НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 121

• 131 042
  • 749
  •   1
Отговори
# 630

"НВ-ВМХ е начин на хранене, при който, по естествени и очевидни причини, сред основните консумирани храни са месото, рибата, яйцата и млечните."

Последно млечните основна храна ли са или не?

Накратко основните принципи, ако се чудите как да синтезирате информацията:
1. Нека основната ви храна да бъде месо/риба/яйца в комбинация със зеленчуци. Избирайте по възможност чисто месо, а не колбаси.

Аз това намерих на първа страница, ама набързо я прегледах само. Млечните не се споменават като основна храна...

# 631
Упоменато е, разбира се, че трябва да са пълномаслени и най-вече, че не бива да се набляга на тях.
Пише си и че менюто е добре да се базира на месо, риба, яйца и зеленчуци.

Съвсем разумно е да се започне с това като база в началото, да мине известно време и като се види как се движат нещата да се променя. Но не ми се спори заради единия спор. Всеки сам решава как да процедира.

# 632
  • Варна
Да де, Мари, ама щом не го правиш и ти се получават нещата значи не е от съществено значение. При мен обаче се оказва, че е. Ето, и Сесил споменава, че мери калории, защото при нея иначе не работи.

Както и да е. Аз за млечните си го научих по трудния начин, с цената на две кила отгоре. Дано да няма други, че не е приятно усещането.

# 633
  • Варна

Накратко основните принципи, ако се чудите как да синтезирате информацията:
1. Нека основната ви храна да бъде месо/риба/яйца в комбинация със зеленчуци. Избирайте по възможност чисто месо, а не колбаси.

НВ-ВМХ е начин на хранене, при който, по естествени и очевидни причини, сред основните консумирани храни са месото, рибата, яйцата и млечните.

# 634
  • София
За калориите може би не е така нужно, но грамажите са си задължителни според мен, особено в началото, защото хората нямат идея колко грама продукт какво съдържа. Сега примерно знам калориите и нутриентите на омлет от две яйца + 100гр сирене, среден домат + краставица и това не бих го записала, но в анчалото много лесно мога да се надскочат грамажите на въглехдиратите, а дори и на мазнините. Бях гледала доста видеа, в който инструктори споделят, че много хора прекаляват с мазнините / които носят най-много калории/, защото режима се води високомазнинен и те от едната крайност отиват в другата. Според мен балансът е важен. Дори да не се пресмята до последното грамче, но да се спазват границите.
Относно млечните - наистина е индивидуално според мен. Да се започне с другите храни, да се експериментира с млечните /пълномаслени/ и ще стане ясно как действат. Мой приятел кара с мен режима и също нямаше проблем с млечните. Но пък ето, че няколко жени споменават, че на тях им пречат. Може би и кг, които имат за сваляне, са от значение. При повече килограми нещата се случват по-лесно сякаш.

# 635
  • Варна
Добре, я хвърлете едно око тогава на това:

- 100 г филе Елена
- един среден домат
- едно авокадо

Това ми се ядеше, това ядох. Засити ме много добре. Режимно ли е?

# 636
Мисля, че е писано и преди, но не съм сигурна, че съм разбрала добре: ядки допустими ли са? Интересува ме и за сурови и обработени.

# 637
тя Мария като писа какво яде - рестриктивно било, сега наобратното
ами като някой е 52 кг слушай какво има да ти каже, успял е да пребори изкушенията

първата страница се сменя много пъти, слага се и се маха, защото информацията стана прекалено много за броя разрешени символи
Ули, отдавна не съм те виждала в темата  wavey

# 638
  • Варна
Аз ги обичам, така че съм търсила инфо. Май са позволени от време на време, но е желателно да е по-рядко и да не са основна храна. Нещо такова ми се  мержелее. Имали полезни мазнини вътре, но не точно тези, които са ни нужни май.

# 639
  • Пловдив
Аз не мога да си играя да тегля  Crossing Arms
Преди в темата си спазваха режима и никой не се е втелясвал толкова в мерки и теглилки... Grinning

# 640
Сега примерно знам калориите и нутриентите на омлет от две яйца + 100гр сирене, среден домат + краставица и това не бих го записала, .... 

Колко са, че аз ги карам на оЧо? Simple Smile  Аз слагам 3 яйца и сирене, и добавям масло за всеки случай, да компенсира сиренето Joy
Майфитнеспала с някакви унции /странни порции ми дава за яйцата, та се изпотих там да смятам...

Ядки не много, заради фитиновата киселина...по спомен цитирам.

# 641
О, моля ви, мен за пример не ме давайте.
Обаче, Herzen, правилно си запомнила килцата ми!

# 642
цитат от първа страница
Цитат
3. Консумирайте пълномаслени млечни (най-вече сирене, сметана, кисело мляко, защото прясното е по-въглехидратно, а и повишава много инсулина), но нека не бъдат основата на хранителния ви режим.

Мария, всички 52 кг ви знам кои сте  Mr. Green

# 643
мариат, не мисля че за здрав човек без проблеми има значение, че аз приемам медикаменти.

Но да, правя уточнение.
С метаболитен синдром съм и приемах в началото Глюкофаж 2х850мг. От 1месец съм на 2х500мг.

При мен свалянето е изключително трудно, а без глюкофажа беше невъзможно. Също без калориен дефицит няма как да отслабна, затова са и толкова ниски калориите при мен.
Но като цяло това важи за всички хора, независимо напълно здрави или не.
Няма как ако базовият метаболизъм ти е 1500ккл, ти приемаш 2000ккл. (защото има доста хора, които го правят с мисълта, че в този режим не е нужно да се изчисляват калории) и да се очаква свалянето на тегло.

# 644
  • Варна
И аз съм ги запомнила! За мен са непостижима цел Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт