Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-25

• 101 205
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
За някои мазохизъм, за други - удоволствие:) 3 основни ремонта сме направили за последните 4 години... Взе да се превръща в пристрастеност:)

Това е хубаво, щом ви се отдава  bouquet Аз все си правя сметката, цената + ремонта, да е пазарна. Но при цена на ново 750-1000е, да получа непродаваем продукт на 1200-1500, и то старо, с неугледни общи части, и общ, външен вид на сградата, без паспортизация, и техническа документация за годност  newsm78

Това го повтаряте във всяка тема по 300 пъти. Защо?

# 106
За някои мазохизъм, за други - удоволствие:) 3 основни ремонта сме направили за последните 4 години... Взе да се превръща в пристрастеност:)
Ами дай ми една торба пари и за мен ще е песен 😙

Хе хе, с торба пари, най-добре на Нануя Фиджи. Как ли не, ще се бъхтя да произвеждам нещо непродаваемо  hahaha hahaha hahaha
https://s-ec.bstatic.com/xdata/images/hotel/320x400/109681791.jp … 3a6657571f&o=
 newsm10

# 107
Честито и от мен Simple Smile

Видях реклама на футуристична сграда в Туитър и веднага си помислих, че няма как да се остъклят балконите Joy
Скрит текст:
Обитателите сигурно са принуждавани да подпишат договор, че ще се грижат за всичката тази растителност - ще изглежда много грозно, ако двама-трима си оставят храстите да изсъхнат...

# 108
Дора ти как искаш без пари ли. Ама аз да не го правя да го продавам, искам да ми е хубаво. Само да те светна сега ако реша да продавам ще съм на плюс  10000 без да е ремонтиран.

# 109
Само като си представя дребните влечуги и бубулечки, с тия храсти и дървеса  Shocked

# 110
  • София
Ама ти пуснеш коментар, подразниш съфорумките и после ни лук яла, ни лук мирисала се включваш с коментар за растителността.  Mr. Green

# 111
За това живее, доставя и удоволствие да дразни, садист 😁. Има и такива хора, храни си душата.

# 112
Вие да не сте пили нафта  hahaha hahaha Разсъждавам по казуса просто  Joy Joy

# 113
  • София
То и аз си имам виждания, ама ти си като латерна. Напише някой че си купил СС и се почва "то ще падне", "струва повече от новото", "вие сте луди да се занимавате с ремонти", скочат ти двама трима и изчезваш и се включваш след 2-3 страници или я някоя друга тема по същия начин.
Ако искаш да защитиш позицията си поне влезни в разговор и дай своите доводи, отстрани изглежда като непрестанно тролене...

# 114
То и аз си имам виждания, ама ти си като латерна. Напише някой че си купил СС и се почва "то ще падне", "струва повече от новото", "вие сте луди да се занимавате с ремонти", скочат ти двама трима и изчезваш и се включваш след 2-3 страници или я някоя друга тема по същия начин.
Ако искаш да защитиш позицията си поне влезни в разговор и дай своите доводи, отстрани изглежда като непрестанно тролене...
Аз позицията си съм я обосновала, който чете темата я знае. Изчезвам, щото ходя да си бачкам. Не съм зачислена по тр. книжка у форумо, като някои тук  hahaha

# 115
  • София
Бачкай, нощните професии са трудни  Hug
Ние си лягаме  bowuu

# 116
Бачкай, нощните професии са трудни  Hug
Ние си лягаме  bowuu

Миии, опъвам маркучи, като бачкам в пожарната hahaha Ако бях в НСО, друго щях да опъвам. Лека нощ. И не говори в мн. число  Joy

# 117
  • In transit
Мира, честито! Мисли си каква хубава кухня ще имаш някой ден и не давай много зор на мъжО. Много са чувствителни на тема ремонти. Grinning

# 118
Здравейте и от мен! Идвам да се похваля най-накрая с покупка Grinning
И имам въпрос, извинявам се, че не е много по темата, но ММ е много изнервен и избягвам да го разпитвам. Ако помните от старата тема, апартамента на който се спряхме е за основен ремонт, та искам да питам за ориентир - какво се сменя първо? Дограма, врати, или първо се кърти и шпаклова?
Отидете някъде за 2-3 дни, поемете въздух и ... мислете. Сега е моментът, в който можете да обмислите нещата. Започнат ли ремонтите често се решава на крак, на пожар, въобще времето става критично важен фактор.
0. Направите си чертеж (най-добре мащабен, не груба скица) на апартамента и решете какво искате от него. Мислете освободено, разчупено. Ако имате идеи, които ви се струват шантави, не ги отхвърляйте, а ги оставете като опция. Ако не сте сигурни къде как могат да минат инсталации, къде може да се зида, кърти и т.н. - също го оставете като вариант. И когато вече мине периода на брейн сторма отидете с въпросите си при специалисти - систематизирани, конкретни въпроси. Общо взето ако решите да бутате или зидате ви трябва конструктор, друг проблем е отвеждането на мръсната вода от произволна точка. При усвояване на тераса имайте предвид, че е добре за се изолира и отдолу, което е въпрос на разбирателство с комшията под вас.
Да кажем, че точка нула е мината.
1. Направете си проектчета. Може да са скици, чертежи, както щете го наречете. Но да знаете къде искате да има контакт, фурна с котлони (твърда връзка), резервни контакти (добре е да заложите повече, защото винаги се оказва, че някъде ти трябва а няма точно там), дали ще си слагате примерно система за водна мъгла на южната тераса, едно разпределение на банята (има ги отстоянията в нета), дали ще си пуснете вътрешна LAN мрежа (в случай, че се кърти заради електрото силно препоръчвам), дали има смисъл примерно в банята да се пусне кръгова схема на захранване с вода, дали ще запазите част от съществуващата електроинсталация, къде е задължително да е трижилна, съответно с ДТЗ. Междувременно може да пуснете да се прави дограмата. отнема време изработката и докато умувате по проекта може да се работи тя. За нея най-важното е да Ви харесва на външен вид и задължително троен стъклопакет. Ако сте на шумно място - трите стъкла са с различна дебелина. Ако имате южно изложение и това ви притеснява - има разни стоп-соли и подобни. Обкова е важно да е качествен, ако ще слагате външна изолация (препоръчвам поне 8 см дебелина), то тогава външните поли трябва да са съобразени като ширина, да може изолацията да влезе под тях . т.е. да стърчат поне 5 см повече от бъдещата изолация.
2. Къртене. Може да е свързано с преустройство, с промяна/подмяна на ВиК, въздуховоди, какво ли не. Най-добре е всичко което мислите да къртите да се направи наведнъж. Внимавайте, пазарете се. Повечето "фирми"/момчета които се занимават с тази дейност са доста прости и глупави, но и много захитрели. Ако не получите добра оферта за пакетна цена, вариант е само къртенето, един голям контейнер е 60-80 лв за 2-3 дни при вас. Фирмата кърти, после си купувате чували и изхвърляте. Тия с контейнерите са доста коректни (личен и на познати опит). Веднъж даже не ги видях - докараха контейнера през нощта (бях му платил по банков път), след 2 дни пак през нощта го извози.
3. Паралелно могат да вървят ВиК и електро. Ако имате окачен таван това е  много подходящо място за новите ел. кръгове, но става лек конфликт с картонаджиите. Все пак, вие сте чорбаджиите и вие ще настоите да стане по вашия начин. Тук да вметна, че майсторите, за които трябва да внимавате са плочкаджиите (качествените са кът) , донякъде мазачи/шпакловчици/бояджии. Останалите са лесно заменими. Ако някой картонаджия ти се прави на интересен - показваш му вратата и викаш следващия. Вече за електро и ВиК трябва да внимавате за офертата, често надуват цените , ако мине номера. Често плочкаджията си прави и ВиК-то. Да не забравите въздуховод до сушилнята, защото сушилня с конденз на водата е все едно да си купите хладилник и печка в един уред.
4. Финиши. Има изначален спор кое да се прави първо - пода или стените. Ако направите пода първо, когато се работят стените може да повредят паркета. Майсторите много обичат да ходят със стълбата, както са върху нея да крачат, без да слизат, което може да увреди паркета. От друга страна ако направите първо стените, при цикленето на паркета може да полепне прах върху тях. За мен истината е качествен латекс, от който лесно да се избърше праха от цикленето. Не ми е опция да имам наранен паркет още преди да е ползван апартамента. За входната врата - може и в началото да се сложи, за да се съобрази новия под с нея, може и в края. Според мен е по-добре в края, като останат няколко недовършени плочки откъм нея. Когато се монтира вратата и плочките се слагат. Но тук зависи и нивата в апартамента как са, ако антрето е наравно със стълбищната площадка няма драма, тогава е най-лесно.

# 119
Честито и от мен Simple Smile

Видях реклама на футуристична сграда в Туитър и веднага си помислих, че няма как да се остъклят балконите Joy
Скрит текст:
Обитателите сигурно са принуждавани да подпишат договор, че ще се грижат за всичката тази растителност - ще изглежда много грозно, ако двама-трима си оставят храстите да изсъхнат...
Тц! Simple Smile Тука едни гащи няма къде да простра Smiley  Wear Bikini

Общи условия

Активация на акаунт