Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 48

• 63 480
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
И аз бях на Еутирокс, но само повреме на бременността, преди това беше в норма, затова ми казаха като родя да го спра.

# 556
Обаче моето лекарство е обратно на Еутирокса, тиреостатик е, и не е  позволено кърмене с него. Ще ходя тия дни да издирвам завеждащ неонатология в една от клиниките, в които се каня да раждам, за да ми обясни разни неща.
 Верче, А в Токуда пускат ли кръвна картина на бебето?

# 557
Да, пускат Пкк.

# 558
Аз също много рядко усещам бебетата вече,но при мен са две и им е тесничко,а и ти преносваш.
Фортуна,честити рибки.Живи и здрави да сте и бързо да ви изпишат.

Последна редакция: пн, 19 мар 2018, 04:03 от слънце87

# 559
Gerda1, не знам кои болници си набелязала, но в Щерев правят ПКК на бебето след раждането, по време на престоя. Казаха го на Отворените варти.
Не мисля, че ще е проблем да попиташ за разултатите и да си осведомена  за нивата на кръвните показатели.
Според мен ПКК на бебето след раждане е рутинна процедура и се извършва във всики родилни домове. Но може и да греша..

# 560
  • Варна
Според мен ПКК на бебето след раждане е рутинна процедура и се извършва във всики родилни домове.
И аз така мисля, виж, за ТСХ ме изненадахте. Не мисля, че на моя син са му пускали подобно изследване, но ще погледна пак епикризата да си опресня спомените.

# 561
Момичета преносвам, откачам вече, признаци малката да излезе... Никакви... По лошото е че сме малка община, забутана,тонове не мерят... След 2 дена, чак преглед... Вече съм кълбо от нерви, всичко, което изчетох го правя и беба си стои... Съвети, да я предизвикам да тръгне

Моя приятелка така се беше притеснила и роди на третия ден след термина. Изчаква се поне седмица, защото терминът не е абсолютно точно число винаги. Може овулацията ти да е била по-късна и т.н. Но за тоновете съм съгласна с останалите. След термина се мерят всеки ден.

# 562
Според мен ПКК на бебето след раждане е рутинна процедура и се извършва във всики родилни домове.
И аз така мисля, виж, за ТСХ ме изненадахте. Не мисля, че на моя син са му пускали подобно изследване, но ще погледна пак епикризата да си опресня спомените.
Ако майката е имала някакъв проблем по време на бренността, според мен правят и специфични изследвания, не само обикновенна ПКК. В обменната карта пише дали майката има здравословен проблем, какви лекарства и витамини е приемала/приема, за да може неонатологът да прегледа и оцени здравословното състояние на бебето след раждането адекватно.

# 563
  • Blondeville
Да, на моя син освен 2 пъти ПКК, което е явно стандарт, му пуснаха и микробиология, тъй като имах ентерит 6-ти месец.

# 564
  • София
На моят син със сигурност са правили ПКК. Казаха ми и кръвната му група. Навярно са я изследвали, заради жълтеницата.
Имаше и генетично изследване. Но какво точно вече не помня.
Бодяха го всеки ден за изследване нивата на билирубин.

# 565
Здравейте момичета, имам следните въпроси: Като си вземеш напроавление за женска консултация при следващо посещение отново ли трябва да взимам направление от личния лекар? И за втори път ще удължавам болничния и пак ли трябва да взема направление за ЛКК? Благодаря Ви предварително за отговора.

# 566
Моля, препоръчайте ми свястно училище за родители в София. Най-вече се интересувам от дишането и самопомощ при вагинално раждане, кърмене, първите дни на бебето у дома.

Относно кърменето ми се иска преди раждането още да потърся някой, който да ми обясни какво да правя още в родилното, че като чета в София какви ужаси са акушерките не мисля, че някой ще се занимава с мен да ми каже как да засуче правилно бебето. Важното е, че държа да си спестя фанатичните изказвания, за които чувам в ЛЛЛ и националния център (нищо лично, вероятно са страхотни специалисти, но много държа да не ми обясняват как трябвало да кърмя докато детето тръгне в 1 клас...). Просто чиста информация как да се случат нещата най-добре и лесно за бебочето. Информация в интернет също може да ми е от полза, ако сте попаднали на дорби статии или видеа.

Благодаря Simple Smile

# 567
Здравейте,ас от Украина жевею в Бьлгария 2 години разбрах что ще имаме бебе,тирсю хубов гинеколог в Бургас,може някой знає за Д-р Милена Мануелян,гледам в интернета на отзиви,може имате адрес или телефон,или припоручете хубов доктор,много благодаря

# 568
Моля, препоръчайте ми свястно училище за родители в София. Най-вече се интересувам от дишането и самопомощ при вагинално раждане, кърмене, първите дни на бебето у дома.

Относно кърменето ми се иска преди раждането още да потърся някой, който да ми обясни какво да правя още в родилното, че като чета в София какви ужаси са акушерките не мисля, че някой ще се занимава с мен да ми каже как да засуче правилно бебето. Важното е, че държа да си спестя фанатичните изказвания, за които чувам в ЛЛЛ и националния център (нищо лично, вероятно са страхотни специалисти, но много държа да не ми обясняват как трябвало да кърмя докато детето тръгне в 1 клас...). Просто чиста информация как да се случат нещата най-добре и лесно за бебочето. Информация в интернет също може да ми е от полза, ако сте попаднали на дорби статии или видеа.

Благодаря Simple Smile
На форум "Време за бебе", който беше през януари, много добро впечатление ми направи Елена Василева, акушерка. Показа техники за дишане, как правилно да засуче бебето и др. Има училище за бременни "Ма-ма", мисля се казва, но не съм го посещавала.

# 569

Благодаря Simple Smile

Аз ходих на едни лекции в мол ъф София(май беше "Чакам бебе"), на които специално за кърменето лектор беше въпросната Елена Василева. Много добре обясни всичко. Гледах и нейно видео за дишането, на мен много ми помогна, всички в родилното ме хвалеха как добре напъвам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт