Днес ще правя гъби с ориз - гъбите на тиган с карамелизиран лук и отделно варено бяло басмати. За първи път купувам някаква гъба овчи крак и ще видя как е.
Оказа се, че столът на работа не работи и си нося домашна храна - печени тънки резенчета тиквички, варен боб и нискомаслена извара.
Да се похваля как се получава ферментиралият чесън - повече от интересен. Вече не е толкова лют и е омекнал, променил си е цветът. Вкусът му е чеснов, но и леко цитрусов и се улавят и сладки жилки. Все едно има джинджифил, а няма. Единственият недостатък е че мирише силно, макар и тапъруер голяма купа. Хладилникът яко мирише. Ще мисля къде да го съхранявам. Не знам дали е удачно в големи буркани с винт.
И все пак имам оплакване от онова хитрото ситно, което ми заяви, че все пак не ставал като от маслините на Добрев!
Зелето от чесъна си го хапвам по малко, когато искам още по-добро зареждане с добри бактерии и то е станало вкусно, но сложих малко, колкото да стартира ферментацията.