Безспорно всеки има поне една дебитна #карта към сметка, която използва ежедневно – най-често тази, по която получава заплатата си. Освен основното си предназначение обаче – хранилище за паричните ни средства, дебитната карта има и други функционалности, които често пропускаме, a биха ни спестили доста средства и време.  
Ето защо в този текст ще се опитаме да обобщим:
- кои са основните характеристики на дебитните карти;
- какви са техните предимства;
- в какви ситуации да ги използваме.


Ако до края на текста все още не сте открили нужната ви информация, може да се консултирате с нашите експерти безплатно. Ще се радваме да отговорим на вашите въпроси и да ви съдействаме при избора на банкова карта.Без такса за теглене на банкомати в България и още 13 страни
Ясно е, че дебитните карти имат месечна такса за обслужване, но тези на УниКредит Булбанк нямат такса при теглене на банкомати на банката не само в България, но и в чужбина от банкомати на УниКредит. В случай че ви предстои пътуване до някоя от тези страни – Италия, Австрия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Германия, Унгария, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения и Турция, не се притеснявайте да теглите безплатно пари в брой.

Безконтактно плащане до 50 лв. без въвеждане на ПИН код
Не е тайна, че плащането в кеш става все по-голяма отживелица. Вече няма защо да се притесняваме, че ще ни затрупат с монети на касата в магазина, ако „нямаме точно“. От април тази година може да плащаме безконтактно до 50 лв. в страната, без да е нужно въвеждането на ПИН код. Не забравяйте обаче да проверите дали сумата, изписана на дисплея на #ПОС терминала, е коректна. А след като #трансакцията е успешна, не пропускайте да вземете разписката и касовия бон, защото може да ви потрябват впоследствие.  

Блокиране и активиране на карта при необходимост за секунди
Ако картата ви бъде открадната или я загубите, не се паникьосайте. Веднага се свържете с центъра за контакт с клиенти на обслужващата ви банка, за да я блокират и предотвратят евентуални злоупотреби. По-лесният и бърз вариант обаче е да използвате приложението за мобилно банкиране Булбанк Мобайл и за няколко секунди да направите това – така няма да ви се налага да чакате по телефона.

Пакет с банкови продукти по избор с до 40% отстъпка от общата им такса
Дебитната карта вече не е екстра, а необходимост без която трудно може да си представим да живеем. Покрай нея обаче има и други банкови услуги и продукти, които използваме в ежедневието си. Лесно може да си спестите част от таксите по тях, ако използвате програма „Модула“. Тя включва различни продукти и услуги на УниКредит Булбанк по ваш избор, като плащате една обща по-ниска месечна такса. Тя е подходящ избор за всеки, който иска сам да избере своя комбинация в зависимост от индивидуалните си потребности. Голямото предимство е, че колкото повече продукти и услуги включите, толкова по-голяма е и отстъпката, която може да получите.
Програмата „Модула“ работи в следните стъпки:
1. Откривате програма #„Модула“. Получавате разплащателна сметка в лева с международна дебитна карта, мобилно и онлайн банкиране.
2. Добавяте до 9 допълнителни продукта по ваш избор.
3. Заплащате само една обща месечна такса с отстъпка до 40% в зависимост от избраната комбинация.
4. По всяко време можете да добавяте или премахвате продукт или услуга.
Ако искате да научите повече за програма „Модула“, може да разгледате подробната информация в сайта.

Дублирано плащане на ПОС терминал
Ако разберете, че сумата, която сте заплатили, не отговаря на дължимата в търговския обект и все още сте там – то сигнализирайте на търговеца веднага. Ако обаче разберете по-късно или  получите отказ, обърнете се към обслужващата ви банка, която ще ви съдейства сумата да бъде възстановена по сметката ви. Възможно е да се наложи да докажете това с бележка от плащането, затова, както ви посъветвахме по-горе, е добре да ги пазите.


Не забравяйте, че изборът на дебитна карта зависи от предпочитанията и нуждите на всекиго, затова е важно да направите информиран избор каква дебитна карта да използвате. Ако имате въпроси или се нуждаете от съвет, може да се консултирате с наш експерт в консултативната ни тема.

#UniCreditBulbank
#ДебитниКарти

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 12:53 от Редактор*