Бременна съм а бащата не ни иска

• 30 344
  • 333
  •   1
Отговори
# 45
Предвид възрастта на кандидат-родителите, най-вероятно "великият план" за бебе е бил в стил:
лежат си в леглото след секс, авторката е подхвърлила нещо от сорта "Толкова те обичам, не искаш ли да си имаме бебче?", пича е видял шанс да прави секс без презерватив и веднага се е "навил" на плана-Бебе.Като може би се е надявал, или вярвал, че забременяване не се получава чааак толкова лесно.Особено ако не го правят всеки ден....

Само тук във форума съм чела за мъже на възраст 18-25 , които при думата "бебе" да не си счупват краката от бягане. По-скоро натискат за противозачатъчни, Ескапеле и т.н.

# 46
Като казвам подведен, имам предвид, че има всякакви хора. Не го познавате и не му знаете капацитета, нито що за човек е. Мамино момче ли е, слабохарактерен ли е.... Точно поради тази причина не мога да дам адекватно мнение по въпроса.

# 47
  • Варна
Ами ако наистина е мамино синче и слабохарактерен добре, че се е отървала. За да отгледа едно дете и то на тая възраст ще й трябва мъж с то@ки.

# 48
Като казвам подведен, имам предвид, че има всякакви хора. Не го познавате и не му знаете капацитета, нито що за човек е. Мамино момче ли е, слабохарактерен ли е.... Точно поради тази причина не мога да дам адекватно мнение по въпроса.
Е, колко повече да го опознаваме?
Мъж, който уж прави планове за бебе, пък после като стане бебето факт, си вдига капата и бяга, щото мама "ще му дърпа ушите", за чий й е?Такъв и на 54 ще си е все вързан за маминка и ще чака нейното одобрение.

# 49
А какво значи "майка му и баща му не ме искат с бебето"? Къде не я искат, в дома си ли? Защото не мога да си представя един мъж, защото на 25 вече е мъж, да живее сам, да си изкарва парите сам и да го е грижа чак толкова за мнението на родителите му.
Или още не се е пуснал от полата на мама и живее в дома и на издръжка от родителите си?

# 50
  • София
Защото не мога да си представя един мъж, защото на 25 вече е мъж, да живее сам, да си изкарва парите сам и да го е грижа чак толкова за мнението на родителите му.
Или още не се е пуснал от полата на мама и живее в дома и на издръжка от родителите си?

Ти я кой свят живееш? Пълно е с такива

# 51
Темата е напълно измислена. Историята е съшита с бели конци.
Те не живеят заедно и никога не са живели. Тя е ученичка (поне би трябвало да е такава на 18 г), той е студент или безработен и мама и тате му дават пари, но двамата решават да си направят бебенце. Е, няма такъв филм. Ако се е случило непредвидено - да, но в този случай е абсурдно.

# 52
  • Под Сините камъни
Напълно съм съгласна с другите преди мен,не записвай детето на така нареченият баща.Ще останеш с вързани ръце и ще си зависима за всичко свързано с детето от него.
Мъж на 25г,който се съобразява с мнението на майка си не говори много добре за него.И когато ти предложи да си имате бебе,не помисли ли тогава за мнението на мама.
Радвай се на детенцето си,завърши,следвай ако можеш,той ще е този който ще съжалява след време,че ви е загубил.
Аз също родих на 18г.Дъщеря ми също е планувана.Таткото тогава беше на 27г. и беше негово желание.
И да отговора на въпроса на bgtatko81 и на 18 и на 28 можеш да отгледаш прекрасно дете.Дъщеря ми е жив пример за това.

# 53
И да отговора на въпроса на bgtatko81 и на 18 и на 28 можеш да отгледаш прекрасно дете.
можеш ако имаш желание и ресурси. едното да липсва - нещата са почти невъзможни.

# 54
  • Под Сините камъни
И да отговора на въпроса на bgtatko81 и на 18 и на 28 можеш да отгледаш прекрасно дете.
можеш ако имаш желание и ресурси. едното да липсва - нещата са почти невъзможни.
Така е да,но и на 28 може да ти липсва едното.

# 55
разбира се. и на 28 и на 38 могат да ти липсват и двете. мисълта ми е, че децата трябва да се плануват много внимателно, защото ситуацията на авторката е в следствие на много грешки от нейна страна.

# 56
  • Под Сините камъни
Най-голяма и  грешка е че се е доверила на така нареченият баща.А и невнимателно плануване на дете не вярвам да има.То или е планувано или не.Едва ли е очаквала такава реакция от страна на бащата.Но при положение,че бебето е вече факт,и момичето има подкрепата на родители и роднини все ще се справи някак. Такива изказвания като на   bgtatko81не считам че са на място.Едва ли не ние които сме родили преди да сме навършили 25г. не ставаме за родители и децата ни са едва ли не втора ръка.

# 57
Извинявайте,но не съм съгласна с някои от коментарите.Споделила съм историята си и просто питах мамите за мнение.Нашите ме натиснаха за аборт,но аз не пожелах да си убия детето,а на сила не могат,казаха че ще е по-добре за мен,но не се съгласих въпреки това са зад гърба ми.
Колкото до плануването не исках да изпадам в подробности,но ние бяхме заедно 3 години през,които сме се разделяли на няколко пъти.Та в онзи момент той не го направи повреме на секс,не е било и за единия секс без презерватив,защото винаги сме го правили без,не е това причината.
Каза,че ме обича и говорихме доста,попита ме дали искам и аз го попитах след това какво,той отсече ще си го гледаме,ще съм до теб,ще се справим иии..така се реших аз.И наистина грешката ми е,че се доверих така слеяпо,че ще е до мен,но наивна съм била,а и не очаквах рова от него.
Който го е прочел цялото смятам,че ще му стане ясно как е станало,а не да има коментари от сорта еми той за секс без презерватив или е така тя му е предложила и той се е навил.Пак казвам той го поиска..

# 58
Че е прибързала, прибързала е. Че се е предоверила, предоверила се е. Че е действала, неразумно, съгласявайки се, била е неразумна. Че ще си сърба попарата, която сама си е надробила, ще си я сърба.
Но и аз смятам, че не е невъзможно да си отгледа детето и да се изучи. Още повече, че има подкрепата на родителите си.
Само до преди поколение, не беше изключение, а правило момичетата да се женят на 18-19 години, веднага след средното или на по 20-21 по време на следването. И едва ли са били по-лоши родители от тези дето са се женили на 25-30. А авторката най-вероятно тази година завършва средното си образование. Едва ли се е навила на бебе преди да завърши. Лошото е, че ще е на социално майчинство. Дано поне бременността да протече както трябва и раждането да мине добре. И разбира се едно здраво бебе на финала. Една година ще се изтъркули бързо, а следващата може да започне работа и да учи задочно. Едно дете може да е много добър мотив и мощен стимул за развитие.

# 59
Е добре де, ти за три години не можа ли да го прецениш колко става? още повече че сте се и раделяли не веднъж. А родителите му? едва ли са те харесвали много щом се е получило така като се е установило че си бременна. Не казвай, че всичко е било префектно и изведнъж .... опс изненада.
А това с убийството си го избии от главата. Имаш късмет, че родителите ти ще те подкрепят, ами ако беше обратното? какво щеше да правиш? щеше ли да обречеш и себе си и детето си на мизерия щото нали убийство, ...

Общи условия

Активация на акаунт