Бременна съм а бащата не ни иска

• 30 442
  • 333
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
И аз не разбирам. Мен до 30-тата ми година ме тресеше безумен страх да не забременея и взимах фанатично мерки. Бая време мина, докато пожелах дете.

Последна редакция: сб, 03 мар 2018, 08:27 от HighSpeed

# 181
Дете е на разведени родители. Искала е семейство и е повярвала, че той й го предлага. Направила е грешка. Сега се опитва да поеме отговорността за нея. Няма да й е лесно. За съжаление и нейното дете ще е отглеждано от самотен родител. За сега.
Момиче, гледай си детето, довърши образованието си, започни работа, стъпи си на краката и едва тогава се впускай в нова връзка. Дано си си научила урока, защото от тук нататък носиш отговорност не само за себе си, но и за живота, който си създала. От тук нататък, твоите грешки ще имат последици не само за теб, но и за детето ти.

# 182
Мисля, мисля и не мога да разбера какво кара едно момиче в момент в който трябва да се вълнува от предстоящият бал и всички тръпки покрай него да забременява съвсем умишлено.

То пък много важен тъпият бал. Аз смятам, че все пак има по-важни неща от бала: семейството, развитието всичко това е по-важно от някакъв селски бал.  Едно бебе е много по-важно от глупав бал. Аз съм завършвала в скъп колеж (колеж в английския смисъл на думата, а не американския) и нямахме  бал и се смяташе, че е излишна демонстрация. Само в България се вживяват хората в подобни глупости, вместо да гледат къде ще учат.

Аз не знам как може момичето да е виновно, а тези родители, които вие така жалите, да не са виновни. Те са видимо безхаберни и не се справят с грижата за дъщеря си, момичето е пуснато на самотек. Да, естествено, че родителят е длъжен и презервативи да осигурява, и хапчета ако е наложително, изобщо длъжен е да пази дъщеря си, да говори с нея и за секс и за опазване и тн. да знае с кого спи малолетната му дъщеря. Това е въпрос и на доверие, освен всичко останало.

Момиче, имай предвид, че ако случайно в някакъв момент се запътиш да учиш в Германия, тук има осигурено всичко за майки студентки, включително ясли за бебенца над 3 месеца в университетите. Именно защото е много важно жените и майките и те да имат шанс за образование и развитие. Изобщо не е фатално едно бебенце, гледай напред и направи най-доброто от ситуацията! Бъди добра майка и се концентрирай и върху евентуална професия. После ще си намериш мъж, който те обича, на 18 животът е пред теб, а вече имаш и бебенце Heart. Това са хубави неща, не са лоши. Важното е да сте здрави.
Според мен, ако родителите ти помагат, това е по-добре от това да си с 24 годишен несериозник до себе си.

Последна редакция: сб, 03 мар 2018, 11:30 от andstillirise

# 183
Их тези уравновесени бременни момичета на 18 дето пускат толкова неемоционални постове по толкова емоционални теми ... и то бременни в 4 месец, за да не ги натиснем към аборт. Пък да не говорим, че не се страхуват от никакви дреболии като издръжки, лекари, раждания ... Невероятни момичета, почти като измислени Wink

Това е най-странното "правене на бебе". Нещо като сключване на устен пакт - договорили се и се гушнали в леглото да си правят бебе.  Crazy

Не разбирам защо жени над 30 пускат подобни фалшиви теми ... приемам го за някакво отклонение... По начина на говорене и изразяване смятам, че става дума за жена, която дори има деца. Срамота!

Последна редакция: сб, 03 мар 2018, 12:02 от the Дорис

# 184
  • София
Ясно ми е,че детето не е кукла.Изисква много отговорност,грижи,любов,внимание и не на последно място и финанси,защото именно от раждането до 4/5 -годишна възраст имат нужда от много неща.
Ще посрещна всяка трудност и ще се старая да давам по-добър пример на детето си.Ще взема и вашите съвети под внимание,понеже повечето от вас са минали по този път и знаят по-добре от мен какво ме очаква..
Първо, не до 4-5г. изискват много неща, а след тази възраст започват по-сериозните харчове покрай училище, спорт или хоби и т.н. Но въпроса към днешния момент е от къде точно ще си набавиш финансите за да си гледаш основно ти бебето? Как точно ще посрещнеш финансовите трудноси покрай отглеждането? Освен да разчиташ на финансите на родители и роднини не виждам друг вариант. Поне докато не си намериш работа, а то няма да е в близките 2г. понеже някой трябва да го гледа чисто физичеки /да сменя памперси, да го храни, къпе и т.н/.
Проблема не е в това, че си на 18г., а че нямаш никаква финасова възможност да отглеждаш себе си самостоятелно, камоли още 1 човек. Та, това и на 28 може да се случи.
Едно време масово са раждали на 18-20г., ама сега тука се пънат да подритват авторката. Амур до колкото знам е на около 50г. /май ги няма навършени/, първия й син е на 29г. - на колко е родила? Дали не е на възраст близка до тази на авторката, ама се скъса да обяснява как нямало да се изкефи, ако нейните деца и доведат бременна 18 годишна снаха и да се надяват на помощ от нейна страна. Интересно навремето дали тя сама си е плащала дрехите и пюретата и дали абсолютно сама си е гледала децата или май са й помагали. И не е само Амур, масово са раждали на тези години и са си тръсвали децата на баби и дядовци, ама сега реват, че имали собствен живот и не искат някой да им разваля рахата - тяхна воля, ама мерят с двоен аршин. Полсе се чудят що децата има така и онака.

# 185
Не искам да се заяждам, а само да поясня, че едно време ситуацията беше съвсем различна.
1. Бабите се пенсионираха на 55 год.
2. Имаше опция дори да напуснат работа, за да гледат внуче, а след това да се върнат или намерят друга работа без проблем (както моята баба, която е гледала и мен и сестра ми)
3. Рядко имаше предприятие, което да откаже назначаване на бременна, току що завърнала се от майчинство или жена с малко дете.
4. Спазваха се всички законови изисквания по отношение на бременните и майките с малки деца - специални работни места, нормиран работен ден редовна смяна, ведомствени детски градини, ведомствени жилища със символичен наем и т.н.

Сега бременната авторка да съпостави ситуацията в тези и онези дни. Как и се струва?

# 186
  • Варна
Точно щото сме в България и точно щото знам каква истерия е по баловете и как се вживяват момичетата по тях, а и все още помня аз как разсъждавах тогава. Точно затова и аз не го проумявам.

# 187
Балът, та балът. На времето това наитина беше свързано с порастването ни и някаква новопридобита свобода. А след негопак започвахме да мислим за кандидатстване и университет. А ако случайно не ни приемат почвахме работа, защото иначе нямаше да може да кандидатстваме на другата година. А сега балът е просто поредния купон, на който да се напият, само че за мнооого пари.
Аз не отидох на моя бал.Но имах абсолвентски. През 1996г, в много трудни години. И точно богатите в курса ни решиха да не харчим излишни пари и вместо на морето, запазихме места в малък ресторант. Бяхме два курса/ две специалности. Заведението - затвори за нас. Без ексцесии и пиянски истории. Това за мен е по-важното.

Авторке, дано наистина си наясно, че детето не просто не е кукла, а е залепено за теб 24/7/365. Поне една година. И ако до сега не си работила и не си се осигурявала, майчинството ти ще е 100лв+детските, а само памперсите на месец ще саминимум 70-80. Ако имаш кърма ще спестиш доста. Иначе нагласи поне 20лв за 2-3 дена за АМ. И това беше преди 4 години, сега не знам. Т.е ако не кърмиш поне 200 лв на месец ще заминават за памперси и АМ. Отделно има и козметика, и лекарства, и дрешки и непредвидени разходи. Дрешките са безбожно скъпи. Но и там можеш да спестиш пари. Избирай умно и количката, че ще возиш поне до 18-24 месеца, и детското креватче. Гледай да е здраво и за матрак 140/70. Така детето ти ще спи там до 5-6 годинки.
Проучи възможностите за записване на ясла и го дай веднага, щом навърши годинката, защото социалното майчинство е до тогава. Втора година няма. Дано не боледува много, но помоли родителите си да се редувате във вземането на болничен и започни работа. Ще учиш задочно. Имаш и втори вариант - проучи какво отпускат университетите на самотните майки, ако са редовни студентки. Направи си сметката. Всъщност, ако те приемат да учиш още тази година ще получиш като студентка еднократна помощ от 2800лв. Та провери и това. Използвай останалото ти време разумно. И знай, че не е едно и също да гледаш отстрани и да четеш по темата и ти да си майката. Разликата е огромна.

# 188
Скрит текст:
Мисля, мисля и не мога да разбера какво кара едно момиче в момент в който трябва да се вълнува от предстоящият бал и всички тръпки покрай него да забременява съвсем умишлено.

То пък много важен тъпият бал. Аз смятам, че все пак има по-важни неща от бала: семейството, развитието всичко това е по-важно от някакъв селски бал.  Едно бебе е много по-важно от глупав бал. Аз съм завършвала в скъп колеж (колеж в английския смисъл на думата, а не американския) и нямахме  бал и се смяташе, че е излишна демонстрация. Само в България се вживяват хората в подобни глупости, вместо да гледат къде ще учат.

Аз не знам как може момичето да е виновно, а тези родители, които вие така жалите, да не са виновни. Те са видимо безхаберни и не се справят с грижата за дъщеря си, момичето е пуснато на самотек. Да, естествено, че родителят е длъжен и презервативи да осигурява, и хапчета ако е наложително, изобщо длъжен е да пази дъщеря си, да говори с нея и за секс и за опазване и тн. да знае с кого спи малолетната му дъщеря. Това е въпрос и на доверие, освен всичко останало.

Момиче, имай предвид, че ако случайно в някакъв момент се запътиш да учиш в Германия, тук има осигурено всичко за майки студентки, включително ясли за бебенца над 3 месеца в университетите. Именно защото е много важно жените и майките и те да имат шанс за образование и развитие. Изобщо не е фатално едно бебенце, гледай напред и направи най-доброто от ситуацията! Бъди добра майка и се концентрирай и върху евентуална професия. После ще си намериш мъж, който те обича, на 18 животът е пред теб, а вече имаш и бебенце Heart. Това са хубави неща, не са лоши. Важното е да сте здрави.
Според мен, ако родителите ти помагат, това е по-добре от това да си с 24 годишен несериозник до себе си.
Дали ще отидеш на бал или не е персонално решение, но не ми обяснявай ако обичаш, че на 18 е важно да се сдобиеш с *планирано* бебе отколкото да отидеш на бал. Ако твоите представи за този ден са чалга, пиене, чукане и излагации, моите са доста по-различни, но явно всеки според разбиранията си.
Родителите в случая са жертви. Не се знае какви уроци са и дали на авторката, но няма как да седят на пост и да я *пазят* при положение, че тя самата не е искала да се опази.
А идеите ти за Германия изобщо няма да ги коментирам, само ще кажа а дано ама надали. Не съм на ясно как се влиза в университет там, но едва ли размитат за недозавършили самотни майки, които да им виснат на соц. система. Достатъчно паразити имат. С което не твърдя, че тя е неспособна, а че трябва да си скъса задника да докаже, че инвестицията, която ще се направи си заслужава. Най-малко пред родителите и.

# 189
Дано авторката е достатъчно умна и да чете избирателно.На пръсти се броят качествените мнения по същество.Останалите,момиче,ги пропускай-скучно им е на жените,а и май уикендите турсите сериали са спрени. Говори с майка си за нещата,които ви предстоят и помоли да се заключи тая тема.Ням анужда от мерене на кой по най си е подредил живота,без нито веднъж да стъпи накриво
Баловете в бг са голяма цигания и простотия,определено Peace

# 190
Скрит текст:

Дали ще отидеш на бал или не е персонално решение, но не ми обяснявай ако обичаш, че на 18 е важно да се сдобиеш с *планирано* бебе отколкото да отидеш на бал. Ако твоите представи за този ден са чалга, пиене, чукане и излагации, моите са доста по-различни, но явно всеки според разбиранията си.
Родителите в случая са жертви. Не се знае какви уроци са и дали на авторката, но няма как да седят на пост и да я *пазят* при положение, че тя самата не е искала да се опази.
А идеите ти за Германия изобщо няма да ги коментирам, само ще кажа а дано ама надали. Не съм на ясно как се влиза в университет там, но едва ли размитат за недозавършили самотни майки, които да им виснат на соц. система. Достатъчно паразити имат. С което не твърдя, че тя е неспособна, а че трябва да си скъса задника да докаже, че инвестицията, която ще се направи си заслужава. Най-малко пред родителите и.

В Германия се кандидатства най-често по диплома. Защо да не приемат самотни майки? Напротив, точно това е идеята, да се помага на самотните майки да могат да следват и да се развиват, все пак това са млади момичета и жени, в които има потенциал.
За бала се вълнуват обикновено посредствените деца, а сериозните ученици се вълнуват от най-важното за възрастта -- къде ще учат.
За мен балът е истинска тъпотия и не би трябвало да бъде център на младия човек, който трябва да се вълнува от съвсем други неща. Това къде отиваш да учиш и какво следваш ти определя целия живот до голяма степен.

Едно бебе е брзкрайно по-важно и със сигурност е много по-вълнуващо и значимо и съществено от жалък абитуриентски бал.
Малко неща са значими в живота ето ги по ред: 1. здраве  2. професионално развитие 3. деца  4. мъж/любов.
Авторката е напът да има едно от най-важните неща в живота --детенце.
Родителите наистина са абдикирали, щом не са проявили интерес какви ги върши щерка им и какво планира, но станалото станало. Не смятам, че е фатално, има много много възможности за един млад и амбициозен човек да се развива.

# 191
Не мога да разбера как се умаловажава бала (не конкретно от вас само, но бих казала от доста хора съм го чувала).....
Скрит текст:
Вярно има ги изцепките, за тези които искат да се "покажат" с пиянските си истории. Има ги и тези, които са учили и са били на предварителни изпити, и тези които не искат нито едно от двете. Всеки си е в правото "да ходи или не" на бала. Въпрос на избор и желание до голяма степен. Подлъгана е, тя си е виновна в случая, но момъка и той не е за съжаление. Бебето е важно, но аз не съм видяла нито една 18 годишна да е предпочела бебе пред бал. Имам по-малка приятелка, женена от 12 клас, изкара бал, учи в университет, но още и още няма бебе след 2 години брак.

На бала аз си мислех, че искам да си прекарам добре, една от последните вечери с хора, с които съм била от детската градина. Не се притеснявах за изпити и за бебета - вярно, ала и съучениците ми не се притесняваха. А брат ми мрази това събитие, но майка му е купила костюм и всичко, което трябва. Накрая се реши да иде на бал, но няма да ходи на втора бална вечер, като останалите. И със сигурност не би желал да дундурка бебе на тези години. Който иска да учи, е учил вече преди бала доста време. Който не иска - то си е негов избор.

**Сложих в скрит текст нарочно.
Аз си изказах мнението по-рано, но нямаше как да подмина без да напиша нещо. Не го приемай като дразга, наистина. Разбирам и твоята гледна точка много добре, ала за мен е грешно за една 12-класничка да и е по-важно да направи бебе на 18, вместо да си устрои живота първо. Не съм най-добрия пример, но пък работя за бъдещето си в момента. Искам бебе, но след като имам финансова и морална стабилност в себе си и бъдещия татко.

Тя ще си роди бебето сега, после иска ли да си стъпи на краката, ще кандидатства и ще учи докато го гледа. Няма да е нито първата - нито последната. Дали ще се справи, тя сама ще разбере след като се роди. Родителите и са в лошо положение, че те трябва да гледат внучето. Как са си възпитавали щерката - не е наш проблем. И честно да си кажа, едва ли някой ще я издирва от тука да и гледа детето, за да може да кандидатства и да си оправи живота.

# 192
Според мен момичето искаше да се оплаче от изоставянето. Другото , щом бебе е на път , ще се нагласи по един или друг начин. И не зная защо в интересни и полезни теми , се съветват авторите  да ги заключват. Ами има доста смислени коментари. Нека четат и обсъждат повече хора. И нека тази тема да попада на повече ученички , които вярват на разни батковци , че ще си направят бебенце и че животът е прекрасен след това. На момичето му пожелавам да се справи с всичко , което и предстои.

Последна редакция: сб, 03 мар 2018, 19:52 от tays

# 193
Tays,аз също мисля,че момичето просто искаше да се оплаче затова,че се е подлъгало. Има смислени съвети,но са твърде малко Чудесно е,че някои посочиха дори по точки какво би мопгла да направи в нейния случай,за да си помогне.От там трябва да се мисли,а не защо била допуснала да се случи и що н емислела за бала си,за бабат аи дядото,за майка си и др подобни глупости.Ако бях в БГ и знаех в момента как са нещата,щях да се вкл точно с такъв съвет.По мъжки,без излишно разводняване и вкарване на вини..Повечето видяха възможност да я подритват още.Точно това е неприятното. Бременността е факт,незнам какво очакват-да се реши на някакъв аборт,защото лелички от форум и се накараха къде е гледала и мислела.Точно затова предложих да поиска ключ.В това няма смисленост и ням асмисъл да търпи обиди и стрес в едно такова емоционално и физическо състояние.
Скрит текст:
   Kbh000,ако решиш,че имаш нужда от бебешки дрешки,когато се стигне до това,можеш да ми пишеш на лични

Последна редакция: сб, 03 мар 2018, 21:40 от red soul

# 194
Аз съм в същото поужение , на 27 съм и съм в 6 м ... бащата не ни иска , но не съжалявам за избора да си го отгледам ! В крайна сметка около мен всички дето уж се искаха се разделиха след децата

Общи условия

Активация на акаунт