НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 121

• 131 389
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • У дома
Не съм много вещта, но нали режима е ВМ-НВгх, т.е. пелишкото е сухо месо, 2с.л. зехтин за деня не е мазнината, която трябва да ядеш. Според мен се придържаш повече към Дюкан😉 мазната храна, дори и малко количество държи тялото по-дълго време сито😉 успех!

# 166
  • Бургас
Спокойно може да си яде пилешко месо. Че и филе даже. Важното е, в края на деня, като теглиш чертата, съотношението на макросите да е както трябва.
Аз днес ще направя пилешко бонфиле за вечеря. Намазвам с майонеза и горчица, престоява няколко часа, после пека. С чеснов сос с майонеза и кисело мляко и зелена салата.
Сесил, фурмите от Лидл ли са? Нямаше да купувам, ама толкова ги хвалят. За подсладител по празниците ще вървят.

# 167
Следя съотношението В:М:Б и макроси, и всичко е ок в края на деня, както е написала и Таня.

От Лидл са фурмите, да. Разкошни са наистина, сравнявам с няколко други марки, които съм купувала.

# 168
Вчера в Лидъл видях два вида фурми. За кой точно вид става въпрос? Аз не съм хапвала от година и половина, и всяка ми е вкусна, но да уточните, че да знам кои да си купя, ако преритам.

# 169
И аз съм основно на пилешко и пуешко месо и честно казано съм се замисляла, дали откакто спрях свинското не съм по скоро на Дюкан. Все пак при ВМ-НВХ гледам, че се набляга на свинското. Но и при мен са около 60% мазнините всеки ден като тегля чертата, така че не ми се връзва с Дюкан нещо. Мисля, че съм споменавала, но не помня в коя тема - пилето го приготвям нарязано на парчета и в йенска тенджера под капак с масло, може и някакво мазно топено сирене. Става сочно, че даже и леко мазно. Дори и бялото месо Peace

# 170
  • Бургас
Нямаше фурмииииии. Даже табела нямаше Sad

# 171
  • София
Да питам, ако някой знае. Blush
От две седмици имам странен, може би като метален вкус в устата, дали е възможно да е от режима. Вода пия колкото и преди, т.е. не съм по-жадна. На ден пия около 2 литра.

# 172
Момичета вие правите ли си костни бульони? Много съм се навила да си направя от телешки кости , но не мога да открия къде ги продават.А в онлайн фермите или нямат налични или не доставят до Пловдив.В месарските около нас нямат, чудя се дали в Метро няма да имат...

# 173
Аз правя от джолани-и телешки, и свински.И от свински крачета.
Понеже виждам, че си от Пв, аз ги купувам (като качество най-много ми харесват), от хранителния магазин в центъра, срещу Галерията.

# 174
Правих изследвания за пореден път гликиран хемоглобин перефектен, но общия холестерол 8,6... много е. Какво мога да направя по въпроса?  Без лекарства обаче.
Като почти година съм с чудесен гликиран хемоглобин, мога ли да сичтам ИР за преборена? Не смятам да излизам от режима, но малко бих пипнала В нагоре.
Пиши на Денис от темата с добавките и и прати резултатите...ще ти помогне  Peace

Сесил,как ти се занимава с теглене???А и с това наяждаш ли се?

Коя точно е темата с добавките?

# 175
Ох, мерси Амур, чудех се за свиснкото, че повечето препоръчват от пасещтни животни, в краен случай пилешки. Тъкмо утре ще ходя към центъра ще мина през магазина.

# 176
  • Благоевград
Здравейте!
Следя ви, спазвам си новите хранителни навици, но бях в сериозен застой заради хормоналната стимулация. След инсеминацията започнах противозачатъчни и вече съм на трета опаковка. Започнах да се чувствам малко по-лека и всеки месец меря кг и мерки - за 2 месеца съм -2 кг и -2 см от талия, паласки и ханш. Много съм доволна. Покрай работата имам много движение, отделно почти всеки ден се прибираме пеша до вкъщи, което е около 2 км и смятам, че ми се отразява чудесно.
Напоследък обаче мисля по един въпрос - как да определя от колко калории имам нужда на ден? Не съм добра в изчисленията, сладкото почти съм го махнала, мнооого рядко си позволявам нещо сладко и то от щанда за диабети в Билла, има едни малки десертчета с портокалови корички и фъстъци, а откакто има ягоди, хапвам по 4-5 на ден и това е. Баници не съм яла от месеци  Mr. Green Хапвам картофи и ориз в ограничено количество, защото иначе не мога да спя. Горе-долу към 100 грама въглехидрати на ден се придържам, като имам дни само на яйца, зеленчуци, зехтин и месо, без нищо друго, така че за седмица ми се събират минимално количество въглени.
Ще съм много благодарна да ме насочите как да си изчисля колко калории трябва да приемам, за да следя дали не ги надвишавам с мазното.  Hug

# 177
  • Бургас
Ето този ми харесва на мен Simple Smile
https://fitnesinstruktor.com/kalkulator-za-kalorii/

Не че се съобразявам с него де. Но ми беше интересно. А се оказа, че горе-долу така се храня.

# 178
  • Благоевград
Ето този ми харесва на мен Simple Smile
https://fitnesinstruktor.com/kalkulator-za-kalorii/

Не че се съобразявам с него де. Но ми беше интересно. А се оказа, че горе-долу така се храня.

Благодаря!

# 179
  • Варна
Отдавна не съм писала. Аз съм си още 46кг,ноо  гордо заявявам,че спортувам и задобрявам.Идеята ми е да прибера това коремче. Честит празник на именниците!

Общи условия

Активация на акаунт