Бременна съм а бащата не ни иска

• 30 353
  • 333
  •   1
Отговори
# 60
Че е прибързала, прибързала е. Че се е предоверила, предоверила се е. Че е действала, неразумно, съгласявайки се, била е неразумна. Че ще си сърба попарата, която сама си е надробила, ще си я сърба.
Но и аз смятам, че не е невъзможно да си отгледа детето и да се изучи.
Скрит текст:
Още повече, че има подкрепата на родителите си.
Само до преди поколение, не беше изключение, а правило момичетата да се женят на 18-19 години, веднага след средното или на по 20-21 по време на следването. И едва ли са били по-лоши родители от тези дето са се женили на 25-30. А авторката най-вероятно тази година завършва средното си образование. Едва ли се е навила на бебе преди да завърши. Лошото е, че ще е на социално майчинство. Дано поне бременността да протече както трябва и раждането да мине добре. И разбира се едно здраво бебе на финала. Една година ще се изтъркули бързо, а следващата може да започне работа и да учи задочно. Едно дете може да е много добър мотив и мощен стимул за развитие.
То, че ще се отгледа, ще се отгледа.
Но защо трябва да е такава цена?!
Майка-хлапачка, дете без баща, живот с милион отговорности още като тийн.....
На 15 с връзка, на 18 с бебе, на 35 с внуче......Моя мъж има една такава съученичка, на 36 стана баба.
И защо?
Защото няма кой да мисли.Ама те родителите й са за бой....

# 61
  • София
Грешка, направена от житейски неопитен и незрял човек. Грешка, за която ще си сърба попарата. Да са живи и здрави родителите, защото те най-много ще го отнесат.
Няма какъв друг съвет да се даде, освен бащата да не припознава детето.

# 62
  • Под Сините камъни
Хайде сега на 35г баба.Откъде на къде?Това,че тя е родила малка не значи ,че и бъдещото бебе ще е такова.
Не знам защо се правят такива драми от това,че ще роди на 18г.Това го има в цял свят.Имам чувството,че само тук в БГ мама това се превръща в опропастен живот.

# 63
Ами драмата е в това, че на 18 е време да се учи, а не да се сменят памперси. Драмата е и в това, че реално 18 годишната майка ще роди, издръжката и гледането се падат на родителите и. Разбираш ли - едно неадекватно решение носи последици за другите не само за нея. Родителите и най-вероятно са около моята възраст. А аз съм на такива години, че ако искам да дундуркам бебе все още мога да си го родя сама. Синът ми е на 19. Ок. съм с това да инвестирам в образованието му и го правя, но никак няма да съм хепи вместо за университет да плащам памперси щото разбираш ли - те планували. Ей това е драмата.

# 64
Аз не знам как една жена на 18 години би отгледала абсолютно сама детето си. Не че е опропастяване, просто трябва да разчиташ на някой, за да гледаш себе си и детето си.
Аз не разбирам създаването на живот по този начин. Разбирам го, когато е осъзнато пожелано. Тоест да мога да купувам памперсите със собствени пари, храната му също. Аз съм 10 години по-голяма от авторката, но нямам деца. Поради простата причина, че не съм финансово стабилна да гледам някой друг освен себе си. А напоследък даже и себе си не успявам.
Малко размисъл преди важно решение никога не е излишен, даже е и полезен.

# 65
Ами драмата е в това, че на 18 е време да се учи, а не да се сменят памперси.
Ето това.

# 66
  • Под Сините камъни
Аз разбирам много добре.Самата аз родих на 18г,но при мен ситуацията е съвсем друга.Родителите ми не са били ангажирани с издръжката и гледането на дъщеря ми.Ние с моят съпруг сме си я отгледали,както и брат и 8г по късно.Моята дъщеря сега е 19г,колкото твоят син.Аз също инвестирам в нейното образование.
Родителите ще помагат в началото после тя съвсем спокойно може да започне работа и да се издържа с детето.Може и да учи и  задочно ако иска.
Драмата ще е първите години.Но и думата драма ми се струва доста пресилена.Не е първата няма и да е последната която ще си гледа детето сама.Пожелавам и само да не е толкова наивна и занапред.

# 67
А пък преди 100 години правилото, а не изключението е било момичетата да ГИ женят до към 16, ако не слушат - да играе каишът; също правилото, а не изключението е било, ако някой хубостник забремени щерката, родителите да се срещнат и да ги венчаят на бърза ръка и т.н. и т.н. И я какви убави хора са станали нашите родители и пра-родители! Също хората с 4ти клас, които са можели да четат и пишат, са си били направо интелектуалци.

Пепински, Вие примерно не бяхте ли женени или поне сгодени като тръгнахте да го правите това дете на 18? Защото преди 40-50 години може да е било класика подобна комбинация, но нито е имало безопасни аборти, нито така лесно достъпни средства за контрацепция. И съответно обществото се е предпазвало по други начини от лавина от самотни майки на 16-18 години. Включително класиката е да представят внучето си като свое дете и да си го гледат те самите.

Но в днешно време не е така. Ако всяка пикла (защото по-горе виждам единствено пикленски разсъждения) дето е видяла вчера мъжки полов орган и е решила, че това я прави зряла да гледа дете, вземе че роди, съвсем ще я закъса тази държава. В днешно време хората учат минимум до към 25, за да са в час с модерния свят, работят до към 65-70 (и все повече се увеличава тази възраст), рядко могат да си позволят само единият родител да работи (и съответно баби на 45-50 съвсем не приритват да зарязват всичко, за да се преструват, че внучето им е късно изтърсаче), безкрайно мобилни са - кеф им днес в България, утре в Испания, вдругиден във Великобритания, Щатите, Австралия. Безброй разлики има. И да, парадоксално възрастта, в която едно момиче става жена намалява все повече, но възрастта, в която една жена може да започне да бъде стабилна майка се увеличава. Тук четат достатъчно млади момичета, престанете да им разправяйте колко е ОК да раждат на по 16-18, защото и на Вас ще Ви дойде на главата с Вашите деца (или внуци) като цъфнат с препиканата втора чертичка и почнат да се лигавят над тази чертичка как не биха убили детето, което расте в тях. В този форум подобна тема има средно веднъж седмично - истинска или не.

И без това явно целият тийнфорум е налазил тук, само това остава да ги учите децата. Виждаме ги в днешно време младите майки от маалата колко добре се спрявят. Всяко време е различно, адаптирайте се към това моля, не съм Ви аз проблемът - целият цивилизован свят се бори с твърде ранното майчинство и се мъчи да образова момичетата за последиците от това и да ги предпази от подобни решения, които не са шега работа. 

# 68
  • Под Сините камъни
bgtatko81 ще Ви отговоря и по -  късно че Ви дочета,че сега имам друга работа.
Не бях омъжена нито сгодена.С таткото на моите деца се оженихме 2016г след 20г. съвместно съжителство.А преди 40-50 години не съм била планувана още от моите родители  Grinning

# 69
Пожелавам и само да не е толкова наивна и занапред. [/left]
Точно това е ключа. Че ще го изгледат това бебе, ще го изгледат. Въпроса е да си научи урока, а не да повтаря една и съща грешка през няколко години с оправданието че е наивна, че тогава вече няма да е драма ми нещо доста по сериозно.
Аз съм минала по трудният път със синът ми и по лесният с дъщеря ми. Затова съм толкова зле настроена към подобно планиране.

# 70
Пепински, не знам как да го кажа максимално дипломатично, но не бих искал моята дъщеря да чете съвети от човек планирал детето си на 17-18г. без брак или дори годеж точно в годините на най-голямата криза и безпътица в България. Сигурен съм, че и 16 годишната, която преди няколко месеца писа, че ще ражда, защото "защо не?" скоро ще ни дава акъли във форума като печена мама, но за мен поне е необходимо малко повече от това някой да роди, за да го приема за ментор, чието мнение е меродавно.

Не е нужно да ми отговаряте, ако заради мен ще го правите.

# 71
  • Пловдив
Защото няма кой да мисли.Ама те родителите й са за бой....

Е защо родителите ѝ - тя е пълнолетна. Тя е наясно какви са последиците от секса и да носи отговорност за действията си. Жалко, че не е отчела лекомислието на мъжа, който без работа и стабилност на 20 и няколко, ще ѝ обещава да си гледат бебето.

# 72
  • Пловдив
Мисля като Пепински - ако 18-годишната бременна, в случай, че темата е истинска, и родителите и - поради липсата на маминото синче създател - са готови да посрещнат ситуацията, драма няма. Никаква. Ясно, че детето е отговорност, и кво? Хората не са виждали бебе ли, някакво рядко чудо е да отгледаш дете, или как?
Сама 18-годишна ясно, че ще види зор. Но при никакви обстоятелства да не ражда, айде няма нужда.
Ако целокупното бегемамино и извънбегемамино население вземе да си представи, ама на практика, не само декларативно, декларирането го правим всички - че не само неговите избори са възможните, доста безсмислени спорове няма да се водят.

Ми хубаво, можело да си роди сестриче, отглеждано от родителите и. А ако тея родители са ОК? А ако те самите по случайност, непланирано, и бяха направили сестриче?
Вчера в друга тема се питаше укорително защо, видите ли, майката на някаква си шматка (шматка е за дъщерята, за майката няма данни) раждала, като имала внуци. Днес се раздават съвети да не се раждало на 18, щото има опасност - ах, какъв ужас! - да станеш баба на 36.

Глупости пълни.

# 73
Е хубаво, ама тук никой не твърди това
Но при никакви обстоятелства да не ражда, айде няма нужда.

Девойчето искаше коментиране на ситуацията и се получи. Дори си е в доста възпитан тон темата.
Темата ( другата ), която визираш е абсурдна просто. Силно се надявам да е плод на фантазията на авторката, щото .... стресиращо е. И не това, че бабата е родила с дъщерята.

# 74
  • Под Сините камъни
bgtatko81 както казах моята ситуация е по различна от на авторката.Таткото на моите деца е с 9г по голям от мен.Когато планувахме дъщеря ми той беше на 27г. работещ и живеещ самостоятелно.Не ме познавате  за да твърдите,че не искате да давам съвети на дъщеря ви.Това че съм планувала детето си на 18г. не ме прави по - ниско качество жена или майка.Бих казала,че за годините си тогава бях доста здраво стъпила на земята.
    За другата тема няма да говоря,че и там едни писаници бяха.

Общи условия

Активация на акаунт