Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-25

• 101 255
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
  • In transit
Много полезен пост! Благодаря!

# 121
За ремонта е Много важно кой е майсторът! Всички лъжат и мажат. Избирайте майстор внимателно. Според мен по препоръка на приятели, у които можете да отидете и да видите творението на майстора. А иначе всички доставчици при ремонт (дограма, плочки, врати, ел майстори и т.н. съвсем всички) лъжат, я със срок, я с качеството. Номерата им са еднакви, примерно забавят доставката, защото шофьорът е болен, или при разтоварването паднало пале и изпотрошило точно моите плочки..Подгответе се с много търпение.

# 122
  • Бургас
Дора, съвсем продаваемо е. Даже с горница. И без да съм направила неоправдано скъп и неразумен разход.

А там, където ще живея, не го мисля дали ще е продаваемо, или не. Искам да ми е уютно и удобно. Кеф цена няма, пари се печелят, всеки има някаква страст - един се гмурка, друг ходи на лов, трети колекционира бижута...

# 123
Благодаря и аз на bachkator за подробния пост Simple Smile
Колкото до майстор - имаме вече някой на предвид и към края на седмицата би трябвало да дойде да огледа апартамента и да си каже мнението, и как ще действаме. Но понеже той работи основно сам, най-вероятно ще вземем и друг.
План ще направим, а пък аз откога мъкна половинката и по мебелни обиколки, поне вече ще може точно да се остойностят нещата.
Към този апартамент кухнята е отделно, но не е цяла самостоятелна стая, а по-малка, като бокс. Там ми е на пръв поглед чужденката как да наредим всичко, може би пералнята ще я изнесем в коридора. Има възможност за килер или вграден гардероб.

# 124
Благодаря и аз на bachkator за подробния пост Simple Smile
Колкото до майстор - имаме вече някой на предвид и към края на седмицата би трябвало да дойде да огледа апартамента и да си каже мнението, и как ще действаме. Но понеже той работи основно сам, най-вероятно ще вземем и друг.
План ще направим, а пък аз откога мъкна половинката и по мебелни обиколки, поне вече ще може точно да се остойностят нещата.
Към този апартамент кухнята е отделно, но не е цяла самостоятелна стая, а по-малка, като бокс. Там ми е на пръв поглед чужденката как да наредим всичко, може би пералнята ще я изнесем в коридора. Има възможност за килер или вграден гардероб.

Пусни схема/чертеж, ако искаш. Но има други, по-подходящи теми, например http://www.bg-mamma.com/?topic=997449 или друга подобна, която решиш да изтупаш от праха.

# 125
  • София, Bulgaria
За ремонта е Много важно кой е майсторът! Всички лъжат и мажат. Избирайте майстор внимателно. Според мен по препоръка на приятели, у които можете да отидете и да видите творението на майстора. А иначе всички доставчици при ремонт (дограма, плочки, врати, ел майстори и т.н. съвсем всички) лъжат, я със срок, я с качеството. Номерата им са еднакви, примерно забавят доставката, защото шофьорът е болен, или при разтоварването паднало пале и изпотрошило точно моите плочки..Подгответе се с много търпение.

Една клиентка беше супер, мега доволна от бригадата, която ѝ прави ремонта. Същата тази бригада я препоръчах на двама други мои купувачи с идея да им направя добро. Ноооо.... пишман станах.... пълен провал...ужас. Повече такова добро не правя.

# 126
Ами то така като препоръчаш и вече теб те държат отговорна за цялото изпълнение. Което определено не е редно, та и аз се въздържам от такива точно препоръки.

# 127
Така си е с майсторите. На мен ми препоръчаха един, правил страхотни неща, доизпипвал всичко. Но като ми разказаха в детайли - отказвал да работи с всякакви материали, само с най-качественото, правел всичко сам, бавно, но качествено. Е да, ама аз не обичам да чакам. И като ми похвалиха какви "невероятни неща"  - декоративни тухлички, LED осветления във всички цветове на дъгата - е, за мен това си е цигания. Така че всеки има различни критерии.

# 128
  • София, Bulgaria
Ами то така като препоръчаш и вече теб те държат отговорна за цялото изпълнение. Което определено не е редно, та и аз се въздържам от такива точно препоръки.

Ами не ме държаха отговорна, аз сама себе си държах и ми беше супер гадно...дори няколко пъти говорих с майстора, нещо като "синя каска" станах.

# 129
Така си е с майсторите. На мен ми препоръчаха един, правил страхотни неща, доизпипвал всичко. Но като ми разказаха в детайли - отказвал да работи с всякакви материали, само с най-качественото, правел всичко сам, бавно, но качествено. Е да, ама аз не обичам да чакам. И като ми похвалиха какви "невероятни неща"  - декоративни тухлички, LED осветления във всички цветове на дъгата - е, за мен това си е цигания. Така че всеки има различни критерии.
При нас един влезе с "оферта", в която щял да ни вземе уж по-малко (излизаше същото като при всички), но ние да сме работели заедно с него. Grinning Да, щото аз викам майстор да ме научи на шпакловка, а не да ми шпаклова той.

# 130
Esmee, първо трябва да започнете от определяне на бюджети - РЕАЛНИ, а не пожелателни  от рода: една жена казала на колежката ми, че...и т.н. След като се инфомирате, колко пари може да вземете за Вашия имот се информирате, колко пари ще Ви трябват за покупката на новото жилище със всички придружаващи разходи и по двете сделки. Едва след това може да вземете решение дали да го правите или не цялото упражнение. Може да се окаже, че на финала няма да Ви останат чак толкова пари от разликата при продажба на голямо и покупка на малко жилище. Още повече, че имате доста тесен диапазон и изискване за еднаквост на двата имота с разлика в една стая. Реалната ситуация може да се окаже доста по-различна и точно такъв имот в тясна локация да не излезе месеци наред, а и да излезе на пазара не се знае дали точно Вие ще успеете да го купите и на каква цена. Не е за подценяване и нуждата от ремонт ... малък.. голям...не се знае. При покупката на имот не можем да си поръчаме като в ресторант, точно каквото ни се хапва и от каквото имаме нужда в момента.

Моят съвет е първо да купите имот ползвайки кредит, след което да продадете. Продажбата е лесна, може дори да се окаже, че докато правите новата сделка да се продаде големия имот.  Днес стават бързо продажбите, ако цената е пазарна може да се случи в рамките на няколко седмици.
Но първо проверете къде, какво и за какви пари се продава/купува.
Запознаване с пазара - категорично да! И предлагане, също и на каква цена можете да продадете.
Но да чакате първо да мине едната сделка, че и банков кредит да се тегли, не разбирам защо. Може да имате късмет и да станат нещата. Ако не може да минат по едно време, тогава опцията кредит винаги я има. Но е свързана с разходи, с разправии и нерви. Време, което можете да вложите в по-настоятелно търсене на жилище за покупка.
Сигурно моят приятел имаше голям късмет, сигурно беше консултиран правилно, сигурно беше много настоятелен, знам ли. Или комбинация от всички тези фактори. Но си се справи, направи изключително иpгодни 2 сделки. Замени последен етаж в Борово, асансьор с решетка, 56 кв.м панел за 105 кв.м среден етаж в Мусагеница. Под "замени" нямам предвид сделка от тип замяна, а просто продаде едното и купи другото. Парите които додаде бяха доста прилични, 1/2 от цената на Борово. Дано Ви вдъхвам надежда с този пример и да се хванете и да си свършите работата, а не да се предадете и да оставите друг да ви движи нещата. То ясно, че и пари ще изкарат от вас... като хиени са! Две сделки, по 6 процента ... смятайте, една стая по-малко ще си вземете ...

Последна редакция: чт, 08 мар 2018, 13:59 от bachkator

# 131
Т.е цената на този в Мусагеница е била 1.5 пъти цената на този в Борово?

# 132
Т.е цената на този в Мусагеница е била 1.5 пъти цената на този в Борово?
Именно! Две стаи в повече, среден етаж, доста по-поддържан блок. Локацията ги устройва повече.

# 133
  • София, Bulgaria
Навързаните сделки са най-сложните...продавам и купувам едновременно, където много вероятно и продавачът на купувания имот също да купува друг имот....Този филм съм го играла не един и два пъти... екшън си е от всякъде, дори и за хора с опит и рутина. Много участници по веригата...купувачи, продавачи, банки/2-3/, нотариуси, адвокати на едните на другите...брокери....и всеки си е отделна "марка". Едно слабо звено и пирамидата гърми.
Късметът е добре да е на наша страна, но да разчитам само на него, не бих си го причинила. В такава сделка 100% бих заложела на по-сигурния път, а ако се случи да е на късмет ок..., но ако не, по-добре е да съм подготвена.

# 134
Здравейте и от мен! Идвам да се похваля най-накрая с покупка Grinning
И имам въпрос, извинявам се, че не е много по темата, но ММ е много изнервен и избягвам да го разпитвам. Ако помните от старата тема, апартамента на който се спряхме е за основен ремонт, та искам да питам за ориентир - какво се сменя първо? Дограма, врати, или първо се кърти и шпаклова?
Хайде, честито ви! Balloon

Общи условия

Активация на акаунт