Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 48

• 63 416
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, не ми се  подигравайте, дояло ми се е русенско варено или някво месце от консервичка , от къде да си взема? Къде има хубаво? В Била?

Не бих яла нищо от консерва по време на бременност. Поне за себе си не бих направила този избор. По-добре нещо прясно сготвено, подобно му.

# 661
  • Blondeville
Плацентата се вдига. Първата бременност бях с предна ниска, която се вдигна, сега съм със задна ниска. Нямам забрани за секс, движение, пътуване и тн., но това разбира се е строго индивидуално. Не се тревожи, тя в момента не ти покрива дори канала, доколкото разбирам, докъм 20 и някоя седмица би трябвало да се вдигне. Слушай съветите на лекаря си и не се тревожи. Макар че в 14 седмица не е редно да обясняват за рисковете от ниска плацента, тъй като тогава е доста рано да се каже дали ще остане ниска.

# 662
Плацентата се вдига. Първата бременност бях с предна ниска, която се вдигна, сега съм със задна ниска. Нямам забрани за секс, движение, пътуване и тн., но това разбира се е строго индивидуално. Не се тревожи, тя в момента не ти покрива дори канала, доколкото разбирам, докъм 20 и някоя седмица би трябвало да се вдигне. Слушай съветите на лекаря си и не се тревожи. Макар че в 14 седмица не е редно да обясняват за рисковете от ниска плацента, тъй като тогава е доста рано да се каже дали ще остане ниска.
Той само това каза без други подробноости,заащото аз пак бях чела там за ниски високи задни предни и ми стана моята каква е  и за това питам

# 663
  • София
Момичета,днес бях на преглед доктора ми каза че плацентата ми била малко ниско било малко опасно , но пък канала бил затворем, викам си няма да го мисля и чета нооо няма как да стане, на доста места четох повече лежане без секс без натоварванее дали наистина може да ми навредят тези неща  ? В 14г.с съм? Има ли и другаа като мен с такава плацента? И какво съответноо не правите:weary:
Аз бях с ниска плацента през втората бременност. До термин се вдигна и родих нормално.
Плацентата ми не беше пълна превия.
Болки имах доста. И както си чела... повече лежане, никакъв секс, никакво пътуване,... На нас лекарката категорично ни забрани секса.

# 664
  • София
Момичета,днес бях на преглед доктора ми каза че плацентата ми била малко ниско било малко опасно , но пък канала бил затворем, викам си няма да го мисля и чета нооо няма как да стане, на доста места четох повече лежане без секс без натоварванее дали наистина може да ми навредят тези неща  ? В 14г.с съм? Има ли и другаа като мен с такава плацента? И какво съответноо не правите:weary:

Не се тревожи и напрягай. Почивай си, не вдигай тежко, също знам, че с предна ниска плацента не е препоръчителен секса. Но,както казаха момичетата - вдига се с времето.

# 665

Не се тревожи и напрягай. Почивай си, не вдигай тежко, също знам, че с предна ниска плацента не е препоръчителен секса. Но,както казаха момичетата - вдига се с времето.
Дано да се вдигне аа пък секса е мираж на мойчкия са му наговорили простутий ии не ми пускааа Grinning може пък да е за хубаво

# 666
  • София

Дано да се вдигне аа пък секса е мираж на мойчкия са му наговорили простутий ии не ми пускааа Grinning може пък да е за хубаво

И моя го беше шубе в началото, а след едно прокървяване след секс съвсем и сега е на пост и молитва Grinning

# 667
  • София
NIkita192, спокойно. Забравих за вдигането на тежко.
Моята плацента беше на минималното разстояние до канала. Частната гинеколожка ми каза, че може да се наложи да раждам секцио (бебето по едно време беше седалищно разположено). Плацентата обаче се вдигна, бебето зае нормална поза и всичко мина бързо и лесно Simple Smile

Не се претоварвай и почивай повече.

# 668
Момичета в 7ма г седмица съм и от скоро почна да ми става лошо ... Как се справяте с гаденето? При мен е по цял ден ,помагат ми мандарини и портокали ,или парченце бисквитка. За манджи да не говорим - вече изобщо не мога да ги ям, масово съм на филиики с масло ,сирене и домати. Та как се справяте с гаденето и повръщането?

Ами на мен като ми се гади и пия газирана вода, ям компот от ягоди или праскови , или сухар с малко масло и медец. Спрайтът с лимон също много помага. Ям много ягоди и диня и те ми помагат. Но то е индивидуално ,знам ли

# 669
Аз борих гаденето с ментови лукчета- не е много здравословно, но в повечето случаи вършеше работа.

# 670
Аз пиех безалкохолно с лайм,грейпфрут или лимон освежаваха ме,пиех доста вода,но общо взето си повръщах до началото на 4ти месец

# 671
Аз бях с ниска плацента, но не превия. Не са ми забранявали секс, правихме си. Не са ми забраали ии пътуване - към 20 г.с. навъртях 2000 км  с колата на почивка и обратно - неразположения не съм имала.
Редувах йога, плуване. Плацентата се вдигна и до края също не съм имала проблеми.
Успех!

# 672
Момичета имам една болка под дясната ръка, на линията на сутиена, на самите ребра. Чувствам го като натъртено, насинено - не е синьо и подуто. Мислех си, че е от една пружина на едно легло, смених леглото от 5 дни, а болката вместо да намаля се увеличава. Вече не ме боли само при допир, а и като съм в седнало положение. Болката е в една точка.  Според вас възможно ли е да е нещо свързано с бременността или не? На някой случвало ли се е нещо подобно?

# 673
Мен ме болят ребрата навсякъде ... Един ден отляво, един ден отдясно. Седнала, легнала... Само, ако съм права не ме боли.

# 674
Момичета имам една болка под дясната ръка, на линията на сутиена, на самите ребра. Чувствам го като натъртено, насинено - не е синьо и подуто. Мислех си, че е от една пружина на едно легло, смених леглото от 5 дни, а болката вместо да намаля се увеличава. Вече не ме боли само при допир, а и като съм в седнало положение. Болката е в една точка.  Според вас възможно ли е да е нещо свързано с бременността или не? На някой случвало ли се е нещо подобно?
Да ! Аз бях така докато бебчо не слезе надолу ! В по крайните месеци отшумя , ама няма страшно идват по- гадни болежки ! Спокойно

Общи условия

Активация на акаунт