НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 121

• 131 364
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
Ефектът им далеч не е отслабване на лекарствата. Познавам много хора, които ги пият, не спазват никакъв режим и са с наднормено тегло.

Хайде ще дам и още уточнения, за да не се чудите.
Изчислен базов метаболизъм 1500ккл.
Аз приемам м-у 900-1100ккл. (в редки случаи горната граница).
Въглехидрати обаче така и не успявам да сваля под 50гр. дневно, но така или иначе те идват само от зеленчуци и си позволявам 2пъти седмично по 1банан.
Други плодове не консумирам. Режимни десерти и др. подобни също, брашна никакви.
Прегрешението ми е кафето с малко захар и мляко всеки ден.

# 136
Правих изследвания за пореден път гликиран хемоглобин перефектен, но общия холестерол 8,6... много е. Какво мога да направя по въпроса?  Без лекарства обаче.
Като почти година съм с чудесен гликиран хемоглобин, мога ли да сичтам ИР за преборена? Не смятам да излизам от режима, но малко бих пипнала В нагоре.

# 137
Сесил, ако не те притеснява състава на топените сирена, може да правиш фаст с тях, щом така или иначе си на около 1000 калории
лидълските и филаделфия са май най-подходящи
и спри захарта, бързо се свиква без нея  Peace

# 138
  • В полите на Пирин планина
Сесил, а според мен са ти твърде малко калориите и затова си в застой. Ако имаш желание напиши си менюто за ден-два. Hands V

# 139
Днес
омлет 3яйца и сирене - 200гр
домати - 120гр
шунка - 30гр
сирене домашно - 30гр
За вечеря не съм решила

Вчера
домати - 150гр
краставица - 100г
сирене овче домашно -60гр
свинска пържола - 120гр
омлет с 3яйца и сирене - 200гр
гъби задушени с масло - 80гр.  
Общо калории 890ккл.

Предния ден
банан - 60гр
пилешки гърди печени - 70гр
броколи задушено - 140гр
моркови задушени - 100гр
топено сирене - 30гр
шунка - 100гр
кашкавал - 40гр
маслини - 30гр
Калории 867ккл.

Тегля всичко по принцип.

# 140
  • Пловдив
Правих изследвания за пореден път гликиран хемоглобин перефектен, но общия холестерол 8,6... много е. Какво мога да направя по въпроса?  Без лекарства обаче.
Като почти година съм с чудесен гликиран хемоглобин, мога ли да сичтам ИР за преборена? Не смятам да излизам от режима, но малко бих пипнала В нагоре.
Пиши на Денис от темата с добавките и и прати резултатите...ще ти помогне  Peace

Сесил,как ти се занимава с теглене???А и с това наяждаш ли се?

# 141
  • В полите на Пирин планина
Сесил, храната ти е малко. Освен това колбасите е добре да се отбягват, освен ако не си сигурна в произхода и съдържанието им.
Не си ли гладна?

# 142
Изобщо не съм гладна и се наяждам, дори ми става тежко.
Омлета ми се опря днес,но не исках да го хвърлям и го изядох. Снощи също и 1/3 от него не изядох, но вече го бях претеглила и го записах.

А за тегленето не е никакъв проблем да метна каквото ще ям на кантара и да го погледна.

# 143
  • Пловдив
Аз с това абсурд да се наям...то така няма как да не свалиш,като не ядеш хлебни и сладко. Peace

# 144
За мен лично, храната ми е напълно достатъчна. Не изпитвам глад, не ям нищо между обяда и вечерята.
Обядвам в 12.20ч. и вечерям в 18.30ч., най-късно 19ч.

Преди няколко дни си купих черен шоколад 81% какао, точно една хапка отхапах и бях дотам. Няма такава отврат. Simple Smile

# 145
Скрит текст:
За мен лично, храната ми е напълно достатъчна. Не изпитвам глад, не ям нищо между обяда и вечерята.
Обядвам в 12.20ч. и вечерям в 18.30ч., най-късно 19ч.
Преди няколко дни си купих черен шоколад 81% какао, точно една хапка отхапах и бях дотам. Няма такава отврат. Simple Smile
Прати го насам...хич няма да ми се опре.   Laughing  Дори ми е сладък, вече купувам само 99% Линд.
И аз мисля, че калориите ти са малко.Дори да не изпитваш глад, тялото ти гладува, така само ще влезеш в икономичен режим и свалянето тотално ще спре.
Но аз по принцип не съм фен на калорийната теория.Мисля, че дори е вредна в дългосрочен план.

# 146
Аз вися в офис по цял ден и нямам движение.
От мързел правя по 20мин упражнения вкъщи и то не всеки ден.
Няма накъде да ги вдигам тези калории, иначе съвсем няма да мръдна надолу, а е по-вероятно нагоре.

# 147
Сесил, при мен нещата са доста сходни. И аз съм с ниски калории - 1000-1200 на ден, нито се назорвам, нито се ограничавам, толкова ми се яде. Но въглехидратите ги ограничавам строго, до 30 максимум 40 грама дневно. Първият месец не надхвърляха 30, лекото увеличение след това не ми се отрази лошо на свалянето на килограми. По същия начин понякога ми се яде повече и си хапвам, достигам и до 1700-1800 калории - нямам проблем с кантара след такива дни.

За два месеца свалих 10 кг, почти равномерно, по 5 на месец. Досега не съм имала съществен период на застой, почти всеки ден си вървят надолу по 100-200 грама на кантара. Май само веднъж около пмс, нещо се чувствах подута.

Мисля си, че имаш три варианта. Ако държиш да продължиш с темповете на отслабване, трябва още да намалиш въглехидратите, при което ще влезеш в кетоза. Не го препоръчвам, това е риск, който всеки трябва да прецени и внимателно да вземе решение. Аз поех по този път и си създадох някои проблеми. Още не мога да кажа, дали ще ги разреша без последици за здравето. Другият вариант е изчакай, написаха ти, че има такива моменти на застой, и просто приеми, че нещата ще продължат да се случват, но малко по-бавно. И третият вариант, може би най-добрият - опитай наистина да намериш време за малко повече движение. Разбрах колко ми помага, когато падна преди време големият сняг и не можах да ходя няколко дни. Много зле се почувствах, имах чувството, че краката ми станаха от олово, направо се вцепених за няколко дни. При мен спортът е 30-тина минути дневно бързо ходене и по малко упражнения вкъщи. Ти упражнения казваш че правиш, достатъчно е да намериш един маршрут преди или след работа за разходка.

Това е мнението ми, но имай предвид, че отскоро съм в темата. Базира се на личния ми, едва двумесечен опит. Написах както и за доброто - успеха с килограмите, така и за лошото - проблемите, които си създадох, поради липса на търпение. Така че наясно съм, че не съм модел за следване, но мисля че разбрах кой е правилният път. Не трябва да се бърза.

# 148
Бледолилава, при мен въглехидратите в добрите дни са 40-50гр., в "лошите" съм стигала до 70гр. (заради бананите, грах или боб които си позволявам понякога макар и по 150-200гр).
Обмислям постепенно да ги намаля на 30-40гр. и да задържа поне 2-3седмици. Не е толкова трудно, но трябва да се откажа от някои зеленчуци и други неща.
Движение със сигурност ще включа повече, в момента в който времето се стабилизира тръгвам пеш поне до работа.

# 149
Бледолилава, при мен въглехидратите в добрите дни са 40-50гр., в "лошите" съм стигала до 70гр. (заради бананите, грах или боб които си позволявам понякога макар и по 150-200гр).
Обмислям постепенно да ги намаля на 30-40гр. и да задържа поне 2-3седмици. Не е толкова трудно, но трябва да се откажа от някои зеленчуци и други неща.
Движение със сигурност ще включа повече, в момента в който времето се стабилизира тръгвам пеш поне до работа.
Ааа, не  Grinning Точно обратното написах, по-добре не бързай да намаляш въглехидратите. Да ти дам и друг пример - ще отслабнеш по-бързо, но ще си навредиш на кожата. Аз и това успях да направя. А красотата не е само в габаритите.

Пробвай първо с другите неща. Peace Изчакай малко, може застоят да премине.

Общи условия

Активация на акаунт