НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 121

• 131 366
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Жаки, дръж ни в течение!

# 151
И аз съм на мнение, че не трябва да се намаляват въглехидратите. Наистина с този тип хранене отслабването става с ядене, а калориите са много малко. Може да пробваш да промениш типа храна, ако обикновено наблягаш на свинско, да го смениш с друго месо или риба с надеждата да започне да ти се хапва повече.
Също ми прави впечатление, че количествата зеленчуци са много повече от месото (250гр салата или задушени зеленчуци и само 120гр пържола или 70гр пиле). Ако зеленчуците са без зехтин, не е високомазнинно, ако са със е на ръба. Според мен месото трябва да е повече, а зеленчуците да са по-скоро гарнитура.

# 152
Не мога да изям повече от 150гр месо.  Риба не обичам и ям само риба тон в консерва или пушена сьомга.
В салатата слагам зехтин.

# 153
Не можеш, ама трябва. Laughing (шегувам се) Като идея ми хрумва да се пробваш да изядеш две пържоли по 120гр., без салата, ако си гладна може и да успееш и да свикнеш на повече месо постепенно. Аз преди да започна ядях месо 1-2 пъти в месеца и също ми беше трудно.
Но да, с насилване не става, не променяй храната ако се чувстваш добре. Все пак това е най-важното.

# 154
Ако увеличаваш месото, внимавай да не ти стане прекалено протеиново храненето

# 155
Не мисля да го увеличавам на този етап, мисля че сумарно за деня е ок.

# 156
  • София
Бях две седмици на японско чудо и съм ви изпуснала. Свалих някой и друг килограм и отново увеличих мазнините. Смятам да увелича малко и въглехидратите, тъй като досега общите
ги държах под 20 гр дневно.

# 157
Ако увеличаваш месото, внимавай да не ти стане прекалено протеиново храненето
Както се случи с мен, въглехидрати по 20тина грама, 45гр мазнини и 35 протеини и кантара не мърда. Но от два дни успях да го регулирам с по-малко вратни пържоли и лъжица заквасена сметана към обяда. В началото и аз се наяждах с по 1200 кал, сега от две седмици гледам че под 1600кал не падам. О, да се похваля че пробвах мазнато кафе никак не е лошо , даже мисля че ми харесва при това без захар.Аз кафе не пия от няколко години, много рядко.Въпреки че преди пиех по 3,4 на ден, но като спрях цигарите , спрях и кафето. И като пия слагам 4 лъжици захар. Но сега без захар само с кокосово масло , много ми допадна!

# 158
Днес кантара мръдна с 300гр. надолу, но не бързам да се радвам.
Поне се смени втората цифра, което ми беше голям зор. Simple Smile Надявам се бавно и постепенно да върви надолу.

Вчера хапнах доста пилешко филе, 200гр. И опитах от кюфтетата за децата, да кажем 30гр. съм изяла.
Гарнитурата ми беше китайско зеле в доволно количество.
Добавих и 4фурми - 20гр. Хапваше ми се нещо сладко, макар изключително рядко да го правя.

# 159
Фурмите са целите почти въглехидрат, не са режимни! С 20г въглехидратите ти стават 15гр за деня от раз.

# 160
Наясно съм, че не са режимни, но аз не държа 20гр. въглехидрати и не това е целта ми.
Не следвам фанатично кое е по режим и кое не, особено когато ям нещо подобно веднъж в месеца.

# 161
Аз за целта си взимам 81% шоколад. Обаче интересното е, че досега нито веднъж не ми се е прияло сладко, но по 10 грама шоколад съм хапвала на няколко пъти, ако усетя, че въглехидратите ми стават много ниски и има вероятност да ми причернее. Случвало ми се е на няколко пъти, като се изправя рязко и тръгна нанякъде и след 3 крачки бързам обратно да седна, че ми пада пердето. На последното изследване кръвната захар ми беше 3,7. Преди режима ми беше около 5.

# 162
Наистина при много ниски Вгх се получат такива замайвания. За десерт по идея от тук заквасена сметана с боровнки(лидлските са много сладки) става божественярско!

# 163
  • В полите на Пирин планина
И пилешкото филе / а и всякакви филета / не са особено режимни.
Месото трябва да е с естествена мазнина - пържола от бутче, ако е пилешка с кожа, вратна свинска, може гърди, плешка, мазна риба.

# 164
Да вземем да уточним какво е "режимно" все пак.
Аз не виждам проблем в пилешкото филе, при положение, че имам мазнини от други източници. Не мога да ям тлъсти и мазни меса, повдига ми се, което не означава, че не добавям зехтин или краве масло.
Пържолата от бутче не виждам с какво е по-различна ако и е махната кожата. Аз си купувам такива и реално имат съвсем минимално количество мазнина.

Общи условия

Активация на акаунт