Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-25

• 101 116
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Латексът преди циклене и лакиране на паркета ли е или обратно? Аз мислех първо да се изцикли и след това боята.
Болднатото е правилно.

# 91
  • In the shadows of my mind
Честита покупка!
Скрит текст:
Най-важният съвет, когато започвате ремонт, е - гледайте да не се разведете.
Много зависи основен ремонт ли ще правите (както аз казвам - влизам с багера) или нещо по-скоро частично/освежително? При основния ремонт правилото е отвътре-навън - маха се всичко, сваля се всичко, бутат/градят се стени, променят се положения на врати, после - сменя се ел. инсталация, ВиК, парно (радиатори), едновременно с прозорци (дограма), следват изолации, шпакловки, замазки, подови замазки и чак тогава - баня, врати, латекс, подови настилки, осветителни тела, обзавеждане...

# 92
Не зная Мира какво планира да ремонтира, но нашия случай е по-скоро козметичен ремонт и мебели. Другите неща си ги има готови и са хубави. Козметичен в смисъл паркет и латекс. Чак след това мебели и подозирам, че там ще ми избият чивиите, от сега се чудя какво  и къде да поръчвам.

# 93
  • Бургас
Винаги боядисваме преди циклене на паркета.
Паркетът е финалът. Така съветват и майсторите.
Съвременните машини циклят безпрашно.
Не си представям как върху чисто нов паркет ще местиш стълби и ще мажеш тавани. Ще стане на нищо.
Мира, инсталациите сменете задължително. Блокът е доста стар.

# 94
При нас положението е за пълен ремонт, ще започнем с нови Ел. и ВиК, къртене, смяна на дограма. Сигурно след това ще правим банята, след това кухня.
Съвсем спокойно питах ММ дали ще сменяме сега входната врата, развика се, че вратите най-накрая. Предупреждението за развода е много вярно Joy

# 95
Влез му в положението на човека, мен един козметичен ремонт ме изнервя, какво остава за нещо толкова радикално. Щото у нас всичко е направено да те напряга и да ти бърка в джоба без гарантирано добър резултат.

# 96
Мира, честито!

# 97
  • София, Bulgaria
Докато търсиш да купиш апартамент, ти се струва, че по-голямо приключение от това няма, с всичките негативи, които ти стоварва Вселената. Но в момента, в който трябва да почнеш ремонта и обзавеждането разбираш, че покупката е като детска игра!
По време на покупката семейството е единно, обединено от една мечта. След това...обачее...общият враг/ брокера, продавача и т.н / ги няма. И се почва кой е по-по- най...
Винаги съм се чудела, как може 1г. да избираш апартамент, а после да изпадаш в нервни кризи, защото кухнята закъснява с 2 седмици...банята също...майсторите днес са тук, а утре ги няма..

# 98
Мира честото! Аз те предупреждавах за развода, а мен ме предупреди банкерката      😂. Ако знаех какво ме чака вместо тристаен за тотален ремонт щях да си взема ремонтирана гарсониера 😲. И ние така изпаднахме в пълен блокаж и не знаехме от къде да я започнем.  Но първо наистина можеш да почнеш от входната врата. Тя се слага преди настилките. А интериорните се слагат след настилките, за да се хване нивото. Така ни посъветваха от магазина за врати. За другото и аз не знам кое след кое ние го караме едно към гьотере.

# 99
Е как ще почне от входната врата? Нали ще я оджустрят като изнасят отпадъците от къртенето Grinning Ако някой има нужда от бракоразводен адвокат Joy - ще препоръчам - нали затова сме тук - да си помагаме Stuck Out Tongue Winking Eye

# 100
Като чета терзанията ви, изпадам в шок. Да вземеш старо на 1000-1200е, и от там да го вкарваш в релси, си е жив мазохизъм.

# 101
  • Бургас
За някои мазохизъм, за други - удоволствие:) 3 основни ремонта сме направили за последните 4 години... Взе да се превръща в пристрастеност:)

# 102
Е как ще почне от входната врата? Нали ще я оджустрят като изнасят отпадъците от къртенето Grinning Ако някой има нужда от бракоразводен адвокат Joy - ще препоръчам - нали затова сме тук - да си помагаме Stuck Out Tongue Winking Eye
Ами така, вратите не са накрая. Входната се слага преди настилките, естествено първо трябва да изкъртят коридора ако има за къртене.
Дора пак се изказа неподготвена. Идея си нямаш на колко съм купила.

# 103
За някои мазохизъм, за други - удоволствие:) 3 основни ремонта сме направили за последните 4 години... Взе да се превръща в пристрастеност:)

Това е хубаво, щом ви се отдава  bouquet Аз все си правя сметката, цената + ремонта, да е пазарна. Но при цена на ново 750-1000е, да получа непродаваем продукт на 1200-1500, и то старо, с неугледни общи части, и общ, външен вид на сградата, без паспортизация, и техническа документация за годност  newsm78

# 104
Ами дай ми една торба пари и за мен ще е песен 😙

Общи условия

Активация на акаунт