Булбанк. С него Вие си осигурявате финансова сигурност още преди избора на желаното жилището. Той се издава при предварителна оценка на кредитоспособността на клиента и в случай на одобрение на исканата сумо и без последващи промени на обстоятелствата на кандидата за кредит, банката ще отпусне искания кредит.
Повече информация за това, какво е важно и за какво трябва да внимавате преди, по време след взимането на жилищен кредит можете да прочетете в специално създаденият за клиенти наръчник „Моят дом“ ( https://www.unicreditbulbank.bg/bg/moyat-nov-dom/?utm_source=Cor … -My-new-home-2017 )


При въпроси оставам на линия.
Поздрави,
Мария

# 99
 • Мнения: 28
Моят мечтан дом е нова двуетажна къща с двор в квартал, населен с къщи - със зеленина и далече от градският шум. Моят въпрос е при взет кредит от 100 000 лв за 20 години, каква е общата сума/ с включени всякакви такси за документи/, която трябва да се връща?

Здравейте!

Преди да ви бъде да Ви бъде направен месечен погасителен план за сума, срок и вноска спрямо Вашият индивидуален профил, не бих могла да Ви предоставя коректна информация.
Важното е да знаете, че общата сума, която формира ГПР се включва всички разходи по кредита, свързани със застрахователни премии (застраховка Живот и Имущество), разходи за пазарна оценка, такса за поддръжка и обслужване на разплащателна сметка, такса за определяне степен на кредитен риск
Независимо че някои от тях са еднократни те са включват в ГПР за коректно и пълно изчисление.

При възникване на допълнителни въпроси, оставам на линия.
Поздрави,
Мария

# 100
 • Мнения: 2 582
Ако работя на МРЗ има ли смисъл да кандидатствам за ипотечен кредит? До каква сума би бил той?

# 101
 • Мнения: 252


Изтеглени са късметлиите, които печелят награди от играта на UniCredit.
Това са:


Брандирана точилка и дъска за рязане UniCredit Bulbank печели:

~Tony~

Брандирана дъска за рязане UniCredit Bulbank печелят:

Stoyanova.A
LaCimonnaЧестито! Tada

Очакваме печелившите да се свържат с нас до 21.10.2019 г. на e-mail: igra@bg-mamma.com, като упоменат, че са победители в играта на UniCredit и напишат потребителското си име, електронната поща, с която са регистрирани във форума и координати за получаване на наградата (три имена, адрес и телефон за връзка).


Благодарим на всички потребители за участието!

# 102
 • Мнения: 119
От днешния ни пост ще научите какви са предимствата на това да имате личен банкер.

Какъв е смисълът от това да имаме личен банкер?
За да управлявате ефективно личните си финанси, едно от важните условия е да имате доверен партньор в това. Личният банкер е именно такъв партньор - със своя професионализъм и разбиране на клиентските нужди, той може да ви даде ценни съвети. Ето защо е добре да изградите отлични взаимоотношения с него. Можете да го изберете по препоръка от приятел или внимателно да го проучите.

Имате ли личен банкер и бихте ли се възползвали от услугите на такъв?

# 103
 • Мнения: 1 788
Да, имам полезно в наистина.

# 104
 • Мнения: 252
Поради невъзможност да установим контакт с потребителя LaCimonna се наложи да бъде изтеглен нов печеливш, който ще получи брандирана дъска за рязане UniCredit Bulbank.

Това е:

_Khaleesi_


Очакваме _Khaleesi_ да се свърже с нас на e-mail: igra@bg-mamma.com, като напише потребителското си име, електронната поща, с която е регистрирана във форума и координати за получаване на наградата (имена, адрес и телефон за контакт).

Общи условия

Активация на акаунт