Томболи, игри, конкурси, награди и подаръци, анкети (72) - март'2018

• 185 669
  • 2 311
  •   1
Отговори
# 2 220
  • при късмета
Значи изпращача си е дал ясни указания, просто някои ги мързи да работят. Насметете куриерите да си ви дадат бележките, с основанието, че е незаконно да ги взимат заради личните данни. Който не е наясно как да си разнесе пратките, да прави курсове за негова сметка. Сигнализирайте и в София мел, те ще ги насметат по-бързо и основателно. Кой е куриера?

Кафето от Престиж, спокойно може да не го декларирате, според това, което прочетох. Явно не са предали данните, защото не разполагат с тях.
Каза някой, че и с ПИК е проверявал и го няма, значи тази година се разминавате с данъка, от догодина е много вероятно от НАП да ги строят да действат по правилата

# 2 221
В правилата на играта на София Мел ясно е написано, че предоставяш печелившия код и лична карта за сверяване, след което получаваш наградата и служебната бележка. Вземете направете един скрийншот на точно тази част от правилата и я показвайте на куриерите.

# 2 222
Днес нещо ми е скучно и порових в правилата на Котани, защото съм запомнила че теглят по трима печеливши. Писах им във фейсбук. Отговориха ми, че третият печеливш пожелал да остане анонимен, затова имало само двама. Та признайте си сега кой спечели и не иска да го разпознаем Blush

# 2 223
хаха анонимен сигурно се страхува да не му откраднат кутията с подправките..

# 2 224
И Тофифи така отговаряха - че не са споделили към 50 имена, понеже печелившите искали да са анонимни Joy Но на Котани по-им вярвам - все пак става дума за едно име.
А когато цъкнат, че приемат общите условия, това не значи ли, че са съгласни името им да бъде публикувано??

# 2 225
И аз това питах (цитирах условията). Не ми отговориха. Може да ги променят сега.

# 2 226
  • Бургас
Добре де, ако фирмата от която сме спечелили си плати данъка и подаде нашите данни в Нап, ако не платим имаме глоба. А какво става, ако ние си платим данъка , а фирмата не? За тях също ли има глоба?

# 2 227
Калиакра не трябваше ли да има ново теглене в края на месеца?

# 2 228
  • ЛОВЕЧ
Специално за кафето няма как да подадат данни след като не са събирали ЕГН,но аз за себе си подадох декларацията да не ги мисля тия 6 лева.Да не казвам и колко разговора проведох заради бележката,че не е по образец.

# 2 229
  • при късмета
Добре де, ако фирмата от която сме спечелили си плати данъка и подаде нашите данни в Нап, ако не платим имаме глоба. А какво става, ако ние си платим данъка , а фирмата не? За тях също ли има глоба?
Данъците на фирмите нямат нищо общо с тези за физ. лица. Фирмата не плаща данъци за наградите, а напротив, отчита ги като разход. Данък плаща физ. лице.
Фирмата е задължена да внесе авансово данъка, само и единствено, ако наградата е парична. За предметни награди, ако го направи е на нейна инициатива, имаше и такива организатори миналата година.
Но пък има точка в закона, в която е упоменато, че трябва да подават подробна информация за раздадените награди и стойността им, а това включва и получателите.

Трябва ясно да се разграничи за какво е глобата на физ. лице от НАП. Тя не е за неплащане на данък, за него текат лихви. Глобата е за недеклариране. Казано по-ясно укриване на данъци е неподадена информация към НАП, т.е. не пускането на декларация. Освен глоба, мисля, че това дори е инкриминирано, според зависи от размера.

От тази година вероятно от НАП ще правят по-сероизни проверки на разходите на фирмите. Дали ще има глоба, ако нещо не им е наред, или няма да им признаят осчетоводени разходи и ще трябва да плащат данък и в/у тази сума, която са осчетоводили неправилно, или друга санкция, за физическите лица няма никакво значение.

# 2 230
Сега ходих до НАП да взема декларация за ММ и попитах за бележката от Кока Кола  за раницата дето е със година 2017 а е спечелена на 8.01.Казаха ми да искам нова бележка от Колата с правилната година.Някой  може ли да ми даде телефон на който се е обаждал или да пиша във Sparx

# 2 231
  • при късмета
Сега ходих до НАП да взема декларация за ММ и попитах за бележката от Кока Кола  за раницата дето е със година 2017 а е спечелена на 8.01.Казаха ми да искам нова бележка от Колата с правилната година.Някой  може ли да ми даде телефон на който се е обаждал или да пиша във Sparx

А казаха ли, че трябва да декларираш тази награда догодина, като ти издадат бележката, както трябва?

# 2 232
Сега ходих до НАП да взема декларация за ММ и попитах за бележката от Кока Кола  за раницата дето е със година 2017 а е спечелена на 8.01.Казаха ми да искам нова бележка от Колата с правилната година.Някой  може ли да ми даде телефон на който се е обаждал или да пиша във Sparx

А казаха ли, че трябва да декларираш тази награда догодина, като ти издадат бележката, както трябва?
Не ми казаха ама и аз съм патка не питах.Мисля,че догодина трябва да се декларира.Понеделник пак ще ходя и ще питам.Някой писа,че раниците от кола  не са подадени за 2017.Ако ги подадат за 2018  а ние платим сега ,догодина пак ли ще плащаме Flushed
 www.laroche-posay.bg/survey
Попълваш анкетата,запазваш потвърждението за регистрацията,показваш го в участващите аптеки и си вземаш мострената кутия.

# 2 233
  • ЛОВЕЧ
Сега ходих до НАП да взема декларация за ММ и попитах за бележката от Кока Кола  за раницата дето е със година 2017 а е спечелена на 8.01.Казаха ми да искам нова бележка от Колата с правилната година.Някой  може ли да ми даде телефон на който се е обаждал или да пиша във Sparx

Не ми казаха ама и аз съм патка не питах.Мисля,че догодина трябва да се декларира.Понеделник пак ще ходя и ще питам.Някой писа,че раниците от кола  не са подадени за 2017.Ако ги подадат за 2018  а ние платим сега ,догодина пак ли ще плащаме Flushed
 www.laroche-posay.bg/survey
Попълваш анкетата,запазваш потвърждението за регистрацията,показваш го в участващите аптеки и си вземаш мострената кутия.

И моята раница не излезе,но е спечелена Декември 2017  и в служебната бележка пише че е придобита 2017 .Аз я включих в декларацията и платих данъка

# 2 234
Само да уточня - ако искате да получите мострите, отбележете, че имате кожа с разширени пори,
на другите кожи не се полагат мострички Grinning

Общи условия

Активация на акаунт