НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 121

• 131 048
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
За 4месеца имам свалени твърдо 12кг., така че ниският прием на въглехидрати не е показателен за свалянето на килограми.

Ехааа!Браво на теб!Явно си много стриктна...но като съм те чела,ти не ядеш по много...

# 616
Според мен зависи и от млечните. Ако са от търговската мрежа са до голяма степен не-режимни, защото не знам колко нишесте, а вече и хидрогенирани мазнини има в тях.

# 617
Хай, какво толкова си яла, че чак да качиш от млечни? С какво съчетава? Аз смъкнах 4 кг за месец, не съм ги спирала.

# 618
  • Пловдив
Брано и на теб,Рая!Тъкмо толкова целя и аз... Peace
Напиши,моля какво хапваш?

# 619
  • Варна
От всичко, Райче, както споменах, много ги обичам. Както и да е, сега коригирах. От ден-два опитвам пак режимно, позволявам си много малко млечни, може би този път ще ми се получи, дала съм си срок до края на лятото. Малко ме мъчи липсата на плодове в менюто, особено в тоя сезон, но не съм от желязо - ще попрегрешавам от време на време Simple Smile

# 620
Аз електронна  везна нямам и не съм мерила до сега всичко което ям, но още днес си взема. Сега разбирам, че и млечните трябва да се избягват, така, че ще го имам в предвид.
Amour* благодаря за коментара. Аз съм висока 170 см и в момента съм 85,8 кг. Постя от над 5 години, но понеже качих много килограми реших, че ще пробвам този режим, като пропусна 2 поста и направя чак този за коледа. На работа стоя по 8 часа на бюро пред компютър и единственото движение е вечерната разходка с кучетата. За стреса да не говоря той е на макс Disappointed Ще съм благодарна на всяка помощ и насоки, макар, че съм прочела и разпечатала доста неща за режима Flowers Rose А за следабед ако имам възможност (все пак сме на работа Wink)и довечера ще прочета колкото може от форума тук и надявам се, че няма да се дразните ако задам някой тъп въпрос Relaxed
Хубав и ползотворен ден ви пожелавам!

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 12:08 от Guffi

# 621
За 4месеца имам свалени твърдо 12кг., така че ниският прием на въглехидрати не е показателен за свалянето на килограми.

Ехааа!Браво на теб!Явно си много стриктна...но като съм те чела,ти не ядеш по много...

Стриктна съм наистина много, но и съм с нисък прием на калории, което повечето отричат при този режим на хранене. При мен просто по друг начин не се получава.
Държа около 1000ккл дневно, имам 2основни хранения, рядко закусвам като цяло и е нещо дребно ако много прегладнея.
Повечето хора скачат, че това е чист глад, но съм писала няколко пъти тук менюта и количеството изобщо не е малко.

Млечни като цяло избягвам, позволявам си сирене с доматите и...това ми е. Няколко пъти си правех таратор, но в 1кис.мляко има много въглехидрати и се отказах от него.
Сметана и всякакви подобни, както и различни видове кашкавали не употребявам, нито за директна консумация, нито при готвене.
Основното са ми зеленчуци и чисто месо на тиган, или печено. Яйца и от време на време риба тон. (друга просто не харесвам).

# 622

Guffi, моят съвет е да започнеш със зеленчуци и месо, риба, яйца.
Приготвяй си зеленчуците на пара, печени или просто сурови (салати) и месото печено или на тиган.
Аз не готвя сложни рецепти нито ястия тип "манджа", стремя се максимално към опростен начин на хранене. В началото може да ти е малко тегаво, но се свиква бързо и най-вече виждаш резултат по кантара и мерките.

В момента съм повече килограми, отколкото съм била преди време, но съм с 1размер по-малко оттогава. Дрехите, които носех преди и на по-малко килограми, сега са ми широки. Така че ефект има голям от този режим. Особено ако е съчетан и с двигателна активност и спорт (който аз пропускам поради мързел и също застояване в офиса по 8ч. пред компютър като теб).
Ако не ти се ходи в зали и т.н., дори 20-30мин в домашна обстановка упражнения ще имат страхотен ефект.

# 623
Сесил, за да не объркаме дамата, напиши че приемаш и хапчета.

# 624
За млечни - режимни са пълномаслените млечни- като сметана, синьо сирене, Бри. Не кисело и прясно мляко /добре, че не ги обичам/...

# 625
  • Варна
А, Тете, това за млякото е доста съществена информация. Ако се добави в първия пост ще спести доста чудене, излишни въпроси и грешки на начинаещите.

# 626
  • София
Според мен може да се експериментира с млечните  и тогава да се изключат. Аз например не съм имала никакъв проблем, а си хапвах от всичко /без кисело мляко, а прясно мляко само до 50мл в кафето/. Сирене, кашкавал, бри, моцарела, чедър ми бяха сравнително основни храни при режима и нямах проблем със свалянето на кг. Ограничавах се до 1500ккал на ден.
Може би, ако не се следят калориите и много лесно се минава границата, защото в 100гр кашкавал има около 300-350 ккал.

# 627
  • Варна
Възможно е, но ето ти пак противоречие - тук на няколко пъти писаха потребители изрично, че НЕ се налага мерене на грамажи и следене на калории. Изтъква се като едно от предимствата на режима. А явно си трябва. Поне в началото. Ето заради такива неща опонирах на съфорумката, която каза, че първия пост е пълен като инфо.

# 628
Не го ли пише на първа страница-помня, че беше упоменато преди, че се набляга на ПЪЛНОМАСЛЕНИТЕ млечни, на мазничките....не обезмаслени.
Кашкавалът си е мазничък, добре е откъм нутриенти. Simple Smile

# 629
Възможно е, но ето ти пак противоречие - тук на няколко пъти писаха потребители изрично, че НЕ се налага мерене на грамажи и следене на калории. Изтъква се като едно от предимствата на режима.
Потребителките и частност аз съм писала, че не го правя, а не че се налага. Има разлика, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт