Бременна съм а бащата не ни иска

• 30 437
  • 333
  •   1
Отговори
# 195
И какво?Трябваше да я оставят да се оправя сама ли?Никой не знае какво  му е подготвил живота.Може и на 20-25г да забременееш и да те изоставят.И тогава ли така ще разсъждаваме?
Да де..То забременяването е като жиленето от пчела..Гаранция никаква..Все ще се намери отнякъде някоя гадина да свърши белята..

А родата е длъжна да дондурка до откат инак за кво са?..

# 196
Ако бях в БГ и знаех в момента как са нещата,щях да се вкл точно с такъв съвет.По мъжки,без излишно разводняване и вкарване на вини..Повечето видяха възможност да я подритват още.Точно това е неприятното. Бременността е факт,незнам какво очакват-да се реши на някакъв аборт,защото лелички от форум и се накараха къде е гледала и мислела.
Много хора видяхме пързалка и се изказахме по принцип за да знаят други момичета на 15, 16, 17, 18, които мислят по сходен начин с авторката (или това, което се представя като нейно мислене).

Не е подритване това да кажеш на един безотговорен млад човек, който утре ще е майка и ще трябва да поема отговорност за човешко същество, че е безотговорен и че дори не си дава сметка за грешките си. Който дори не отчита грешките си, ще ги повтаря до безкрайност.

Според мен живее на село и балът не ѝ е толкова важен, но пак това не оправдава наивността да се довери сляпо на някого, с когото при това е имало раздели. Нищо не оправдава това, че не е поискала брак. Нищо не оправдава това, че вместо да мисли за бъдещето, за това как да се развива, е смятала, че ще скрепи нестабилната връзка с едно бебче и ще се нанесе при работещия татко на отделния етаж от къщата на баба му и дядо му, която след смъртта им ще стане тяхна. Нищо не оправдава, че е отхвърлила с лека ръка съветите на собствените си родители, когато е забременяла, а сега вместо с тях се съветва с непознати хора в анонимен форум. За мен абсолютно нищо не оправдава невъзмутимостта, с която обяснява, че правела секс от 15г. без презерватив.

Какво да кажем на такъв човек? Да я потупаме по рамото? Че нали и за бебето е същото - не е мислила колко струва всичко, не е мислила, че ще е обречено на лишения още от самото раждане. Мога да добавя още 5 страници със съвети в посока на депресиращите съвети от Mama Ru как да се спести някой лев. Да си купи количка на старо, по-базова. Да кърми повече, че то много скъпо АМ. Да му вземе на бебето нормално легло и преграда, че скъпи легълцата. Да не му купува играчки, че то всички подаряват играчки. И дрешки. Да му направи погача на 40 дни и да събере роднини и приятелки, които с джобните си да му купят необходими неща. Да влезе в групи във фейсбук където се подаряват стари дрешки - много хора подаряват ненужни вече неща като дрехи, които ми се вижда малко мизерно да се продават на килограм в OLX, въпреки че съм виждал подобни обяви. Като споменах OLX - там има всичко.

Какво да кажем на човек, който все пак има родители, които ще платят. Освен да си вземе поука, за да не допуска отново същата грешка. Да ползва контрацептиви. Да не прибързва със следващата връзка. Да планира къде и какво ще учи/работи и да почва активно да се специализира в тази посока или да учи за кандидатстудентските изпити. Не знам как може човек, който е ефективно неграмотен (не говоря за разхвърляната напосоки пунктуация, а за неспособност да изрази ясна и структурирана мисъл или да обясни някаква ситуация с писмен текст - затова едни и същи въпроси се задават по 10 пъти и не можем от самото начало да разберем за какво изобщо е темата) да обяснява, че бил с добър успех...

Съжалявам, но това не е ритане на паднал. Това е приземяване на някой, който е паднал, но смята, че левитира и единственият му проблем е, че левитирайки се е блъснал в някой твърде нисък клон. И проблемът е в клона, който растял твърде ниско и не бил подкастрен от отговорните за това лица. Ако родителите не могат да го изкомуникират това, както и интуицията си за "отговорния" татко, заради която са я карали да прави аборт още преди той да си покаже рогата - то ние можем и ще ѝ е повече от полза от лигавите потупвания по рамото как щяла да стане майка скоро и да е добра майка. Няма как да стане добра майка просто защото е родила. Ще трябват много усилия и тези усилия ще почнат, когато слезе от облаците, защото в момента е в оправдателен режим по модел на типичен български спортист -  "ощетиха ме мен безгрешната, съдията, съдията п-с". И дори не можа да схване каквото ѝ казах - че след като е забременяла, момчето си е намерило някоя друга и оправданието "мама не дава" е негова измишльотина, защото е размислил за бебето, което бил поискал.

Не е ритане на паднал и това да се защитава някакво елементарно планиране, когато потребители обясняват едва ли не как не е възможно да се планира или как всяко "планиране" е ОК защото те били родили на 18, "планирали" бебето в годините на виденовата криза без брак и т.н.

# 197
Бг татко, кърменето е за предпочитане пред адаптираното мляко. Към АМ се прибягва, когато не е възможно естествено хранене. И да, скъпо е. Дано не й се налага.
И памперсите са скъпи, но това не означава, че трябва да купуваме ден за ден, а не на промоция същата марка. По-удобно е кашончета отколкото пакетчето от 10 броя.
Дрешките са неоправдано скъпи. Аз работя, но не купувам "принцески" рокли за по 80 лв, щото били маркови и които ще бъдат облечени само 1-2 пъти. Такъв тип демонстриране на стандарт ми е чуждо.
Количката може да е 2000, може и 250. Нова. И написах да търси здрава и удобна, за да не й се налага да я сменя на няколко месеца. Щото по разбитите тротоари и нефункционалните подлези трудно се минава с количка без помощ. Ама те и майките със съпрузи през деня излизат сами с бебетата си и се сблъскват с този проблем.
Моя приятелка си купи легло с люлка, от онези трансформиращите се. Първите два месеца беше много доволна. Но детето порасна, а тя е 150см и стана трудно да слага и вади бебето от люлката. Та и това трябва да се мисли, а не само красотата и цената.
Не знам, кой от съветите ми и защо е определен за депресиращ. Няма лошо в скъпите неща, дори и да са излишно скъпи, ако можеш да си ги позволиш. И не е казано, че само хора, които могат да си ги осигурят трябва да имат деца. А докато дойде времето на школи и частни уроци, тя може и висше да завърши и да си осигури добра работа. Ако има амбиция и качества за това. Ама пък и не всеки става за адвокат, лекар, мениджър или IT, нали? Но пък въпросните високоплатени специалисти/ професионалисти ходят на фризьор, купуват храна, мебели, дрехи, ползват автосервиз, ходят на ресторант... А там работят хора и ги обслужват. Може би те не трябва да имат деца, защото не могат да им осигурят конна езда, тенис и Алианс?
Станалото, станало. Сега няма нужда от критика, нито от потупване по рамото, а от реални съвети какво да прави от тук нататък. За да изплува и да не повтори грешката си.

Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 12:02 от Mama Ru

# 198
  • Варна
Има и многократни памперси. Които се перат. Все повече ги ползват.

# 199
Четох за тях, но не съм ползвала. За щастие моите вече не са на памперси, а трето няма да имам. За внуци ми е рано. Поне още 12 години-15 години (надявам се). На мен малко ми остана да пробвам на тензухени парчета, както едно време, защото малкият правеше жестоки гъбични инфекции от всички марки памперси, но пък пишкаше много на често. Накрая като направи 2 го отучих малко насила от памперсите,

# 200

Ако бях в БГ и знаех в момента как са нещата,щях да се вкл точно с такъв съвет.По мъжки,без излишно разводняване и вкарване

на вини..Повечето видяха възможност да я подритват още.Точно това е неприятното. Бременността е факт,незнам какво очакват-да се реши на някакъв аборт,защото лелички от форум и се накараха къде е гледала и мислела.
Много хора видяхме пързалка и се изказахме по принцип за да знаят други момичета на 15, 16, 17, 18, които мислят по сходен начин с авторката (или това, което се представя като нейно мислене).

Не е подритване това да кажеш на един безотговорен млад човек, който утре ще е майка и ще трябва да поема отговорност за човешко същество, че е безотговорен и че дори не си дава сметка за грешките си. Който дори не отчита грешките си, ще ги повтаря до безкрайност.

Според мен живее на село и балът не ѝ е толкова важен, но пак това не оправдава наивността да се довери сляпо на някого, с когото при това е имало раздели. Нищо не оправдава това, че не е поискала брак. Нищо не оправдава това, че вместо да мисли за бъдещето, за това как да се развива, е смятала, че ще скрепи нестабилната връзка с едно бебче и ще се нанесе при работещия татко на отделния етаж от къщата на баба му и дядо му, която след смъртта им ще стане тяхна. Нищо не оправдава, че е отхвърлила с лека ръка съветите на собствените си родители, когато е забременяла, а сега вместо с тях се съветва с непознати хора в анонимен форум. За мен абсолютно нищо не оправдава невъзмутимостта, с която обяснява, че правела секс от 15г. без презерватив.

Какво да кажем на такъв човек? Да я потупаме по рамото? Че нали и за бебето е същото - не е мислила колко струва всичко, не е мислила, че ще е обречено на лишения още от самото раждане. Мога да добавя още 5 страници със съвети в посока на депресиращите съвети от Mama Ru как да се спести някой лев. Да си купи количка на старо, по-базова. Да кърми повече, че то много скъпо АМ. Да му вземе на бебето нормално легло и преграда, че скъпи легълцата. Да не му купува играчки, че то всички подаряват играчки. И дрешки. Да му направи погача на 40 дни и да събере роднини и приятелки, които с джобните си да му купят необходими неща. Да влезе в групи във фейсбук където се подаряват стари дрешки - много хора подаряват ненужни вече неща като дрехи, които ми се вижда малко мизерно да се продават на килограм в OLX, въпреки че съм виждал подобни обяви. Като споменах OLX - там има всичко.

Какво да кажем на човек, който все пак има родители, които ще платят. Освен да си вземе поука, за да не допуска отново същата грешка. Да ползва контрацептиви. Да не прибързва със следващата връзка. Да планира къде и какво ще учи/работи и да почва активно да се специализира в тази посока или да учи за кандидатстудентските изпити. Не знам как може човек, който е ефективно неграмотен (не говоря за разхвърляната напосоки пунктуация, а за неспособност да изрази ясна и структурирана мисъл или да обясни някаква ситуация с писмен текст - затова едни и същи въпроси се задават по 10 пъти и не можем от самото начало да разберем за какво изобщо е темата) да обяснява, че бил с добър успех...

Съжалявам, но това не е ритане на паднал. Това е приземяване на някой, който е паднал, но смята, че левитира и единственият му проблем е, че левитирайки се е блъснал в някой твърде нисък клон. И проблемът е в клона, който растял твърде ниско и не бил подкастрен от отговорните за това лица. Ако родителите не могат да го изкомуникират това, както и интуицията си за "отговорния" татко, заради която са я карали да прави аборт още преди той да си покаже рогата - то ние можем и ще ѝ е повече от полза от лигавите потупвания по рамото как щяла да стане майка скоро и да е добра майка. Няма как да стане добра майка просто защото е родила. Ще трябват много усилия и тези усилия ще почнат, когато слезе от облаците, защото в момента е в оправдателен режим по модел на типичен български спортист -  "ощетиха ме мен безгрешната, съдията, съдията п-с". И дори не можа да схване каквото ѝ казах - че след като е забременяла, момчето си е намерило някоя друга и оправданието "мама не дава" е негова измишльотина, защото е размислил за бебето, което бил поискал.

Не е ритане на паднал и това да се защитава някакво елементарно планиране, когато потребители обясняват едва ли не как не е възможно да се планира или как всяко "планиране" е ОК защото те били родили на 18, "планирали" бебето в годините на виденовата криза без брак и т.н.

Е аз не живея на село , и имам добра финансова възможност ... не съм на 18 да , но не мога да съдя някой защото друг не си е поел ангажимента за стореното !! Дали сега ще е сама или ще е с него и после ще се разделят е все тая ... тези стереотипи не мисля , че нещата в живота са като преди !! Нагледах се на уж иделни семейства със страшно разхайтени деца , на който родителите им са заедно , а бащата е с 5 любовници страшен театър !! Мерси от такова семейство и възпитание

# 201

е,Chiki90,на дамите тук всичко им е обещано доживот и не бива да имаш и съмение,че не са мислили и изпипали всикчо до последния детайл Simple Smile BG tatko,определено имаш много ценни мнения в теми,макар да ми идваш не по мъжки многословен и често да се губя в потока ти,ама съм сигурна,че си добър баща.Момичето няма опит,не е преценила,не е успяла тоя път.Много е грозно жени на възраст да скачат така на момиче,което може и дъщеря да е на някоя от тях като възраст.Имаше една дама,която пита дали всичките тия жени ходят подир децата си и им надяват презервативи,ам аникой не и отговори. Евала,ако децат аим се отчитат след всяка забежка! Simple Smile
Успех с решението,което си взела,Chiki90!

# 202
Не съм на 18 да , но не мога да съдя някой защото друг не си е поел ангажимента за стореното !!
Докато хората разсъждават така - че детето растящо в тях, а и те самите са начий чужд ангажимент, че стореното е нечия чужда отговорност, желание и поискване, докато мислят по такъв начин, няма да дадат най-доброто на детето, което "планират" да родят.

Като бях на 19 единствената ми мисъл беше как да се отделя от жилището на родители си и да живея и решавам сам за себе си, включително и финансово. Не да правя деца по чуждо желание, които да отглеждам с чужд доход в чужда къща без нищо от това да е скрепено поне с разговор с хората, които ще си дадат къщата, помощтта и т.н., както и с формални действия от страна на предлагащия (примерно да предложи да се живее на въпросния етаж вместо да се чукат без презерватив в съседната на мама и тати (баба и дядо) стая или да ги дебнат за едно бързо докато са на работа или на разходка). За мен човек, който не го е направил това, не е готов нито за стабилна връзка, нито за деца и вероятността животът да му поднесе неприятни изненади е много по-висока отколкото ако допусне поне за миг, че както майката има изключително права върху тялото си докато не роди и както след това има доста повече от 50% от правата върху детето, това идва и с малко по-големи отговорности от тези на този, който не ги бил "искал" и изисква не само физическата зрялост да можеш да забременееш, а и личностната зрялост да носиш сам отговорност за решенията си, да предвиждаш и негативните развои, да планираш вече не от позицията на дете, за когото някой друг се грижи да му чисти бу-бу-то и му забравяна, за да го предпази от грешки, а от позицията на родител, който ще трябва да прави същото на свой ред със своето дете! Как човек, който не може да се погрижи за себе си, ще го направи с друг, е загадка за мен и не разбирам защо се изказват хора, които очевидно не допускат, че те самите са направили немалки грешки, че и са изплатили и цената на тези грешки... 

От всички глупости, които съм правил преди да навърша 30, съм имал късмета да не правя тази точно глупост. И е било наистина късмет, защото не съм имал отговорни родители, които да седнат да говорят с мен или с брат ми по тези въпроси, да ни дадат напътствия, съвети. На практика с брат ми взаимно сме си дали много повече и по-добри житейски съвети, въпреки че живеем далече и животът ни и на двамата не е лек, отколкото родителите ни са ни давали общо през целия ни съзнателен живот.

Ако дори 1 млад човек се замисли дори за 1 минутка върху това, което казвам, и се поспре преди да направи поредната грешка, всичко, което съм написал, няма да е излишно.

Колкото и да е трудно на някои хора да си го представят, не се раждаме адвокати, IT-та и какво беше още там. Част от житейския ни път със сигурност е плод на вродени характеристики, които не можем да променим, резултат от среда и семейство, в които сме имали късмета или нещастието да се родим и плод на случайни фактори в живота ни. Но да се абдикира абсолютно от всякаква отговорност за житейския път и житейските успехи и неуспехи е абсурдно. Не сме безмозъчни листенца носени от реката на живота. Можем поне да се опитаме да плуваме срещу течението, а не да се хвърляме зорлем в бързеите. Ако сме направили всичко, което зависи от нас, дори да ни смаже животът, поне ще сме се борили достойно. Нямам какво друго да кажа по неясно формулираната тема освен това, че след като е скочила по своя воля и против съвета на родителите си сама в бързеите, сега трябва да гребе с двойни сили, ако иска някой ден да може да погледне без срам детето си и да каже "Мило дете, плувах като за двама, но само това успях да ти дам, съжалявам и те обичам! Не повтарай моите грешки".

# 203
Бг татко, ти имаш момиче, което е доста буйно дори на тази крехка възраст. (Ако съдя по други твои постове в другитеми) А това предвещава проблеми за в бъдеще, повярвай ми. Буйните,енергични, жизнени, независими деца са склонни да се противопоставят на родителското мнение и съвети и да правят куп глупости и да създават доста проблеми. Те просто първо действат, а после мислят, ако изобщо се замислят. Не искам да те плаша, просто бъди подготвен за всичко. Въпреки усилията, които полагаме като родители, децата ни следват своя си път и правят своите си грешки. Какво ще направиш, ако твоето дете след 15-16 години просто ти захлопне вратата и отиде на купон, въпреки несъгласието ти? Ако каже, че твоите планове за университет,  пречат на нейните планове да си живее живота както си иска? И ако в резултат на това се окаже бременна на 18-19-20 години? Щото тя и в университета може да забременее непланирано. Ще й кажеш да се оправя както може, ще й помогнеш или ще я посъветваш да остави детето за осиновяване, защото не е питала теб и майка си дали ще й помагате, докато си стъпи на краката? Ами ако случайно твоето точно дете, не е онова  умно, талантливо и амбициозно дете, което си си мечтал и училището не й върви чак толкова? В живота има доста неизвестни, доста неща може да се объркат и да не станат както сме ги планирали. Тогава? Ще хвърлиш ли камъни и по твоето собствено дете, ако въпреки всички твои грижи и съвети обърка така живота си?

# 204
Бг татко, ти имаш момиче,
Скрит текст:
което е доста буйно дори на тази крехка възраст. А това предвещава проблеми за в бъдеще, повярвай ми. Буйните,енергични, жизнени, независими деца са склонни да се противопоставят на родителското мнение и съвети и да правят куп глупости и да създават доста проблеми. Те просто първо действат, а после мислят, ако изобщо се замислят. Не искам да те плаша, просто бъди подготвен за всичко. Въпреки усилията, които полагаме като родители, децата ни следват своя си път и правят своите си грешки. Какво ще направиш, ако твоето дете след 15-16 години просто ти захлопне вратата и отиде на купон, въпреки несъгласието ти? Акокаже, че твоите планове за университет,  пречат нанейните планове да си живее живота както си иска? И ако в резултат на това се окаже бременна на 18-19-20 години? Щото тя и в университета може да забременее непланирано. Ще й кажеш да се оправя както може, ще й помогнеш или ще я посъветваш да остави детето за осиновяване, защото не е питала теб и майка си дали ще й помагате, докато си стъпи на краката? Ами ако случайно твоето точно дете, не е онова мечтано умно, талантливо и амбициозно дете, което си си мечтал и училището не й върви чак толкова? В живота има доста неизвестни, доста неща може да се объркат и да не станат както сме ги планирали. Тогава? Ще хвърлиш ли камъни и по твоето собствено дете, ако въпреки всички твои грижи и съвети обърка така живота си?
Ама стига, как на 15 ще ходи на купон въпреки несъгласието ми? Ще ходи на купон СЪС съгласието ми! И с поне 3 кутии най-качествени презервативи в дамската чатничка. И със толкова знания по тези въпроси, колкото успея да ѝ натъпча в главата. Ако пък реши на пук да прави, ще ѝ кажа точно същото като това, което казах по-горе. Но колкото усилия влагам сега в миене на дупе да не се подсече или светкавична информирана реакция, когато има здравословен проблем, поне 3 пъти повече грижи ще полагам, когато стане възможна пълноценна комуникация, за да насърчавам и задълбочавам тази комуникация и да може детето ми наистина да разчита на мен за съвет и подкрепа, а не на бг-мамма или тийнпроблем.

Ако въпреки всичко това направи грешка, ще ѝ изчистя бу-бу-то точно както правя сега. Независимо дали е на 2 или на 20. И ще се надявам поне на 20 да разбира, че е направила бу-бу, защото моята на 2 разбира.

Всичко това ми напомня, че съм писал достатъчно в бг-мамма днес и е по-добре да ида да работя, за да мога да подобря още малко шансовете за бъдещето на детето си. Приятен следобед на всички Simple Smile

# 205
  • София
Бг татко, ти имаш момиче,
Скрит текст:
което е доста буйно дори на тази крехка възраст. А това предвещава проблеми за в бъдеще, повярвай ми. Буйните,енергични, жизнени, независими деца са склонни да се противопоставят на родителското мнение и съвети и да правят куп глупости и да създават доста проблеми. Те просто първо действат, а после мислят, ако изобщо се замислят. Не искам да те плаша, просто бъди подготвен за всичко. Въпреки усилията, които полагаме като родители, децата ни следват своя си път и правят своите си грешки. Какво ще направиш, ако твоето дете след 15-16 години просто ти захлопне вратата и отиде на купон, въпреки несъгласието ти? Акокаже, че твоите планове за университет,  пречат нанейните планове да си живее живота както си иска? И ако в резултат на това се окаже бременна на 18-19-20 години? Щото тя и в университета може да забременее непланирано. Ще й кажеш да се оправя както може, ще й помогнеш или ще я посъветваш да остави детето за осиновяване, защото не е питала теб и майка си дали ще й помагате, докато си стъпи на краката? Ами ако случайно твоето точно дете, не е онова мечтано умно, талантливо и амбициозно дете, което си си мечтал и училището не й върви чак толкова? В живота има доста неизвестни, доста неща може да се объркат и да не станат както сме ги планирали. Тогава? Ще хвърлиш ли камъни и по твоето собствено дете, ако въпреки всички твои грижи и съвети обърка така живота си?
Ама стига, как на 15 ще ходи на купон въпреки несъгласието ми? Ще ходи на купон СЪС съгласието ми! И с поне 3 кутии най-качествени презервативи в дамската чатничка. И със толкова знания по тези въпроси, колкото успея да ѝ натъпча в главата. Ако пък реши на пук да прави, ще ѝ кажа точно същото като това, което казах по-горе. Но колкото усилия влагам сега в миене на дупе да не се подсече или светкавична информирана реакция, когато има здравословен проблем, поне 3 пъти повече грижи ще полагам, когато стане възможна пълноценна комуникация, за да насърчавам и задълбочавам тази комуникация и да може детето ми наистина да разчита на мен за съвет и подкрепа, а не на бг-мамма или тийнпроблем.

Ако въпреки всичко това направи грешка, ще ѝ изчистя бу-бу-то точно както правя сега. Независимо дали е на 2 или на 20. И ще се надявам поне на 20 да разбира, че е направила бу-бу, защото моята на 2 разбира.

Всичко това ми напомня, че съм писал достатъчно в бг-мамма днес и е по-добре да ида да работя, за да мога да подобря още малко шансовете за бъдещето на детето си. Приятен следобед на всички Simple Smile
Мдаа  hahaha и аз така си помислих, че преди дискотека, освен пари, ще й дадеш и кутийки с презервативи! hahaha Малко лирично отклонение: 3 кутийки презервативи, ако приемем, че са стандартните кутийки с по 3 броя вътре във всяка, илиза че за една дискотека, ще я пратиш с колко ?... с 9 бр. презерватива  Joy hahaha?! Доообре! Само не разбрах защо толкова бройки - по 3 един в/у друг ли ще я учиш да ги слага или да си има, че да не би да й свършат за вечерта?

# 206
Е, айде сега. На 15 нашите ще си зубкат чинно уроците, зер осми клас, гимназия. И ще са девствени, за по-сигурно. Поне до 25. То това се случва само на чуждите деца. И на много обгрижените и покровителствани, дето и хабер си нямат от реалния живот.

# 207
  • София
Аз нямах предвид, че дъщерята на 16-18 100% ще е девствена, а че по-скоро няма да информира родителското тяло за половите си контакти, нито пък родителите ще насърчават зорлем тия работи на всяко нейно излизане. Нужно е само да й се даде сексуална култура, за да не допуска грешки. От там насетне щом реши, че е достатъчно голяма да води полов живот, трябва да знае какви са последиците, от какво да се пази и т.н.

# 208
  • Пловдив
Асъл - освен че има само един правилен начин на подреждане на живота, също и някои неща могат да се случат само на другите, глупавите.

# 209
Афродита, съгласна съм, че на 15-16 изобщоняма да ни питат. Е, ние ще направим възможното да ги ограмотим, но дали ще се вслушат, в това което им говорим или не, божа работа. Просто на тази възраст си мислят, че морето е до колене. А като си знам моята колко е своенравна, нищо чудно изобщо да не ме отрази. Дано да се кротне през пубертета, че от сега ми се изправя косата като си помисля.

Това може да е полезно за авторката:
http://old.bg-mamma.com/?topic=1023301
http://old.bg-mamma.com/index.php?topic=1022644;topicrefid=17
http://old.bg-mamma.com/?topic=210437

Последна редакция: нд, 04 мар 2018, 16:09 от Mama Ru

Общи условия

Активация на акаунт