Смени жената 2018

• 204 238
  • 1 938
  •   1
Отговори
# 90
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Иван беше прав, когато каза в интервю за новия сезон, че има случаи за Истанбулската конвенция...

Тази жена няма никакви права в случая.... мъжът ѝ решил, че не иска да работи в мъжка среда и че не би позволил да взима повече пари от него... Уау!!! И какви са нейните полезни ходове... Няма нито един закон, който да защитава правото ѝ, да бъде независима, работеща жена... а не домакиня, защото така е решил, някой си там

Единственият изход е развод, но това не е решение....Държавата, чрез закони трябва да защитава правата на жените, точно от такива комплексирани същества.... но най- лошото е, че това дори не е някакъв неосъзнат комплекс, а съзнателно взето решение....

# 91
Аз пък не разбрах защо дългата коса е нещо лошо и изостанало?
Направо да ни спуснат като в Северна Корея каталог с 5 прически допустими за жените и всички да сме образцови...Nerd

# 92
Хахаха да и аз това за дългата коса не го разбрах  Crazy
Но според Berussa сигурно всички трябва да сме по последен писък на модата каре боб.

# 93
  • Пловдив
Кухнята ми изглеждаше претрупана с излишни вещи, съдове, наредени един върху друг, окичени по стените, претрупан сушилник. В кое домакинство от четирима са необходими десетки тенджери и тенджерки?
Вещите им сякаш нямат места. Това кара дома им да изглежда неподреден. Прахосъбирачките не ги коментирам (някои хора много си ги обичат).

# 94
  • Враца
Аз не разбрах кое е монтирано? Хиляди боклучаци и мизерии са снимани и монтирани едно в/у друго, за да компрометират Снежа??? Ми не, не е така, тя в другия дом започна да разхвърля, защото си е свикнала да живее в кочинка.

# 95
Въобще не им вярвам, ама въобще. Те една проста Черешка успяха да опропастят, та подобно предаване ли ще ни представя нещата достоверно? Преди да започне този сезон, гледах в сутрешен блог онези с фитнеса и здравословното хранене - Биляна Йотовска и нейният. Преди да сме ги гледали, се опитваха да ни убедят колко е смотано другото семейство, не знаят как да се хранят и как да живеят. Добре, че са били те да им покажат, но нямало шанс да ги променят. И водещата им съчувства, ахка, горките те къде са попаднали. Целта на предаването била да покажат една крайност срещу друга. Затова съм убедена, че пресилват нещата и ги правят (особено едните) да изглеждат повече от ужасни. А някои хора за пари са съгласни да ги покажат и в по-нелицеприятна светлина. А може и да не са разбрали, че като сглобят кадрите, ще се получи нещо, което никак, ама никак няма да им хареса. Но както се казва - късно е либе за китка.

# 96
Аз, без да се правя на много интересна, според общото мнение спадам към семейството на Вержи и Наков. Да не говорим, че книгата за подреждането я имам от пролетта и съм прочистила бая неща по този начин. Но имам много близки приятелки, които спадат към семейството на Снежи. Дори и да има безкрайно много вещи в техните къщи, винаги съм се чувствала безкрайно уютно и топло. Още повече, че те са всичко друго, но не и тъпи, прости и ограничени, а дори допринасят доста за БВП на България, доста повече от средно статистическия българин. Но ако бяха направили предаване "смени жената" между мен и тях, със сигурност за тях щяха да кажат, че са мърли, без грам амбиции и желание за поддръжка.

# 97
Съчувствам на всички с репродуктивни проблеми. Аз самата имах такива цели пет години, дори дъщеря ми е плод на медицината. Но Вержи ми стана напълно противна да нарича децата мои. Била там като са им растяли зъби или като са прохождали?!?! Т.е. веднага след раждането на малкото тя е станала жена на бащата......така го разбирам.

Да се бори за неини си деца, но да нарича децата на майка и баща нейни.....в повече ми дойде.
Не, че Снижиту не и наби канчето, че няма нейни  Mr. Green Така просолиха малко манджата. Ма и коучката запази озъбената си усмивка и се овладя.

# 98
  • Враца
sourit, коя е тази книга?

# 99
А на мен много ми харесаха разсъжденията на сем. Накови.

Възпитанието на ценности започва от дома и са много прави, че хора, които не са научени на ред вкъщи, трудно ще го постигнат и в обществото. Липсата на амбиция също не е за подценяване. И не става въпрос за болна амбиция, или за желанието на всяка цена да станеш милионер или кифла, а амбицията да даваш най-доброто от себе си и да се развиваш като личност.

В нас също не е разхвърляно, но не е и като аптека, обичам реда и не ми харесва затрупването с вещи,  които всъщност не ти трябват. Не е и толкова трудно да поддържаш дома си спретнат и това не зависи само от парите! В нашето семейство знаем и 2 и 200, но домът ни винаги е бил поддържан, дори с подръчни материали, а ремонти сме си правели сами. В дома на Накови доста от нещата са от ИКЕА, дори купата с плодове струва 10 лв (ако не я бъркам). Всичко може да се постигне с малко организираност. А пък колкото по-малко неща има из къщата, толкова по-лесно и ефективно е почистването.

На мен също ми се налага да работя до късно в нас. Работата ми е такава, че има моменти, в които 8 часа не стигат, а и я обичам и не ме натоварва. Като по-млада работех и допълнително, понякога съм стояла будна до 3-4, но това не е натоварвало нито мен, нито семейството ми. В същото време ми остават достатъчно време и средства, за да правим семейни пътувания.

А това да твърдиш, че ако една жена не остави след себе си деца, значи не оставя нищо, или, че до 30 трябва да си родила или пък да съдиш хора, които нямат деца без да знаеш причините (дори и да ги знаеш - това е личен и съзнателен избор, а именно съзнанието е едно от нещата, които ни отличават от животните) е просто ограничено!

И ето какво пише Вергиния в страницата си във ФБ:

Приятели, благодаря ви за милите думи, след вчерашния епизод. Искам да уточня някои неща, които не намериха място в готовото предаване:
1. Ники е много свестен и добър мъж, помагаше и се грижеше за децата невероятно;
2. Аз правя това, което 90% от жените в България правят всеки ден и трябва да се гордеят, че ходят на работа, грижат се дома и семейството си и понякога намират време за себе си;
3. Работя много (според някои, според мен напълно в допустимите рамки), защото обичам това, което правим в Training Academy. Виждам, че мога да съм полезна, има смисъл и дава резултати.
4. Това не беше състезание, а размяна на идеи. Аз научих много неща за себе си. Горда съм от поведението си. Лично има някои неща, които трябва да отработя - главно да не се чувствам наранена от думи, в които няма нито истина, нито полза.
5. Нашето семейство не е перфектно, но аз съм щастлива. МНОГО ЩАСТЛИВА. И този мой живот ми харесва. Всяко мое решение е осъзнато, желано и изпълнено. Аз съм творецът на собственият си живот.
6. Всеки сам избира какво да харесва и какво да не харесва.
7. Не е нужно да живеем в крайности и да лепим етикети.
8. Щастливите хора са добри. Правете хората около вас щастливи!

# 100
# 101
gerenceto,

Много добре го е написала, само че за съжаление преди това имаше други коментари, които не бяха толкова 'бизнес' издържани. Казвам го, защото с нея сме приятели във фейсбука.
Да не звучи все едно ги хейтя, но дори и в фейсбук да прозира работата ти от трейнинг акаденията, не е нормално. Още повече, че дори и в това с лепенето на етикети не е точно така, изхождайки от предишните й постове, които след това изтри;)

# 102
gerenceto,

Много добре го е написала, само че за съжаление преди това имаше други коментари, които не бяха толкова 'бизнес' издържани. Казвам го, защото с нея сме приятели във фейсбука.
Да не звучи, все едно ги хейтя, но дори и в фейсбук, да прозира работата ти от трейнинг акаденията, не е нормално. Още повече, че дори и в това с лепенето на етикети, не е точно така, изхождайки от предишните й постове, които след това изтри;)

Не съм видяла другите ѝ постове, днес изгледах предаването и потърсих дали е писала нещо във фейса.  Но разсъжденията им в предаването като цяло ми допаднаха, а в много от тях разпознавам моите.

# 103
Не мисля, че Вержито има предвид, че децата са "нейни", а че тя ги приема като нейни, какво противно има? Ако е толкова глупава да им се прави на майка, самите деца няма да се накефят особено, не са идиотчета. Самата Вержи каза, че с майката са в много добри отношения, което е и цивилизования вариант, и което значи, че майката е запозната с отношенията между децата ѝ и новата половинка на бившия.
Предполагам, че този момент също е значително пресилен с идеята да се покаже, че и супер-мега-активно работещите съумяват да се грижат за деца, макар че не е сравнимо да гледаш деца за уикенда или понякога за 2-3 дни и да са си твои завинаги Simple Smile.
Ще си проимат техни, ще усетят какво е, по-скоро тя, защото Наков явно е играл в тоя филм вече.

Методът за подреждане КонМари ми е любим, от нета се светнах за него преди 2-3 години и го уважавам Simple Smile.

# 104
  • София
Цитат
А пък колкото по-малко неща има из къщата, толкова по-лесно и ефективно е почистването.

Сигурно живеете в ново жилище?И моето беше така преди 35 години.А сега, все започвам да разчиствам и накрая повечето неща си остават. Трудно се изхвърлят спомени, поне за мен е така.И има разлика дали има хора по цял ден в дома ,или се прибират само вечер.Интересното е, че докато работех, всичко беше изчистено и подредено, децата на училище, успявах и имах време за всичко.Сега съм си у нас по цял ден и е лудница, а няма малки деца.Скапвам се от готвене, миене на подове и чинии,пране, простиране, всеки ден по две перални и пак си е лудница.Но пък доста кучета имам.

Общи условия

Активация на акаунт