Бременна съм а бащата не ни иска

• 30 388
  • 333
  •   1
Отговори
# 255
Едва ли авторката без подкрепата на родителите си пак щеше да мисли по този начин, но след като те са я подкрепили и са я насърчили да не маха бебето значи са наясно че поемат финансовата отговорност за бебето през първата година две от живота му, още повече не вярвам да има родител които да изхвърли детето си на улицата и да го остави да се оправя сам в такава ситуация. Тя самата има много алтернативи как да намали разходите покрай бебето обзавеждането може да е втора употреба, дрешките също може да вземе от приятели, роднини, памперсите може да реши да замени с ммногократни пелени, а АМ може и да не трябва да се взима ако кърми Simple Smile

# 256
  • София
Не я съветват, но го намекват като по доброто решение за изход от ситуацията Wink
Авторката е минала периода, в който е било възможно да абортира, така че няма смисъл да се обсъжда, защото не е вариант. Тя каза, че родителите й са я карали да направи аборт, докато е можело, но тя е отказала категорично.

Едва ли авторката без подкрепата на родителите си пак щеше да мисли по този начин, но след като те са я подкрепили и са я насърчили да не маха бебето значи са наясно че поемат финансовата отговорност за бебето през първата година две от живота му, още повече не вярвам да има родител които да изхвърли детето си на улицата и да го остави да се оправя сам в такава ситуация. Тя самата има много алтернативи как да намали разходите покрай бебето обзавеждането може да е втора употреба, дрешките също може да вземе от приятели, роднини, памперсите може да реши да замени с ммногократни пелени, а АМ може и да не трябва да се взима ако кърми Simple Smile
Не са я насърчавали да го остави, а да го махне, въпреки това тя го е оставила. Разходите ще ги намали с ВУ сега, ама като порастне, няма да му харесва приятелчетата да носят нови, а то ВУ и т.н.

# 257
Е тя няма цял живот да разчита на родителите си, та колко разбира едно дете на 1,5-2г. кое е ново кое втора ръка ..

# 258
  • Варна
Ако захване да учи висшо и после да прави кариера за да може да стане финансово независима, детето й ще стане на бая годинки междувременно и гаранция, че ще разбира.

# 259
Нека учи, работи... Само да не прави втори дубъл със следващия "ще си го гледаме" на 21.

# 260
Не е кой знае каква драма дрехите втора употреба. Аз купувам много. Намаленията са такива, че не можеш да се въздържиш. Харесват ми женствени дрешки, роклички, панталони, ... които моето дете почи не носи, т.е. от това което купих февруари ще има за даване такива, на които само им е откъснат етикета и са изпрани. Сестра ми също купува много и малките ми ги праща. Аз и давам нашите малки. Ta dецата ни носят втора употреба едно от друго и ходят много по-добре облечени от много на които им се купува само ново от китайският магазин.
Та дрехите втора употреба са и най-малкият проблем на авторката. Забелязах, че непрекъснато повтаря колко е наивна и едва ли не не е виновна за случилото се. Добре е да поработи и върху това, защото след време ще се появи друг, и кой знае как ще я подлъже.

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 18:36 от I.Hr

# 261
Няма ли да я затворите тази тема най- накрая.... 20 страници с едни и същи коментари.. Мисля, че авторката получи достатъчно коментари, идеи, съвети, упреци и т.н... А ако няма да се затваря, бихте ли ми казали как да си премахна известията от темата? Благодаря Simple Smile

# 262
Ами тя и без дете ако се хване да учи нали пак родителите и ще я издържат, недейте да правите голяма драма детето до една годишна възраст не е чак такъв огромен разход много неща могат да се напаснат на бюджета, дори да взима социални помощи за детето като самотна майка пак биха и стигнали за детето, а пък като проходи може да го даде на ясла и да започне работа.

# 263
Ами тя и без дете ако се хване да учи нали пак родителите и ще я издържат, недейте да правите голяма драма детето до една годишна възраст не е чак такъв огромен разход много неща могат да се напаснат на бюджета, дори да взима социални помощи за детето като самотна майка пак биха и стигнали за детето, а пък като проходи може да го даде на ясла и да започне работа.

Проблемът идва от такова лековато мислене,за това и така лековато се бременее и после има и такива теми/добре,ясна пързалката,ама живота е пълен точно с такива житейски драми/ ..Детето не е плюшена играчка и не остава бебе за винаги,а колкото повече расте,толкова повече нарастват и нуждите му.Не,не за бърсането на задника и храната,макар,че дори и тези,уроци/образование,развитие..Но децата имат нужда от общуване,време с тях,та нали родителят е човекът който въвежда детето в света и го учи с примера си най-вече..Изобщо не става дума за храна..
Инак роди ли се,то е ясно,че все някак си ще бъде отгледано..Така де.. Crazy

# 264
Извинявай, но не мисля че мисленето ми е лековато, аз също имам дете, също съм на 21г. и възнамерявам след някои друг месец да го дам на ясла не мисля че това да работиш и детето ти да е в ясла те прави лош родител, защото си избрал друг да гледа детето ти а ти да работиш за да подсигуриш нуждите му. В крайна сметка все някога ще дойде и този момент дали на годинка две или пет все ще го отделиш това дете от теб я за ясла, я за градина или за училище.

# 265
Напротив. Точно до една година е големият разход. Дрехите умаляват буквално за дни, памперсите са огромно перо, количка, креватче, ваничка, шишета, ... да не пропускаме и АМ, щото без него ок. ама ако не може да си го спести. След годинката е по-лесно. Поне на мен ми беше.
А това
Ами тя и без дете ако се хване да учи нали пак родителите и ще я издържат,
е направо смешно. Да издържаш двама е значително по-тежко от това да издържа един.

# 266
  • Варна
Как няма големи разходи до годинката, ти чуваш ли се? Минимум една заплата заминава за нормален месец. Падне ли се и боледуване пиши я заплата и половина. И това са само разходите за бебето. Майката също не живее от фотосинтеза.

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 20:15 от HighSpeed

# 267
Защо всички прибързвате с това АМ, може пък да кърми, да не говорим че количка, креватче и другите му там глупости може да ги вземе втора ръка за по 50лв., дрехите ами да и тях може да си ги купи втора употреба лично аз купувам за детето си и носени такива и не ме е срам, защото ги ползваш известно време и ти трябват нови, не виждам и кое толкова му е разхода на това дете да може да се разболее и да се наложи родителите и да и помогнат, но няма да е болно всеки месец и пак казвам това ще е година максимум две и ще започне работа, ами висшето и образование да не е по евтино?
Не забравяйте че човек се простира спрямо чергата си Wink

# 268
  • Варна
И като кърми какво? Под годинката започва захранването, забравила си колко струват пюретата ли? А може и да не кърми. Божа работа. Някой спомена, че социалното майчинство е само една година и някакви мизерни пари. И после? Да, ще тръгне на ясла някой ден детето ама и тя струва пари. А тогава пък за какво боледуване става дума, ум да ти зайде. Има някои редки случаи, в които децата не боледуват, но са твърде малко. Чудо е ако може да работи с боледуващо от ясла/градина дете. Освен ако няма баба нон стоп на линия.

Не разбирам защо омаловажаваш съзнателно нещата. С дете е ясно - приготвяй се за разходи и разходи. Може да удариш джакпота с кърма и неболедуващо дете ама шансът е нищожен. Има една поговорка - надявай се на най-доброто, готви се за най-лошото. По отношение на децата е много вярна.

# 269
Хайспийд, така е за социалното майчинство. По принцип майчинството се признава за трудов стаж, но не знам дали се признава и социалното. Би трябвало, обаче нали все гледаш дете? Това може счетоводител или някой от НОИ да й каже.
Възможно е и да е работила през последните години в гимназията и да има някакъв стаж, макар и малък (доста тийнейджъри работят докато учат). Всичко е възможно. Не сме наясно с финансовите възможности на семейството. Количката и креватчето може да са еднократен разход, ако се избира разумно. Доста хора ползват дрешки втора употреба. Когато се сдобих с бебе една комшийка и една приятелка започнаха да ми прехвърлят от техните деца без да съм им искала. Съседката ми често пазарува в магазини втора употреба въпреки добрите финансови възможности на семейството им. Та за дрешки не съм давала големи суми. Купевала съм и нови, при това български и на съвсем прилични цени - например 5лв за боди, памучно, 35 лв за хубави зимни боти, които малкия наследи от кака си. Вече трета зима носене (1 от каката и 2-а от малкия) не са мръднали.
 От пюретата малкият предпочиташе на Ганчев, които не са скъпи. Най-голямото перо ми бяха памперсите и АМ, че беше и на антирефлуксно. Някъде към 250-300 лв ми излизаше месечно бебето.
А в градината има отстъпка за самотните майки и за дете се плаща 50%, същото е и за яслите, т.е около 30лв за пълен месец.
Ясно е, че всеки се простира според чергата си.
И за разните занимания има варианти, дори безплатни. ОМД имат доста извънкласни занимания, които са напълно безплатни - народни танци, модерен и класически балет, бойни изкуства... Спорт 30-40 лв на месец в клубовете. За езикови школи не съм проверявала, защото засега няма нужда, аз съм филолог и уча децата на моя език. За английския обаче (след няколко години, в 4-5 клас) ще се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт