Искам да кажа ... (144) през март 2018

• 365 760
  • 5 812
  •   1
Отговори
# 5 505
Честита ваканция от мен! Аз и ММ до сега резахме клони от плодните дръвчета в градината. Един орех в момента е като анорексик.
Да се очета на Али- от 12 мъфина ХXL имам 8 броя. Само съм ги пробвала. На мен ми се обади преди години майката на приятелка(от БЧК) имало ме в списък на майка с дете в първи клас, на което се полагало помощ, да съм отишла да си я прибера. Олио, вафли, ориз, леща.....Бях като гръмната. Дадох ги на една баба.

# 5 506
Даун, наистина ли смяташ, че ромите са малък процент? Ако има някъде статистика би ми било любопитно да прочета.
Точно вчера си говорехме, че ромите са много много повече и реално, може да се окаже, че българите са малцинство, но няма как да го проверят, т.к. всичките роми са с български паспорти и на тях пише "българин". На мен наистина ми е любопитно какъв е процента на българите.

И какво означава кофти живот и лошо стечение на обстоятелствата. То е все едно аз да седна да завиждам на Джена или на теб, че видиш ли не живея в къща... И аз съм с висше и работя всеки ден, както продавачката...

А има и друго - има хора, на които колкото и да им е трудно се опитват да си подредят живота за тях според възможностите си и вижданията си, и такива, които го живеят на пълни обороти на принципа "днеска имам, утре ще го мисля". Говорим за детски надбавки, не за социални помощи. Продължавам да твърдя, че детските надбавки от 40 лева трябва да ги получава всяко дете гражданин на тая държава, социални помощи като дърва, пари за ток, или просто месечна финансова помощ да получават хора, които наистина имат нужда.

Мен например ме дразни несправедливостта на дефакто партньорство, а майката да се води самотна за да получи място в кварталната детска градина или училище. Не съм имала проблем със записването на детето на детска, но като гледам познати как се мъчат и се чудят какво да правят, смятам това за наистина нечестно.

# 5 507
  • Варна
Ако ромите са толкова малко на мен ще ми е много интересно да чуя защо тогава политиците драпат яко и ги ухажват сериозно по изборите за да получат точно техните гласове. За да натежат гласовете им за изборите значи май не са толкова малко.

Мен лично ме дразни това, че те изцяло разчитат на държавата и точат адски много. Няма да разправям колко пъти в Кауфланд съм виждала пред мен роми с количка с връх, а в моята има най-необходимото. Примерно. Или че златото върху само една от тях може да стигне на моето домакинство за половин година издръжка при разумно харчене. Не са чак толкова закъсали, поне една не малка част от тях.

Ако отсреща виждам, че правят усилия да живеят като мен, да работят, да плащат данъци и сметки, искат да си изучат децата, ок, навита съм, нека получават помощи за да успеят да вържат нещата. Но готованковци да храни държавата в тяхно лице на наш гръб, не съм съгласна.

# 5 508
  • София
Детските по дефиниция и по създаване са си за всички деца, те реално така и стартираха навремето и със сина ми няколко месеца ги получавах май със заплатата. После от ЕС натиснаха социалното министерство да добавят подоходен критерий като временна мярка, уж за известно време да се стегне бюджета. И така си остана.
Близките ми в европейски държави получават детски за всяко дете, без подоходни критерии.

# 5 509
С детските майка ми ни глезеше. Купуваше ни неща, които много сме искали, харчеше ги за нас и може да се каже, че съм ги запомнила с добро. От малка майка ми ми купуваше много дрехи и обувки Laughing

# 5 510
Коте,

http://www.nsi.bg/bg/content/2981/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB … D0%BF%D0%BE%D0%BB

http://censusresults.nsi.bg/Census/Reports/2/2/R9.aspx

Вторият линк е от преди 7 години, но не са се увеличили кой знае колко. Не разбирам, защо си държите на тези 40 лв. Ако не съм в нужда, предпочитам някое дете да получи 80 и да има нови обувки.

Била съм в ситуация да сме с лев-два над границата и да не взимаме нищо, а познати, с нерегламентирани доходи да получават, макар че реално имаха трипъти повече пари от нас.

Наистина не се разбира солидарната система. Внасят се осигуровки, не за да се взимат еднакво някакви пари, а за да се помага на хора в нужда.  Има ужасно много хора, които едва се справят, просто не са шумни и не са показвани и няма кампании за тях. За такива хора, помощ е нужна и ще се използва за най-належащото.  Не вярвам да нямате такива познати, които работят, стараят се, гледат си децата, но за малко пари.

# 5 511
  • София
Защото концепцията на детските не е такава, Даун, затова.

# 5 512
Даун, само дето ако си мислиш, че детските отиват по предназначение за децата при ромите си в голяма грешка.

# 5 513
  • Sofia
Ама какво се пенявите толкова? Не съм вземала детски никога,нито някой от моите приятели и познати с деца. Все сме за завиждане,явно...с високи доходи. Айде, да не се прихващаме за детските,а за депутатските кИфтета и заплати,да кажем,и работно време.  Stop
Даун,голяма част от получаващите детски надбавки, всъщност не са нуждаещи се, а измамващи системата. Така,че смисълът на подпомагането, по финансов критерий, се губи. Категорично смятам, че трябва да са за всички деца.Така или иначе като не се вземат от нас, пак не е ясно кой и как ги усвоява  Naughty.

# 5 514
Аз не взимам нищо, въпреки че имам право на много социални придобивки. Но хич не ми харесва тезата, че щом нямам финансова нужда от тях не е редно да ги търся. Излиза, че имам само задължение да внасям на държавата и да съм солидарна.

# 5 515
Момичета, само да кажа, че сме вкъщи.

# 5 516
Даун, само дето ако си мислиш, че детските отиват по предназначение за децата при ромите си в голяма грешка.

Защо продължаваш да говориш за ромите? Може би с това се успокояваш докато мамиш системата? По-лесно е да си ощетила ромче, защото нали, те парите които родителите му взимат не отиват за него. Показах ти статистика за броя на ромите. Ти не ощетяваш само тях.

Съжалявам, явно съм тъпа заблудена патка, която си мисли, че ако повече хора не са на принципа на депутатските кюфтета и да не се минем, някак по-добре ще се живее.

Бърди, тези детски си бяха предизборна манипулация.

Новинка, страхотна новина Simple Smile. Дано да се чувства добре малкото човече.

# 5 517
Аз лично никой не ощетявам, да ти кажа, най малкото защото като докато съм работила съм внасяла осигуровки. Ако някой някого ощетява то това са именно ромите, защото те не внасят в системата по никакъв начин, но за сметка на това получават.
Не разбирам защо го приемаш толкова лично, че чак и нападаш, останала съм с впечатление че си доста спокойна като изказ и поведение.

# 5 518
Щом плащам данъци, осигуровки и прочее, като поп, ще си търся и 40-те лева, които държавата ми дава. За някой са малко и сумата е смешна, за други не е.
За това, че е редно да се дават на всички, съм съгласна.
Ще си попълня и годишната декларация другата седмица за 20-те лева, дето дават на дете.

# 5 519
Момичета, само да кажа, че сме вкъщи.

Чудесна новина, новинка! Нека от тук нататък само положителни неща да ви се случват и на теб, и на детето, и на цялото ви семейство! Simple Smile)

Дами, петък е! Не сте настроени петъчно, ама никак даже. ;д Шегувам се, разбира се, темата за детските и като цяло за социалната политика в България е наистина сериозна и колкото хора има, толкова и са различни мненията.

Общи условия

Активация на акаунт