НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 121

• 131 032
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Мистик, и филето е сухо, и твоят бут от обяда-също.
В момента има на промоция свинско вратле в Лидл...нарязан на пържолки.....
да,знам,затова омаслих леко със зехтин/мисля е по-добре от кайма/...ама като не предлагат врат...  Grinning гледам да ям уж позволени неща...щото не мога да готвя и да си нося.

# 661
Може в неделя да си опечеш няколко пържолки вратле и до сряда да си носиш по една на работа. С някоя краставица, маслини, авокадо...
Аз снощи пекох ципура /не е много подходяща, защото е бяло месо и е сухичка, но ливнах и зехтинче освен маслото/, с масло и орехи, и едната днес си я взех. Имам и малко Бри останало - също си е идеално за междинно похапване.

# 662
Млечните ме съботират и мен, ям през 2-3 дни по 50 гр сирене в салата овчарска или шопска с яйца. За съжаление имам по 50-60 мл прясно мляко е 2 те дневни кафета. Рядко други млечни ям.
Като са малко кг те за сваляне иска прецизност.
От 85 до 65 върви и без втеляване, от от 60 до 55 или от 55 до 50 става трудно.
Качвам от много В от много мазнини и от много калории, нещо да опущя и омазнявам веднага.
Само по тапицерията на пресата мога да кажа колко кг съм, без да се тегля.
Няма общо валидно правило, по метода проба грешка всеки си намира неговия ключ.

Такива кат Мара, дето са 52 кила и няма нужда да теглят и смятат, адски много ме дразнят! 🤪😤😘

Аз аз се убивам от спорт, внимавам за всяка хапка и а маааалко отпусна душата и качвам за дни, после със седмици чистя поражения.
Ей, тези дни чУрешите ме върнаха в първи клас.
Да им минава вече сезона, че не се трае!

# 663
  • Пловдив
Аз без череши и сладолед не мога...но миналото лято нямах проблем.Сега обаче нещо куца...

# 664
Допълнително мазнини никъде не добавям, колкото, толкова.
Карам само на НВД, не и ВМ. Проблем не съм имала досега.
С мазните меса не се спогаждам, става ми зле веднага и спрях да се мъча да ги ям.
Авокадо не понасям, отвратително ми е на вкус.
Краве масло не съм вкусвала откакто съм на режима.
Ползвам по малко зехтин и О, кощунство!!!, понякога олио.

Жаки, същата съм и аз като теб. Трябва да следя и внимавам за всяка хапка, иначе буквално за дни отива месечен труд на вятъра.
Ами...свикнах вече и това ще е. Имам още за сваляне, но не мисля да мърдам от режима по никакъв начин и повод. Simple Smile

# 665
Но дали си на този режим ?

В примерното ти меню по-горе не виждам мазнини, освен в яйцата на закуска и сиренето от 30г на вечеря. Не добавяш нищо, пишеш .... как постигаш М ? Контрафилето без добавена мазнина категорично е в графа високопротеиново хранене с мазнини за 100г около 8 г, за сметка на около 28г протеин ?

# 666
Скрит текст:
С мазните меса не се спогаждам, става ми зле веднага и спрях да се мъча да ги ям.
Авокадо не понасям, отвратително ми е на вкус.
Краве масло не съм вкусвала откакто съм на режима.
Ползвам по малко зехтин и О, кощунство!!!, понякога олио.

Жаки, същата съм и аз като теб.
Трябва да следя и внимавам за всяка хапка, иначе буквално за дни отива месечен труд на вятъра.
Ами...свикнах вече и това ще е. Имам още за сваляне, но не мисля да мърдам от режима по никакъв начин и повод. Simple Smile
Живот на 1000 калории с месеци, че и с години, за мен е чисто самоубийство.
От толкова калории за нормално функциониране се нуждае едно бебе на годинка....
Органите ти гладуват, тялото ти страда, а до какво ще доведе подобен глад в дългосрочен план, никой не може да ти каже.
Отслабване-да, защото многото  кг са вредни, но НЕ на всяка цена, особено на цената на здравето.
Поне това е била моята теза винаги.

# 667
Аз съм на 1400 горе долу. Но ям мазни меса, риби, авокадо и много яйца.
Ям по 2 пъти, единия стабилно към 14, 15 часа и към 19 леко. Или обратното зависи кога съм гладна. Ако ми се яде няма да стоя така, веднага 2 яйца с малко масло и всичко е точно:)
Ниска съм и съм около 55 кг, поняког 54 зависи от цикъла.

# 668

teta75, НВД режим не е непременно ВМ.
Писала съм и колко грама са мазнини, въглехидрати, протеини за този конкретно ден.
Имам такива с повече мазнини и такива с по-малко, това е само един от всичките. Няма как да пусна тук меню за 1месец примерно.

Amour*, написах, че ще следвам режима, а не че цял живот ще продължа да карам на 1000ккл.

Жаки, като си достигна желаното тегло мисля и аз да дойда до твоите 1400ккл.

# 669
  • София
JACKLIN*, наистина ли толкова бързо ти се отразява излизането от режима, въпреки интензивния спорт? Означава ли това, че цял живот трябва да следиш грамажите и калориите? Имаш ли някакъв метаболитен проблем или просто целиш много сериозно изчистване на мазнини?
Наясно съм, че нисковъглехидратното хранене е начин на живот, но аз си слагам сериозните ограничения само с цел сериозно отслабване. Веднъж достигна ли желаните кг, смятам да се храня отново нисковъглехидратно, но "на око" и да не се втелясвам толкова. Надявам се да ми се получи задържането на килограми.

# 670
Да , но тук темата е за ВМ хранене. Акцентът е на ВМ, а не на НВ....

# 671
Да , но тук темата е за ВМ хранене. Акцентът е на ВМ, а не на НВ....

За мен няма проблем да спра да пиша и без това рядко го правя.

Успех на отслабващите!

# 672
О, аз съм далеч от мисълта да давам наклон на някого как да се храни. Убедила съм се, че няма смисъл, а и коя съм аз да се меся в чужди работи.

Чета темата от 10 години. Наясно съм, че се либерализира доста от нейното начало. Но каквото съм успяла, съм научила и взела от нея и сега само надничам.

Нисковъглехидратни дието има много. Вкл. и Дюкянската.
Но тази си е с акцент върху ВМ хранене. Защото като се намалят В, трябва да се увиличи друга група, в случая това са М, за да има енергия...и не само.

Да не се приема като заяждане, а като уточнение. Simple Smile

# 673

t
Скрит текст:
eta75, НВД режим не е непременно ВМ.
Писала съм и колко грама са мазнини, въглехидрати, протеини за този конкретно ден.
Имам такива с повече мазнини и такива с по-малко, това е само един от всичките. Няма как да пусна тук меню за 1месец примерно.

Amour*, написах, че ще следвам режима, а не че цял живот ще продължа да карам на 1000ккл.

Жаки, като си достигна желаното тегло мисля и аз да дойда до твоите 1400ккл.
Неслучайно НВД е само 24 дни.Не е никак безопасно да се стои с месеци хем без мазнини, хем на ниски калории.
А и ти пишеш, че трябва да следиш за всяка хапка едва ли не...което означава, че тялото ти дълго време е било лишавано, или е подлагано на постоянни диети и ограничения, след като се стреми да съхрани всяка подадена му троха.Не съм сигурна, че лесно ще се качиш на 1400 или повече калории, най-вероятно ще почнеш да качваш още на 1100-1200....Биологичен закон, какво да се прави.....като гладува дълго време (а за тялото дълго време май е повече от 1-2 седмици), после превключва в режим "Трупане".И в масовия случай няма излизане от порочния кръг.

# 674
Рестрикцията на калориите в този режим идва от пропускането на закуската и заменянето й с бронирано кафе / за тези които не пият лекарства сутрин/.
За млечните - до едно кисело мляко на седмица.
Сирената трябва да са узрели, защото в процеса на зреене микроорганизмите изяждали въглехидратите и така се намалявало въглехидратното съдържание в узрелите сирена.
Тези неща по-горе съм научила  от групата на Атанас Узунов във фейсбук. Може за някой да са полезни. Там препоръчват и фастинг 2 пъти в седмицата /пак за тези, които не пият лекарства/.

Общи условия

Активация на акаунт