Томболи, игри, конкурси, награди и подаръци, анкети (72) - март'2018

• 185 909
  • 2 311
  •   1
Отговори
# 1 995
Здравейте на всички ,имам един въпрос относно тези данъци на наградите.Този данък се дава предполагам защото имам някакъв приход,печалба .В този ред на мисли може ли аз да дам/подам/фактура  или декларация за разход и по този начин да ми се приспадне данъка?
Не, не ти се приспадат данъци по фактури, защото ако имаш награда за деклариране, то тя е придобита като физическо, а не като юридическо лице.

На София мел, към 8.30 излизаха вторите големи награди, а сега си стоят по една. И престилките са малко май

Значи физическите лица могат да имат приходи ,но не и разходи.И друго тази награда примерно хлебопекарна е закупена от даден магазина, който следва в края на годината за заплати данък печалба от продажбата на тази стока,защо после отново се налага данък върху нея?Ще ме извините не съм много вещаят затова и питам просто да ми се изясни.
Логика няма... Нали трябва да събират за хазната от някъде, че все няма в нея. Иначе е така, продавачът ще си заплати ДДС-то, няма как иначе, организаторът ще си отчете разходите за реклама, а ние ще плащаме данък. Но понеже последните могат да злоупотребяват и да продават наградите си, (което много правят на практика) наградата се счита за вид доход Simple Smile

# 1 996
  • Русе
Като ходих да си подавам декларацията, и нали съм умница бях загубила едната служебна бележка, на името на ММ. Обяснявам на служителката, че бележка нямам, но съм сигурна за стойността и ЕИК на фирмата. Тя само чуна ЕИК-то , в случая на София мел и излязоха 2000 имена, подредени  , но не по азбучен ред. Тя потърси, потърси, ама загуби търпение, та ми се довери и ми взе 6-те лв.

# 1 997
  • при късмета
Като ходих да си подавам декларацията, и нали съм умница бях загубила едната служебна бележка, на името на ММ. Обяснявам на служителката, че бележка нямам, но съм сигурна за стойността и ЕИК на фирмата. Тя само чуна ЕИК-то , в случая на София мел и излязоха 2000 имена, подредени  , но не по азбучен ред. Тя потърси, потърси, ама загуби търпение, та ми се довери и ми взе 6-те лв.
Не разбрах, декларирала си в твоята декларация, награда с бележка издадена на мъжа ти, а бележката изобщо е липсвала, така ли?
И София мел са предали всички данни от миналогодишната игра, дори и тези без ЕГН за малките награди, а само по име

# 1 998
Тиганите са дошли, моят мъж беше предупреден за бележката да внимава. Имало е една бележка и е пишело, че трябва да се върне от куриера, но моят мъж е казал, че ни трябва и само ако са две ще върне едната и така благодарение на съветите на мако  Hug имам бележка.

# 1 999
От 21ви имам възглавница спечелена от милка , а на 28ми одеало , заявени. Но нищо още. Някой да не си е получил още наградите ?
И аз чакам ,но все още ги няма,милка забравиха за нас
Одеалото ,спечелено след възглавничката дойде, чакам една възглавничка още.

# 2 000
Някой беше споменал, че обратния документ за куриера е печелившия код!

# 2 001
  • София
Одеяло от  Milka спечеленон а 23.02 го получих в петък, но чакам 2 възглавнички спечелени на 20.02 и на 27.02.

Отново 2 непечеливши кода вкарах в София Мел, ще опитам с още 4 за да се включа 2 пъти финалната награда и това е...

# 2 002
  • Телиш/Плевен
За брашното на София Мел да кажа, че аз само с такова меся и съм много доволна от него. Но и не купувам огромни количества, а само колкото ми трябва и разчитам на късмета си. Дотук не съм спечелила нищо (пет кода имам регистрирани), но ще продължа да участвам, тъй като скоро ще ми трябва още брашно. Любимата ми рецепта е на опаковката на брашното Екстра - става страхотна пухкава погача, любима на всички вкъщи. Heart Eyes

За корите „Златна царица“ сте говорили, те също са ми любими и правя баници целогодишно с тях, независимо дали има игра. Баща ми прави по-често баници, та ги препоръчах и на него още когато ги открих (той беше свикнал с друга марка и все нея купуваше), много ги хареса и също вече само тях ползва. Досега нищо не сме спечелили, то наистина е много малък шансът, но за нас корите са страхотни и това е по-важното.

Днес ще пообиколя повечко магазини, дано открия промоционално Пепси, че напоследък удрям на камък. И промоционална Ариана не откривам, дано попадна и на нея. Не очаквах ММ да прояви интерес към играта, но се оказа, че греша. Явно наистина само Каменица не му е на сърце. Joy Но нищо, аз си се справям с нея.

# 2 003
Ето победители от първа седмица на играта на Стар   https://www.fashionista.bg/pages/winners

# 2 004
Някой беше споменал, че обратния документ за куриера е печелившия код!

Куриерът не е искал да го вземе, а и е нямал написан кой точно код печели. Всъщност ако им трябва тази бележка с моя подпис да ме потърсят имат ми телефона, ще направя копие и ще им пратя копие на бележката с подпис, както се случи с ел. четките на орбит миналата година. Търсиха ме по късно за да изпратя подписано копие на бележката.

# 2 005
Ето победители от първа седмица на играта на Стар   https://www.fashionista.bg/pages/winners
Понеже не се виждат като се отвори линка ги копирах:

Даниел Добрев - слушалки
Илина Георгиева - тефтер
Анна Димитрова - тениска

Ама те много щедри Simple Smile

# 2 006
Награди за 20 лв..пресилили са се  Shocked

# 2 007
  • при късмета
Все пак сигнализирайте на София мел, защото може да има разминаване и куриерите изобщо да не знаят какво да върнат. Един да не е разбрал, причината ще е в него, но ако при всички е практика, от организатора не са изяснили какъв да е обратния документ.
Отивам най-после да отворя опаковките на златната царица, че забравям

# 2 008
  • Русе
Като ходих да си подавам декларацията, и нали съм умница бях загубила едната служебна бележка, на името на ММ. Обяснявам на служителката, че бележка нямам, но съм сигурна за стойността и ЕИК на фирмата. Тя само чуна ЕИК-то , в случая на София мел и излязоха 2000 имена, подредени  , но не по азбучен ред. Тя потърси, потърси, ама загуби търпение, та ми се довери и ми взе 6-те лв.
Не разбрах, декларирала си в твоята декларация, награда с бележка издадена на мъжа ти, а бележката изобщо е липсвала, така ли?
И София мел са предали всички данни от миналогодишната игра, дори и тези без ЕГН за малките награди, а само по име
Мале, като си прочетох поста не става ясно изобщо. та имам миксер, спечелен на името на ММ, бележката обаче не я намирам. Та помолих приятелка да ми даде от нейната стойността/67лв/ , така попълних декларацията, без да предоставям самата служебна бележка. Декларацията подадох на неговото име.
П.С. какво има в корите ти? Освен яйца и брашно, де ..

# 2 009
  • при късмета
Скреч карти, на които пише да си направя баница и да опитам пак, разбира се Joy

Общи условия

Активация на акаунт