Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 48

• 63 524
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
В кръвта албумин, урея и общ белтък, а в урината пускаш седимент - там е всичко , което е нужно.

# 466
Момичета, колко градуса температура вече се води висока и опасна при бременност? 13та г.с. съм, днес се събудих с болки в гърлото и запушен нос, стигнах преди час температура 37.6, вече падна на 37.2, аг не ми вдига, а съм изненадващо с нова лична лекарка,защото старата се пенсионира, която нито познавам, нито имам доверие за каквото и да е... 

В началото на бременността повечето жени имат повишена температура, но ако се чувстваш отпаднала(както когато вдигнеш температура), вероятно е от настинката. Аз поддържах 37,2-3 в началото на бременността, после не съм я мерила. Кактот са ти казали, до 38 градуса не е висока температура и не е необходимо да се предприемат някакви мерки.

Момичета, пазете се много, защото сега върлуват някакви ужасни вируси. Около мен, повечето са болни, и деца и възрастни.

# 467
  • Някъде там
Момичета, колко градуса температура вече се води висока и опасна при бременност? 13та г.с. съм, днес се събудих с болки в гърлото и запушен нос, стигнах преди час температура 37.6, вече падна на 37.2, аг не ми вдига, а съм изненадващо с нова лична лекарка,защото старата се пенсионира, която нито познавам, нито имам доверие за каквото и да е... 

В началото на бременността повечето жени имат повишена температура, но ако се чувстваш отпаднала(както когато вдигнеш температура), вероятно е от настинката. Аз поддържах 37,2-3 в началото на бременността, после не съм я мерила. Кактот са ти казали, до 38 градуса не е висока температура и не е необходимо да се предприемат някакви мерки.

Момичета, пазете се много, защото сега върлуват някакви ужасни вируси. Около мен, повечето са болни, и деца и възрастни.
Според мен вече няма момент, в който да бе върлуват вируси!😣 Яжте много сезонни зеленчуци, по-малко плодове заради захарта Simple Smile

# 468
Мамита, сетих се вчера една рецепта за сурови бонбони, които си правех често миналата година и чиито съставки са подбрани така, че да съдържат повечко магнезий и калций. Пускам рецептата, ако някой реши, че ще му е от полза да си набавя още малко количвство Mg и Ca: https://fitnesinstruktor.com/surovi-bonboni-kalcii-magnezii/. Разбира се, те са само допълнение към това, което приемате под формата на таблетки, но пък е и вкусно, а и може да замести донякъде сладкото в критични моменти Simple Smile

# 469
  • Елин Пелин
Мами установявам,че на повечето от бремените пият и магнезий. Аз след като спря кървенето ми продължавам да пия утротестан и но-шпа 3×2,фолиева киселина,ама понеже съм била с контракций трябва ли да прибавя и магнезий. Нямам възможнаст за второ наблюдение на частно а един магнезий дали ще навреди?

# 470
  • Варна
Мами установявам,че на повечето от бремените пият и магнезий. Аз след като спря кървенето ми продължавам да пия утротестан и но-шпа 3×2,фолиева киселина,ама понеже съм била с контракций трябва ли да прибавя и магнезий. Нямам възможнаст за второ наблюдение на частно а един магнезий дали ще навреди?

Коя седмица си ?

# 471
  • Елин Пелин

Коя седмица си ?
10г.с и все пак не на своя глава а след разговор с личната ми лекарка ди взех магнезия а ми прибавиха и вит.С

# 472
  • Варна
10-та седмица е рано за магнезий, доколкото имам спомен Rolling Eyes

# 473
  • Blondeville
За мен е излишен на този етап магнезият, но аз като цяло не съм му фен.

# 474
  • Варна
Моето АГ беше казало, че преди 16гс нямало смисъл от магнезия.

# 475
Аз също бях с кървене и болки в началото на бременността и някъде от същите седмици до ден днешен пия магнерич(в момента съм в края на бременността).

# 476
Магнезия се съмнявам да навреди, но все пак ми се струва някак смехотворно личен лекар да дава съвети за бременност. Аз лично не съм с много високо мнение отностно познанияа им в областта.

# 477
  • София
Магнезий ми изписа едва в 4тия месец, а преди това каза Но -Шпа за болките, но те отшумяха доста бързо. С кървене бях и аз и бях на дуфастон 3х1, фолиева киселина и но шпа при нужда.

# 478
Цвети Чолакова, говори с твоят АГ, а не с личната лекарка. Не бих пила абсолютно нищо, което не ми е изписано от проследяващия ми бременността. Личните лекари не са специалисти в областта и не е тяхна работа да изписват терапия на бременни. Отделно, като знам какви лични лекари има... Предишната ми не знаеше значението на думата "репродуктивен" и смяташе, че всичко се лекува с чай и мед.

# 479
  • Елин Пелин
Цвети Чолакова, говори с твоят АГ, а не с личната лекарка. Не бих пила абсолютно нищо, което не ми е изписано от проследяващия ми бременността. Личните лекари не са специалисти в областта и не е тяхна работа да изписват терапия на бременни. Отделно, като знам какви лични лекари има... Предишната ми не знаеше значението на думата "репродуктивен" и смяташе, че всичко се лекува с чай и мед.
Консултирах се вече и с друг. И тои е за магнезия. А на личната ми имам напълно доверие,дори ня да се консултира с друг грешно мнение няма за ми даде- защото е мама. А официалната ми личнна,защото съм далеч от моя град е нямам думи....

Общи условия

Активация на акаунт